Rubriek

Wonen

Rubriek

Nu het s’nachts weer wat kouder begint te worden is het goed om na te denken over de nachtvorst. De meeste planten kunnen er niet goed tegen en is het natuurlijk zonde om de mooie planten dood te laten gaan. Hoe kunt u dit nou voorkomen en wat kunt u het beste doen als er vorst is?

Welke temperatuur kunnen ze aan?

Bij een klein beetje vorst is het voor de meeste planten geen probleem om nog buiten te staan. Tot -5 zal het geen probleem zijn als het overdag dan maar weer iets warmer is. De planten moeten we echt gaan beschermen als het onder de -5 is en zeker als de vorst overdag ook aanhoudt. Dit is voor de planten toch echt te koud. De tuincentra zorgen er vaak al voor dat de planten al winterhard zijn een palm of een olijvenboom hoort natuurlijk ook niet thuis in de kou maar kunnen er daardoor wel beter tegen.

Planten in pot zijn gevoeliger voor kou

Als er vorst is zal dit voor planten in een pot toch meer schade aan brengen als een plant in de volle grond. De wortels van de planten zitten namelijk ook tegen de zijkant van de pot wat bij vorst ook kan gaan vriezen. Als een plant in de volle grond staat dan zullen alleen de bovenste wortels wat beschadigen maar alles daaronder is nog goed beschermd tegen de kou omdat ze dan ook erg diep zitten. De planten in een kleine pot kunt u makkelijker naar binnen verplaatsen of uit de wind zetten. Bij grotere planten is het verstandig om de pot in te pakken met bubbeltjes plastic. Deze houdt de warmte goed vast en zorgt ervoor dat de grond minder snel bevriest. Bij tropische planten wordt ook nog wel eens de stam van de plant zelf ingepakt.

De grond isoleren

Bij planten in de volle grond is het natuurlijk wat lastiger om deze te beschermen. Het bovenste grond laagje kan geïsoleerd worden op verschillende manieren. Door houtsnippers te gebruiken zorgt dit voor meer warmte maar ook is het verstandig om verdorde bladeren en takjes te laten liggen want ook dit zal de grond beschermen. Bomen die niet goed tegen de vorst kunnen zou u het beste in kunnen pakken met vliesdoek. deze kunt u er om heen wikkelen en zelfs ook om de bladeren. Is het weer iets warmer dan is het beste om het gedeelte bij de bladeren snel te verwijderen zodat ze ook weer meer licht en zuurstof krijgen.

Houdt uw planten heel zodat ze volgend jaar zomer weer mooie kunnen bloeien.

Er kan veel tijd en moeite in het onderhouden van de tuin gaan zitten. Om dat te voorkomen, is het verstandiger om de tuin op een zo eenvoudig mogelijke wijze bij te houden. En daar zijn verschillende slimme ideeën voor, die we graag delen!

Niet maaien en weinig onderhoud met kunstgras

Gras vormt in veel tuinen de basis. Een mooie groene oase om kleur te geven aan de tuin. Maar in het onderhouden van gras gaat al gauw veel tijd zitten. Inzaaien, bemesten, zorgen voor voldoende water, maaien – het is een flinke rits aan taken bij elkaar. Is het geen heerlijk idee als dat voortaan niet meer nodig is?

Kies voor kunstgras in de tuin! Dit vergt zo goed als geen onderhoud en dat is toch wel een wereld van verschil met echt gras. En dat terwijl het visuele plaatje van kunstgras tegenwoordig niet teleurstelt. Er zijn verschillende soorten kunstgras om uit te kiezen, om bij elke tuin een passende uitstraling te vinden. Kunstgras is robuust en gaat lang mee. En zo blijft er veel meer vrije tijd over om van te genieten!

Niet te veel planten

Hoe gezellig het er ook uitziet, een tuin met veel planten vraagt om veel onderhoud. Probeer hier keuzes in te maken. Plant niet te veel, maar maak een selectie van de mooiste planten en bloemen om de tuin alsnog gezellig aan te kleden.

