Rubriek

Overlijden & Uitvaart

Rubriek

Als iemand gecremeerd is krijgt u het as mee in een urn. Wat zou de persoon gewild hebben en wat wilt u met het as doen. Er zijn veel mogelijkheden voor een gedenkplek of om het as uit te strooien maar wat mag of waar moet u rekening mee houden?

Urn bewaren

Als u zich er prettiger bij voelt en als u weet dat de persoon dit graag zou willen kunt u de urn ook bewaren. Zo kunt u het een bijzonder plekje geven in huis met een mooie foto en een kaarsje. Er zijn vaak ook speciale plekjes op een begraafplaats waar u de urn neer kunt zetten zo kunnen ook andere mensen hier langs gaan als ze hier behoefte aan hebben. U kunt het er met de familie over hebben om te kijken wat de beste keuze is. U kunt het as ook verdelen door dit in een medaillon te doen of een ring. 

Waar mag het uitgestrooid worden?

Veel mensen kiezen er ook voor om as van een overledene uit te strooien. Hier wordt vaak een plek uitgekozen waar hij of zij graag kwam of wat een bijzondere plek is met veel betekenis. Zo mag uitgestrooid worden op open zee en op veel andere plekken in het land. Per gemeente is er te vinden waar het wel of niet mag. U zou ook het as in eigen tuin uit kunnen strooien of met toestemming van de eigenaar zou dit ook op ander grondgebied.

Uitstrooien in het buitenland

Bent u van plan om naar het buitenland te gaan om daar de as van de overledenen uit te strooien? Als u met het vliegtuig gaat kunt u bij de vliegvaartmaatschappij kijken of dit toegestaan. U heeft wel een Engelstalige overlijdensverklaring nodig om problemen in het buitenland te komen. Het regels omtrent het uitstrooien verschild per land dus lees u hier over in als u weet in welke land u dit zou willen doen.

Als de overledenen geen wensen door gegevens heeft kunt u met de familie overleggen. Zo kunnen jullie de juiste beslissing maken.

Afscheid nemen is al moeilijk genoeg. U moet daarnaast natuurlijk zorgen voor een waardig afscheid en u moet ook kiezen voor een juiste grafsteen. Voor een grafsteen zijn er verschillende materialen waar u uit kunt kiezen. Als u vooraf weet wat de mogelijkheden zijn zal deze keuze makkelijker te maken zijn.

Meest gekozen natuursteen

Voor een grafsteen wordt vaak gekozen voor een natuursteen. Ze zijn in verschillende kleuren en structuren te verkrijgen. Ze kunnen ook op verschillende manieren gepolijst worden zodat er een kleur verschil ontstaat.

Natuurlijke ruwe steen

Deze stenen zijn onbewerkt en hebben een robuuste uitstraling. Ze kunnen bewerkt worden door polijstwerk of hakwerk maar ze kunnen ook zo geplaatst worden met een mooie tekst. Elke ruwe steen is uniek en de steen moet ook bij de persoon passen. Als er een juiste steen gevonden is kan het eventueel verder bijgewerkt worden.

Duurzaam RVS

Roestvast staal wordt vaak geplaatst in combinatie met natuursteen of glas. Vaak wordt er uit het RVS iets uit gesneden maar het kan ook gebruikt worden om een symbool of afbeelding te plaatsen.

Glas

Tegenwoordig is glas in verschillende kleuren te verkrijgen en kan er zelfs een afbeelding op geplaatst worden. Er zijn ook mogelijkheden voor een uniek grafmonument door bijvoorbeeld glasblazen of buigen.

Teakhout

Een houten grafmonument geeft een natuurlijke uitstraling. Ze kunnen het hout behandelen zodat het mooi blijft of kies voor onbehandeld hout zodat u een mooie vergrijsde kleur krijgt. Belettering kan ook op hout gezandstraald worden of kies voor het ambachtelijk gutsen van belettering.