Ook een slim idee: zorg dat de bloemen in de tuin niet allemaal tegelijkertijd uitkomen en uitbloeien, maar juist verspreid over de maanden. Zo is er niet in een keer heel veel onderhoud aan de tuin te doen. Dit wordt beter verdeeld, om het tuinieren op een rustiger tempo aan te kunnen pakken.

Eenvoudige planten

Eenvoudige planten

Ook eenvoudige planten die om weinig onderhoud vragen bieden een uitkomst. Denk aan vaste groeiers die meerdere jaren meegaan. Zo hoeven er niets steeds nieuwe bloemen te worden geplant in de tuin.

Maar ook groenblijvers zijn ideaal. Zo ziet de tuin er het hele jaar door mooi uit én hoeven er geen bladeren te worden opgeruimd in het najaar. Verder is het een idee om te kiezen voor planten, heggen en bomen die niet zo snel groeien, om het snoeiwerk beperkt te houden.

Handig gereedschap in de tuin

Hoewel het verstandig is om voor een onderhoudsvrije tuin te kiezen en daarmee al tijd kan worden bespaard, zal er toch af en toe iets moeten worden bijgehouden. Onze tip: maak zoveel mogelijk gebruik van handig gereedschap. Dat gaat vaak sneller en eenvoudiger dan alles met de hand doen!

Gebruik bijvoorbeeld een tweewielige kruiwagen als vervoersmiddel in de tuin. Dat is eenvoudiger dan tillen! En een kruiwagen met twee wielen gaat makkelijker vooruit dan een model met een enkel wiel. Met een grijper kan afval en onkruid worden opgepakt zonder te bukken. Ook bestaat er speciaal tuingereedschap met een armsteun voor extra ondersteuning. Wel zo fijn om het tuinieren eenvoudig te houden.

Zin in een feestje? Maak dan kennis met de familie Bromelia. Deze exotische kamerplanten in opvallende kleuren laten het hele huis bruisen en swingen. Zet ze eens in potten op poten; het is tijd voor… de plantjes van de vloer.

Jungle feestje

Combineer verschillende Bromelia’s in een mini-jungle. Met de mix van vorm, blad en kleur ontstaat er direct een flinke portie vrolijkheid. Een plantenstandaard met lange of korte poten geeft daarbij meer ruimte en ‘lucht’. Ze komen nog beter tot hun recht en geven een kleurrijk accent aan het interieur. Ook zijn Bromelia’s geschikt voor plantenhangers of zet ze in een groepje op een plateau op wielen voor een mobiele jungle! De exotische planten laten zich bovendien prima combineren met groene (blad)planten.

Op een voetstuk

Met hun opvallende vormen, prachtige bladtekeningen en rijke kleuren zijn Bromelia’s echte schatten van de natuur. Plaats ze daarom op een voetstuk en zet ze in potten op ‘hoge poten’! Heb je vloerverwarming? Dan levert dat een extra voordeel: de plant droogt minder snel uit en je geniet extra lang van deze jungleplant.

Natuurlijk water geven

Bromelia’s zijn sterk en de verzorging is heel eenvoudig. Geef een Bromelia een plekje met daglicht, maar vermijdt volle zon. Watergeven doe je in de kelk en maar een klein beetje op de potgrond. Bromelia’s vangen namelijk in de natuur regendruppels op via hun bladeren die het water geleiden naar de kelk. Gemiddeld bloeien Bromelia’s drie tot zes maanden.

Spectaculair

De Bromeliafamilie telt veel verschillende soorten. De meest bekende zijn de Ananas, Aechmea, Guzmania, Tillandsia en Vriesea. Ze hebben elk hun eigen gekleurde schutbladeren en vorm die de plant een exotische en spectaculaire uitstraling geven. Variërend van rode rozet tot pimpelpaars veertje en van roze kroon tot oranje speer.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op bromelia of volg via Instagram (@Bromeliastyle).

Bron en fotocredit: Bromelia

Gemiddeld genomen hebben mensen twee ogen met wisselende kwaliteit van zicht. In een huishouden met vier personen zijn dat acht ogen die de boel in de gaten kunnen houden. Tot alle ogen inclusief bezitters op vakantie gaan, wie let er dan op inbrekers en ander gespuis? Daarvoor zijn IP beveiligingscamera’s ontwikkeld, die houden jouw woning in de gaten, of je nu wel of niet thuis bent. En het mooiste van deze ‘ogen’ is dat jij er ook doorheen kunt kijken, waar je ook bent!

Camerabeveiliging voor iedereen

Het gebruik van camera’s is niet zo vreemd. Iedereen die in de laatste jaren cash heeft gepind bij een geldautomaat is vastgelegd op de camera. In London is er voor iedere 14 bewoners gemiddeld 1 camera. Installatie van dit soort professionele apparatuur is niet alleen ingewikkeld, het is ook erg kostbaar. Deze investering kan lonend zijn wanneer het criminaliteit tegengaat, maar particulieren kunnen niet zomaar duizenden euro’s op tafel leggen. Je moet dan beveiligingscamera’s kopen inclusief bekabeling, installatie en vaak ook gaten boren of andere aanpassingen in huis verrichten.

Om ook particuliere woonhuizen te kunnen beveiligen hebben diverse fabrikanten zoals het Franse bedrijf Somfy oplossingen ontwikkeld die niet alleen gebruiksvriendelijk zijn, maar ook betaalbaar. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van draadloze technologie, en met name internet. Een IP beveiligingscamera werkt via het standaard Internet Protocol, net zoals een smartphone of laptop. In plaats van de beelden en het geluid via een kabel naar een opslagapparaat te loodsen, worden ze via de cloud naar iedere gewenste locatie verzonden. Dit kan bijvoorbeeld een Google Drive of jouw persoonlijke Dropbox account zijn, of een beveiligde cloud drive die de fabrikant van de camera aanbiedt. Je kunt de beelden ook naar je eigen, lokale drive laten sturen als je hier de voorkeur aan geeft.

Binnen en buiten beveiligd

Binnen en buiten beveiligd

Er is onderscheid te maken tussen IP beveiligingscamera’s voor binnen- en buiten gebruik. De specificaties verschillen dus niet alleen per merk en type, maar ook per toepassing. Laten we als voorbeeld de Somfy Indoor en Outdoor cameras nemen. De versie voor buiten moet (spatwaterdicht) zijn en tegen meer extreme temperatuurverschillen bestand zijn. Plaats overigens een outdoor camera niet in de stromende regen, dan zie je door water op de lens het camerabeeld niet meer. Omdat er veel beeldinformatie vastgelegd moet worden, met andere woorden de camera moet een grotere afstand overbruggen, zal de resolutie minimaal Full HD moeten zijn. Binnen is de ruimte kleiner, ook dan heeft Full HD (1920×1280) de voorkeur maar 1280×720 zou ook nog mogelijk zijn. Daarnaast moet de kijkhoek extra groot zijn (fisheye lens). Waterdicht is binnen van minder belang, tenzij je de camera in het aquarium wilt plaatsen. Een behoorlijk unieke feature van de Somfy Indoor camera is de ‘privacy shutter’. Dit is een klepje dat je voor de lens kunt schuiven. Zo kun je bij aanwezigheid de camera uitschakelen, zonder het risico dat een hacker toch meekijkt terwijl je thuis bent. Daarnaast geeft het gewoon niet zo’n prettig gevoel met een camera die continue jouw doen en laten vastlegt.

Inbraakbeveiliging is meer dan een camera ophangen

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, een camera die inbrekers vastlegt terwijl ze jouw kasten doorzoeken kan erop duiden dat het al te laat is. Een IP beveiligingscamera heeft zeker een preventieve werking, omdat inbrekers niet graag gefilmd worden, daarnaast mogen deuren die goed zijn afgesloten en ramen met een veilige sluiting uiteraard ook niet ontbreken. Met kleine sensoren op deuren en ramen kun je iedere keer dat een deur of raam geopend wordt een melding krijgen. Naast inbraakpreventie kan dit ook reuze handig zijn om te zien wanneer gezinsleden thuiskomen. Tijdens de vakantie kun je in plaats van een notificatie een alarmsignaal laten luiden.