Bruine roestkleur van cortenstaal

Het staal heeft een mooie bruin roestkleur en wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt. Het geeft een natuurlijke uitstraling door dat het roest verschillende kleuren heeft en mooi overloopt. Te teksten kunnen hier ook uitgesneden worden door middel van een waterstraal.

Wat wilt u?

Het is altijd erg lastig om voor iemand anders dingen te regelen voor een begrafenis. U weet misschien niet wat diegene gewild zou hebben en waarschijnlijk zit u vaak te dubben of u de juiste keuze maakt. Het is voor u zelf ook verstandig om hier over na te denken en dit ergens op te schijven. Zo maakt u het hebben van verlies voor iemand anders iets dragelijker omdat zij weten hoe u uw grafsteen zou willen.

Bij een uitvaart of een crematie brengen veel mensen bloemen mee als steunbetuiging. Rouwboeketten of kransen kunnen bij de kist worden geplaatst. U kunt ook na een uitvaart bloemen zenden om naar de nabestaande om ze te steunen. Bloemen zijn er in vele soorten en maten maar waar kiest u nu voor bij een uitvaart.

Wanneer en naar wie stuurt u een rouwboeket?

Een rouwboeket is vaak een liggend bloemstuk die op de dag van de uitvaart gemaakt wordt en bij het uitvaartcentrum bezorgd wordt. Omdat een rouwboeket niet op oase gemaakt wordt dient deze echt op de dag van de uitvaart pas gemaakt te worden. Een boeket op vaas, ook wel een sympathieboeket, kan eerder worden bezorgd en blijft vaak een week goed op een vaas. Wanneer een persoon thuis opgebaard ligt kunt u er voor kiezen om het boeket naar het huisadres te sturen. Bij opbaring in een uitvaartcentrum kunt u het boeket hiernaar toe sturen. Lees goed de rouwkaart hier staat de informatie vaak op.

Welke kleuren en bloemen kies je?

Een rouwstuk is persoonlijk. Vaak kiezen mensen niet voor felle kleuren maar juiste witte of rode bloemen. Veel bloemen hebben een een bepaalde betekenis waar u ook rekening mee kunt houden. Enkele voorbeelden:

Roze Anjer – Ik zal u nooit vergeten
Jasmijn – Vriendschap
Witte en rode rozen – voor altijd samen

Bloemisten die ook gespecialiseerd zijn in het maken van rouwstukken kunnen u hier goed over informeren. Nabestaande kunnen op de rouwkaart ook aangeven welke kleuren of bloemen zij graag zien terugkomen in de rouwstukken. Het is altijd goed om rekening te houden met de voorkeuren van van de nabestaande en de rouwkaart als leidraad aan te houden voor uw rouwstuk.

Heeft u er nog niet bij stilgestaan of bent u er nog niet uit of u uw organen wilt doneren na overlijden. U komt bij het lezen van dit artikel alles te weten over het doneren van organen en de verschillende mogelijkheden hierin.

Uw arts bekijkt de registratie

Als iemand komt te overlijden kan het zijn dat diegene donor kan worden. Een arts is dan verplicht de keuze in het donorregister te bekijken. Alleen artsen en bepaalde medewerkers kunnen in dit donorregister kijken. Hiervoor zijn strenge regels en afspraken. Uw gegevens zijn hier dan ook veilig. Als u uw keuze veranderd is dit binnen 4 weken te zien. Als u uw keuze uit het donorregister heeft laten verwijderen is dit niet meer te zien in het systeem.

Gesprek met de familie

Als een arts in het donorregister gekeken heeft gaan ze in gesprek met de familie. Ze mogen nooit zomaar opereren zonder contact te hebben gehad met familie. Onder familie verstaan ze partner, ouders, kinderen en broers en zussen. Er wordt een gesprek gehouden waarbij alles uitgelegd wordt en waarbij zowel doktoren alsook familie alle vragen kunnen stellen. U kunt in uw gegevens ook één persoon aangeven die een beslissing moet maken over de orgaandonatie. De arts kan dan met de juiste persoon contact opnemen en nagaan of de persoon donor is of niet. Het gebeurt wel eens dat mensen geen familie hebben. Ze moeten dan altijd wel contact met iemand hebben die een grote rol in hun leven heeft gehad. Dit kan bijvoorbeeld een vriend zijn of een mantelzorger. Als de arts geen contact kan krijgen met iemand dan gaat de donatie niet door.

Doneren

Als er uit het donorregister blijkt dat u donor bent en als er een gesprek is geweest met de familie kunnen ze het proces in gang zetten. Zo moet de arts nog extra onderzoeken doen of alles inderdaad wel gezond is en of er een goede match is voor het orgaan of weefsel. Als het om organen gaat blijft de persoon aan de beademing om alle organen gezond te houden. Als alles gelukt is zullen ze het lichaam klaar maken voor de operatie. Het is dan tijd voor familie om afscheid te nemen. Na de operatie zorgen de artsen er voor dat alles er netjes uitziet en kan de familie een begrafenis of crematie regelen. Ongeveer 6 weken na het doneren van het orgaan krijgt de familie bericht of het gelukt is en ontvangen ze meer gegevens over de ontvanger.

Wat kunt u doneren?

  • Organen:
    Het is mogelijk om organen te doneren, dit kan alleen wanneer iemand in het ziekenhuis komt te overlijden. Het is mogelijk om lever, hart, longen, alvleesklier, dunne darm en nieren te doneren.
  • Weefsel: 
    Bij weefsel maakt het niet uit of iemand in het ziekenhuis of thuis komt te overlijden. Het weefsel dat gedoneerd kan worden is oog weefsel, hartkleppen, grote bloedvaten, huid, bot- kraakbeen- en peesweefsel.

Uw keuze

Misschien heeft u uw keuze al wel gemaakt maar mocht u nog twijfelen dan heeft u nu meer inzicht in het doneren. Maak uw keuze kenbaar op donorregister zo weet iedereen wat uw keuze is of wie ze hiervoor moeten contacten. Uw familie weet misschien niet wat u ingevuld heeft maar het is ook voor hun erg prettig om te weten wat u zou willen.

Monuta zet kennis en kunde medewerkers in voor iedereen

Nabestaanden beleven een uitvaart anders dan hoe zij het wellicht gewenst hadden door de coronamaatregelen die er momenteel gelden. Het afscheid nemen van een overledene is het begin van rouwen. Gaat dit niet zoals gehoopt, dan kan dit gevolgen hebben bij het verwerken van verdriet bepleit rouwtherapeut Leoniek van der Maarel. Monuta’s medewerkers bieden steun en informatie via de Uitvaart Hulplijn voor iedereen die vragen of zorgen heeft over afscheid nemen in coronatijd.

Grafloop gezin

Steun

Bij een uitvaart mogen door de maatregelen maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Tussen de aanwezigen moet een afstand van minimaal 1,5 meter gehouden worden. Hierdoor kan een mogelijk gewenste grote uitvaart niet plaatsvinden. Lichamelijk contact wordt afgeraden.
“In de rouwtherapie vertellen mensen hoeveel steun het geeft als er veel mensen op een uitvaart zijn. Het geeft mensen troost dat hun dierbare zo geliefd is geweest. De knuffels van vrienden, familie, mensen die je vasthouden. Dat geeft steun. Maar in de rouwtherapie zie ik ook hoeveel boosheid het geeft als een uitvaart niet gaat zoals men had gehoopt. Je kunt het namelijk nooit meer overdoen. Het zou mij niet verbazen als de komende tijd veel mensen zullen moeten leren omgaan met het afscheid dat niet is verlopen zoals gehoopt. Voor sommige mensen zou dit best wel eens traumatisch kunnen zijn. Laten we daarom zorgen dat we ook op afstand dichtbij zijn en steun geven aan een ieder die iemand verliest in deze periode,” zegt Van der Maarel.