Zelfs standaard smart home apparatuur kan opgenomen in de huisbeveiliging, hiervoor heb je eigenlijk wel een ‘bridge’ nodig zoals het TaHoma systeem. Zo kun je bij onraad de verlichting in huis laten inschakelen, dit schrikt inbrekers vaak al af. Je kunt ook bij zonsondergang elektrische raamdecoratie automatisch laten sluiten, wanneer je bijvoorbeeld pas laat thuis komt. Tijdens de vakantie zorgt automatisch openen en sluiten van de gordijnen ervoor dat de woning er bewoond uitziet, dit is ook weer een preventie maatregel. Mocht er buiten een verdacht persoon zijn, dan krijg je waar ook ter wereld een melding te zien. Je kunt dan live meekijken (mits je verbonden bent met het internet) en een vervolgactie ondernemen. Of stuur de melding naar vrienden of familie die wel in de buurt zijn en laat hen de politie bellen of poolshoogte nemen.

Je ziet het, er zijn heel wat ‘smart’ mogelijkheden om inbrekers te slim af te zijn.

Past je woning niet meer goed bij je wensen of eisen? Of kun je er gewoon niet meer zo goed in uit de voeten, bijvoorbeeld doordat bewegen niet meer zo gemakkelijk gaat? Dan kom je uiteindelijk voor een dilemma te staan: ga je verhuizen of verbouwen?

Een woning die niet meer past

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor je het gevoel hebt dat een woning niet meer bij je past. Misschien zijn de kinderen de deur uit, en is de woning simpelweg een stuk groter dan je nodig hebt. Ruim wonen kan prettig zijn, maar de boel schoonhouden is bij een groot huis vaak al een hele klus.

Het kan ook zijn dat je eigenlijk heerlijk woont in je huis, gehecht bent aan je straat en wijk, en er eigenlijk nog gewoon wilt blijven wonen. Maar het huis is niet meer zo handig voor je. Er zit bijvoorbeeld een trap in, terwijl het lopen van trappen steeds lastiger gaat. Een goede reden om toch te gaan verkassen, naar een woning die gelijkvloers is? Of toch maar een traplift plaatsen, zodat je langer in je geliefde huis kunt blijven wonen?

De keuze is heel persoonlijk

De keuze is heel persoonlijk

Veel ouderen lopen op een bepaald moment tegen deze keuze aan. Een lastige keuze, die ook nog eens heel persoonlijk is. De oplossing waar de ene persoon de voorkeur aan geeft, kan voor de andere juist heel onprettig zijn.

Een woning verbouwen zodat hij weer past bij de mogelijkheden van de bewoner, kan prijzig zijn. De traplift prijzen kunnen mensen laten schrikken, bijvoorbeeld, en ervoor zorgen dat zij toch nog maar even aanmodderen of op zoek gaan naar een andere woning. Kiezen voor een tweedehands traplift of een beroep doen op een vergoeding via de WMO kan hier echter een groot verschil maken.

Belangrijk is om een keuze te maken die nu goed voelt, maar ook de voor de komende jaren goed is. Een traplift laten plaatsen zodat de trap binnenshuis geen belemmering meer vormt, werkt slechts tijdelijk als er bijvoorbeeld ook om de woning te betreden een aantal treden moet worden genomen. De kans is groot dat dit de komende jaren ook steeds meer een belemmering zal gaan vormen.

Daar staat tegenover dat verkassen naar een woning die weliswaar gelijkvloers of aangepast is wellicht op papier een goede keuze kan lijken, maar wel lastig wordt als je je hier niet thuis gaat voelen. Zeker wanneer er een erg geliefde woning met veel herinneringen wordt achtergelaten, gaan zo’n nieuw huis voor veel mensen nooit meer echt als ‘thuis’ aanvoelen. Dit zijn allemaal aspecten waar rekening mee gehouden moet worden bij het maken van deze lastige keuze.