Hulp op afstand

De afgelopen weken zijn er veel vragen over corona en uitvaarten bij Monuta binnengekomen. Medewerkers van Monuta, zoals uitvaartverzorgers en klantcontactmedewerkers, hebben de kennis en ervaring om mensen te helpen die te beantwoorden. Daarom is de Uitvaart Hulplijn opgericht. Een plek waar mensen terecht kunnen met hun vragen en zorgen over uitvaarten. Bijvoorbeeld over hoe mensen steun op afstand kunnen geven, hoe afwezigen toch betrokken kunnen zijn bij een uitvaart of welke rituelen tijdens de uitvaart ingezet kunnen worden om verbondenheid te vergroten.

“De rituelen, het regelen en de uitvaart zelf verlopen anders dan we gewend zijn. We merken in de praktijk dat mensen onzeker zijn over wat er wel en niet kan. Want mensen kunnen maar één keer afscheid nemen van een overleden dierbare. Onze uitvaartverzorgers doen er daarom alles aan om een persoonlijk afscheid te verzorgen met creatieve en persoonlijke rituelen binnen de kaders die gelden, want er is nog zoveel wel mogelijk. Om iedereen te helpen om goed afscheid te kunnen nemen, stellen we onze medewerkers ter beschikking. Zij kunnen meedenken, geven informatie en bieden een luisterend oor,” zegt Yolanda Wouters, marketing- en communicatiemanager bij Monuta.

Uitvaartinspiratie

De Uitvaart Hulplijn (0800–7236274) is telefonisch 7 dagen per week van 9 tot 9 bereikbaar en via chat op werkdagen tussen 9 en 5. Alle Uitvaartinspiratie is verzameld op één plek, monuta.nl/afscheid. Monuta registreert de vragen die mensen stellen via de Uitvaart Hulplijn zodat de geboden informatie verder verrijkt wordt. Via het nabestaandenplatform Wietroostmij.nl kunnen lotgenoten elkaar vinden en zal ook Van der Maarel een bijdrage leveren. Met de gratis online gedenkplaats, gedenken.nl, biedt Monuta haar klanten een platform om alle condoleances digitaal te verzamelen.

Bron: Monuta

Uitvaartmogelijkheden. Het is een onderwerp waar we meestal niet dagelijks bij stilstaan. Je kunt je er misschien weinig bij voorstellen, maar je kunt je er wel op voorbereiden. Door alvast rustig de mogelijkheden te bekijken, komen je naasten niet voor lastige keuzes te staan. 

Waarom is het belangrijk?

Tijdens het regelen van een uitvaart moeten er veel keuzes worden gemaakt – en dat in een korte tijd. Door uw uitvaartwensen zelf vast te leggen, voorkomt u eventuele twijfels en lastige keuzes voor uw nabestaanden. In dit artikel leggen we u uit wat er allemaal mogelijk rondom een persoonlijk afscheid. U kunt zelf rustig de verschillende mogelijkheden afwegen en gemaakte keuzes altijd op een later moment aanpassen.

Financiële mogelijkheden

Misschien heeft u wel een uitvaartverzekering afgesloten, of spaart u zelf voor het afscheid. Soms veranderen uitvaartwensen waardoor u uw uitvaartverzekering zou willen verhogen. Dit kan niet altijd, bijvoorbeeld vanwege uw leeftijd of gezondheid. Dan kan een uitvaartfonds een oplossing zijn. Met een uitvaartfonds bouwt u een bedrag op dat na overlijden gegarandeerd besteed wordt aan de uitvaart. Dat voorkomt onverwachtse kosten voor de nabestaanden. U kunt ook een uitvaartverzekering hebben in combinatie met een uitvaartfonds, bijvoorbeeld als de kosten door de verzekering niet volledig worden gedekt. Monuta beschikt over deze mogelijkheid, met het Monuta Uitvaartfonds.

Persoonlijke mogelijkheden

Voor het vormgeven van de uitvaart zijn er veel persoonlijke mogelijkheden, die u kunt vastleggen in uw uitvaartwensen. Een uniek afscheid dat bij u past, wordt vaak met een goed gevoel herinnerd door de nabestaanden. Een warm en persoonlijke uitvaart kan tot uiting komen in de verhalen die in een toespraak of dienst worden verteld, de muziek die wordt afgespeeld, of in de uitvaartlocatie zelf. Niet iedereen wil gebruik maken van een uitvaartcentrum of crematorium. Een uitvaart hoeft daar niet plaats te vinden, maar kan ook in een restaurant, een boot, of zelfs in uw eigen tuin.

Afscheid in eigen tuin

Uitvaartverzorgers van Monuta maken bijzondere momenten mee. Iedere uitvaart is anders, maar sommige zijn wel heel bijzonder. Bijvoorbeeld een afscheid in de tuin van een overledene. De overledene tuinierde graag en veel. Ze deed dit met veel liefde en genoot ervan als haar bloemen er prachtig bij stonden. De kist van de overledene werd geplaatst in het tuinhuisje, met bloemen uit eigen tuin. Het was een vredig afscheid, waarvan iedereen wist dat dit de plek was waar de overledene graag was en waar iedereen haar liefde voor tuinieren kon voelen.

Pannenkoeken en limonade

Ook hoeft de catering en de muziek niet standaard te zijn. Zo verzorgde een uitvaartverzorger van Monuta een uitvaart van een bewoner van een woon-en zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. De medebewoners waren de tweede familie van de overleden bewoner en kenden de bewoner heel goed. Tijdens de uitvaart werden er liedjes van K3 gezongen en in plaats van koffie met cake, werd de uitvaart afgesloten met limonade en pannenkoeken: het lievelingseten van de overledene. De medebewoners hebben op een bijzondere manier afscheid kunnen nemen en hebben op deze manier de uitvaart een plekje kunnen geven.

Hulp van Monuta

Niet iedereen weet in een keer wat zijn of haar uitvaartwensen zijn. Neem hiervoor de tijd. Bij Monuta kunt u op de website eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. Als u uw uitvaartwensen liever op papier wilt invullen, kan dat ook. U vraagt hier eenvoudig het papieren Uitvaartwensenformulier aan. En heeft u hulp nodig bij het invullen? Neem dan contact op met de uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Het is niet een geliefd onderwerp om over te praten, maar toch is het nodig; een uitvaartverzekering. Wat is een uitvaartverzekering, wanneer sluit u deze af en kan dat ook nog op latere leeftijd?

Wat is een uitvaartverzekering?

Het is een verzekering waar u niet snel bij stilstaat, maar erg van belang is voor uw nabestaanden. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat de kosten voor uw begrafenis of crematie gedekt worden. Door deze verzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet met deze kosten achterblijven. Op www.elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl kunt u uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken en kijken welke verzekering bij u past. 

Wanneer sluit u een uitvaartverzekering af?

Een uitvaartverzekering sluit u niet alleen af wanneer u oud bent, maar u kunt deze het beste al op jonge leeftijd afsluiten. Hoe ouder u namelijk bent bij het afsluiten van een verzekering, hoe groter de kans is op het overlijden op korte termijn. Doordat de kans op het overlijden groter is, zal uw premie ook hoger zijn. U moet tenslotte uw kosten voor uw crematie of begrafenis op kortere termijn bekostigen.

Verzekering afsluiten op latere leeftijd

Wanneer u de verzekering op een latere leeftijd wenst af te sluiten, loopt u het risico dat niet alle uitvaartverzekeringsmaatschappijen u direct zullen accepteren. De achterliggende gedachte is dat ouderen mensen vaak op kortere termijn komen te overlijden. Om u toch een mogelijkheid te bieden, hebben de verzekeringsmaatschappijen regels en premies voor ouderen opgesteld. Vaak moeten ouderen een gezondheidsverklaring aanleveren.  Wanneer u ouder bent en een uitvaartverzekering wenst af te sluiten, dan moet u in de meeste gevallen vragen beantwoorden met betrekking tot uw gezondheid. Hoe beter uw gezondheid is, hoe lager uw premie zal zijn. Een gezondheidsverklaring aanleveren hoeft niet bij alle verzekeringsmaatschappijen. Deze verzekeringsmaatschappijen hanteren vaak carenzjaren, een bepaalde wachtperiode. Wanneer u overlijdt in deze wachtperiode, zal slechts een gedeelte van de uitvaart vergoed worden.