Veel mensen drinken dagelijks koffie, heerlijk om de dag mee te beginnen of juist na het eten. Om goed koffie te krijgen is het ook belangrijk om het koffieautomaat af en toe goed te reinigen. Anders kan het verstopt raken of kan het zelfs helemaal kapot gaan. Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet om uw automaat optimaal te reinigen.

Spoelen met azijn

Azijn werkt altijd erg goed om een koffieautomaat mee schoon te maken. Maak een combinatie van azijn en water en laat dit door het koffieautomaat lopen. Daarna kunt u het apparaat 2 of 3 keer spoelen zodat de smaak van azijn er weer uit gaat. Heeft u een extra functie met melk op schuimer dan is het ook belangrijk om dit slangetje geregeld door te spoelen.

Gebruik een borsteltje

Om de viezigheid overal weg te krijgen is het gebruiken van een borsteltje of spons erg handig. Zo kunt u makkelijker in de hoekjes komen en komt het hardnekkige ook makkelijker los. Wanneer u het apparaat goed schoongemaakt heeft hoeft u dit niet vaak te doen maar 1x in de paar maanden is wel aan te raden.

Reinig het apparaat wanneer dit aangegeven wordt

In veel gevallen zal het apparaat ook zelf aangeven dat het toe is aan een reiniging. Stel dit dan ook niet lang uit en zorg voor de juiste middelen. Sommige hebben zelf al een reinig programma maar andere dient u gewoon even goed te spoelen.

Geniet van een heerlijk bakje koffie en zorg voor een goed onderhouden apparaat.

Bent u op zoek naar een nieuw matras? Dan zou het zo maar kunnen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. De keuze is namelijk reuze: koudschuim, binnenvering, traagschuim, hybride, latex en pocketvering. Maar niet getreurd, wij hebben onderzocht wat het beste matras is voor u!

Drukverlaging

 Het is bij een matras voor senioren van belang dat het aantal drukpunten wordt verlaagd. Een drukverlagend matras biedt een heerlijk zacht ligoppervlak. Uw lichaam wordt gelijkmatig ondersteund. Dot zorgt voor een bevordering van de bloeddoorstroming en voorkomt prikkeling in de ledematen. Op een drukverlagend en drukverdelend matras slaapt u dieper en draait u minder. Daarnaast biedt het matras uw lichaam en geest de gelegenheid om optimaal te herstellen.

Voordelen drukverlagend matras

Een drukverlagend matras heeft de volgende voordelen:

 • Optimale ondersteuning van uw holtes en gewrichten.
 • Uitermate geschikt voor mensen met decubitus, reuma, artrose, spier- en gewrichtspijn.
 • Verbetering van de bloeddoorstroom.
 • Vermindert de druk op uitstekende lichaamsdelen (schouders, knieën en heupen).
 • Vormt zich naar uw lichaam.
 • Houdt uw spieren soepel.
 • Ondersteund het herstel van lichaam en geest.
 • Waarborgt een goede nachtrust.

Beste matras voor senioren: 100% natuurlijk Talalay® latex matras

beste_matras_voor_senioren

Bij uitstek het beste matras voor senioren is het 100% natuurlijke Talalay® latex matras. Het matras beidt een uitmuntend ligoppervlak. Talalay® latex is drukverlagend en kent daarnaast vele andere voordelen:

 • Het matras is van nature antibacterieel, schimmel- en huisstofmijt werend.
 • Het Talalay® latex matras is uiterst duurzaam. Het matras gaat met gemak 14 jaar mee zonder op kwaliteit achteruit te gaan.
 • Dankzij de open celstructuur van het materiaal beschikt Talalay® latex over uitstekende klimaateigenschappen. Talalay® latex ventileert goed, en reguleert vocht en temperatuur optimaal.
 • Het Talalay® latex matras blijft koel in de zomer en warm in de winter.
 • Het materiaal heeft een hoge conformiteit waardoor het zich optimaal vormt naar uw lichaam.
 • Het Talalay® latex matras is soepel, zacht en rekbaar.
 • Dankzij de hoge conformiteit van Talalay® latex wordt uw lichaam ideaal ondersteund en het lichaamsgewicht verdeelt.