Vaak hanteren uitvaartverzekeringsmaatschappijen een maximum leeftijd om voor u een uitvaartverzekering af te sluiten. Naast een verzekering is er ook een mogelijkheid om te kiezen voor een uitvaartdeposito. De uitvaartdeposito is te vergelijken met een spaarrekening, u betaalt in 1 keer of in meerdere keren een bedrag waarover u rente ontvangt. Wanneer u overleden bent, zal het geld op de rekening uitgekeerd wordt aan uw nabestaanden om zo uw begrafenis of crematie te kunnen bekostigen.

Het is een thema waar we liever niet al te lang bij stil staan: De dood. Toch is het heel belangrijk om hier een aantal zaken voor te regelen.

Dit voorkomt te zijner tijd veel stress voor uzelf, maar ook voor uw partner of familie. Wat zijn uw wensen wanneer het gaat om het overlijden en natuurlijk de uitvaart zelf.

Wilt u begraven of gecremeerd worden, welke muziek moet er worden gedraaid tijdens de uitvaart, wilt u dat er nog iets verteld wordt tijdens de uitvaartplechtigheid.

De wensen die u heeft brengen natuurlijk ook een bepaald kostenplaatje met zich mee. Iets waarvan u waarschijnlijk liever niet heeft dat uw nabestaanden zich hier druk over moeten maken. Zij willen natuurlijk het liefst de uitvaart zo regelen zoals u dit ook gewenst heeft. Dus is het verstandig een passende uitvaartverzekering af te sluiten. Zo weet u zeker dat er voldoende geld beschikbaar is en dat nabestaanden zich hier geen zorgen over te maken.

Het beste is om uw wensen bij de uitvaartverzekeraar kenbaar te maken, zodat zij een berekening kunnen maken welke verzekering het best bij u en uw wensen past en welke verzekeringspremie hier dan voor betaald moet worden.

Het is ook mogelijk om de tarieven van verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u gemakkelijk zien bij welke verzekeraar u het voordeligst uit bent kijkend naar de wensen die u heeft.

Via www.elkeuitvaartverzekeringverlijken.nl kunt u een gemakkelijke vergelijking maken. Zij zijn gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen vergelijken.  U kunt op de site direct naar de vergelijkingstabel gaan of u kunt een keuze maken uit de voorgestelde top 3. Deze is gebaseerd op de laagste premies per maand en gaat uit van een persoon die op het moment van afsluiten 18 jaar oud is. Bij de afzonderlijke verzekeraars kunnen de kosten voor een andere leeftijd of specifieke wensen berekend worden.

Zij zijn onafhankelijk en dus geen onderdeel van een verzekeraar. Via de overzichtelijke vergelijkingstabel kunt u  gemakkelijk uw premie berekenen op basis van uw leeftijd en wensen. Dus bekijk nu gemakkelijk welke begrafenisverzekering het beste bij uw wensen past.

Wanneer het eenmaal geregeld is zorgt dit voor een rustig gevoel bij u en uw partner/familie!

De SocialMediaMonteur lanceerde op 21 april tijdens het jaarlijkse #SXSW010 evenement in Kriterion een nieuwe service: TheLastPost. Deze dienstverlening is o.a. bedoeld voor nabestaanden die geconfronteerd worden met de afwikkeling van social media accounts van een dierbare. Ook vóór overlijden kan via TheLastPost worden vastgelegd hoe de afhandeling van social media accounts na overlijden dient plaats te vinden.
De SocialMediaMonteur zorgt dat, als het zo ver is, de juiste acties worden genomen.

“De verschillende social media kanalen hebben inmiddels bijna allemaal procedures en programma’s ontwikkeld die in een correcte afhandeling voorzien als je definitief offline gaat,” zegt AnneMarie Hazenberg, medeoprichter van SocialMediaMonteur. “Alleen nabestaanden kennen die processen meestal niet of zijn niet bekend met de verschillende social mediakanalen en hebben vaak wel andere zaken aan hun hoofd als een dierbare is overleden. Veel mensen stellen het bovendien op prijs om zelf bij leven al te bepalen hoe ze definitief offline gaan. We hebben ervaren dat aan deze service een enorme behoefte bestaat.”

TheLastPost kan de omzetting naar een memorial status verzorgen met de bijbehorende mogelijkheden zoals een online condoleance register of met de social media aanbieders zoals Facebook, Twitter en LinkedIn contact opnemen om de accounts te laten stopzetten. Voor diegenen die zelf vóór overlijden willen regelen hoe een en ander afgehandeld dient te worden zijn er speciale checklists en kunnen vooraf afspraken met de SocialMediaMonteur gemaakt worden hoe te handelen als het zover is.

Over TheLastPost en de SocialMediaMonteur
TheLastPost is een speciale dienstverlening van de SocialMediaMonteur gericht op het waardig en correct afhandelen van social media accounts rondom overlijden.
Net zoals een automonteur zorgt dat een auto elke dag start en blijft rijden, zorgen de SocialMediaMonteurs dat online reisdoelen bereikt worden, veilig en elke dag. De SocialMediaMonteurs kennen elke knop van Twitter, Facebook, HootSuite, LinkedIn, YouTube en alle andere online tools en regelen razendsnel de optimale inrichting. Dagelijks zoeken ze naar nieuwe versies, mogelijkheden en slimme toepassingen van de tools zodat de klant altijd de beste inrichting heeft en regelen ze de onderlinge samenhang tussen verschillende tools.

“De verschillende social media kanalen hebben inmiddels bijna allemaal procedures en programma’s ontwikkeld die in een correcte afhandeling voorzien als je definitief offline gaat,” zegt AnneMarie Hazenberg, medeoprichter van SocialMediaMonteur. “Alleen nabestaanden kennen die processen meestal niet of zijn niet bekend met de verschillende social mediakanalen en hebben vaak wel andere zaken aan hun hoofd als een dierbare is overleden. Veel mensen stellen het bovendien op prijs om zelf bij leven al te bepalen hoe ze definitief offline gaan. We hebben ervaren dat aan deze service een enorme behoefte bestaat.”

TheLastPost kan de omzetting naar een memorial status verzorgen met de bijbehorende mogelijkheden zoals een online condoleance register of met de social media aanbieders zoals Facebook, Twitter en LinkedIn contact opnemen om de accounts te laten stopzetten. Voor diegenen die zelf vóór overlijden willen regelen hoe een en ander afgehandeld dient te worden zijn er speciale checklists en kunnen vooraf afspraken met de SocialMediaMonteur gemaakt worden hoe te handelen als het zover is.

Over TheLastPost en de SocialMediaMonteur
TheLastPost is een speciale dienstverlening van de SocialMediaMonteur gericht op het waardig en correct afhandelen van social media accounts rondom overlijden.
Net zoals een automonteur zorgt dat een auto elke dag start en blijft rijden, zorgen de SocialMediaMonteurs dat online reisdoelen bereikt worden, veilig en elke dag. De SocialMediaMonteurs kennen elke knop van Twitter, Facebook, HootSuite, LinkedIn, YouTube en alle andere online tools en regelen razendsnel de optimale inrichting. Dagelijks zoeken ze naar nieuwe versies, mogelijkheden en slimme toepassingen van de tools zodat de klant altijd de beste inrichting heeft en regelen ze de onderlinge samenhang tussen verschillende tools.