Iedereen heeft weer een andere smaak wat betreft het interieur. De een houd van robuust terwijl de ander het graag strak en rustig heeft. Wanneer u graag rust brengt in uw huis is zal u ook houden van een moderne uitstraling. Deze stijl is erg strak met veel wit en grijs tonen om alles neutraal en rustig te houden.

Veel licht

Bij een modern interieur hoort ook veel licht. Blokkeer dit licht niet en zorg er voor dat het natuurlijke licht naar binnen kan. Grote ramen zijn dan een voordeel maar een koepel of serre kan ook zorgen voor veel licht. Heeft u niet zulke grote ramen dat is het goed om alles licht te houden. Kies bijvoorbeeld voor wit of een lichtgrijze kleur. Vaak is de leefruimte ook open dus de keuken, eettafel en zithoek hierdoor laat u van alle kanten ook meer licht binnen.

Neutrale kleuren

Sommige mensen hebben graag kleur in hun huis maar dat kan vaak zorgen voor een druk huis. Een bank in een knal kleur zit er bij een modern interieur niet in. Kies voor de kleur zwart of wit en wanneer u kleur toe wilt voegen doe dit dan heel mild in een lichte kleur. Het is dan ook belangrijk om voor één kleur te kiezen samen met zwart en wit.

Grote meubels

Door gebruik te maken van veel grote meubels zal het voor het oog een stuk rustiger zijn. In plaats van een tv kastje met nog een kast voor opberg ruimte kunt u kiezen voor een groot wandmeubel. Zo zit alles er bij in en u kunt dit zelfs om maat laten maken zodat alles precies past. In plaats van een losse kast kunt u ook een kastenwand laten plaatsen zo blijft alles mooi doorlopen en kunt u gebruik maken van de extra kast ruimte.

Het is warm in Nederland. Temperaturen stijgen dagen lang boven de 30 graden en veel mensen zoeken verkoeling. In veel kantoren en openbare gebouwen is de airco niet meer weg te denken. Bij steeds meer huizen ziet u tegenwoordig ook een airco unit buiten staan. Een airco is een snelle methode om uw huis te koelen maar hoe reageert uw lichaam op deze vaak grote temperatuurverschillen?

Hoe werkt een airco?

Een airco kan in iedere ruimte geplaatst worden. Een airco bestaat uit een buiten en een binnen unit. Binnen zuigt de airco de warme lucht aan die vervolgens door middel van koelvloeistof wordt gekoeld. De koude lucht die overblijft wordt vervolgens weer de ruimte ingeblazen. De warme koelvloeistof wordt door de buitenunit de buitenlucht in geblazen.

Uw eigen Airco

Ook ons eigen lichaam beschikt over een airco die is afgestemd op 37 graden. Het menselijk lichaam heeft een enorm aanpassingsvermogen en reageert vrijwel direct op de warmte. Wanneer het lichaam wil koelen stuurt het meer bloed naar de huid waardoor u bijvoorbeeld een rood hoofd krijgt. Mocht het extra bloed niet voldoende zijn om af te koelen dan gaat u transpireren. Het vocht dat u uitzweet kan alleen worden aangevuld door voldoende water binnen te krijgen. Hydrateren is dan ook ontzettend belangrijk tijdens deze warme dagen.

Hoe reageert uw lichaam op de airco?

Zoals net uitgelegd beschikt ons lichaam over een eigen airco. Het kan soms lang duren voor dat u bent afgekoeld en laten we eerlijk zijn dat zweten is ook niet altijd even prettig. Even in de airco kan soms heerlijk aan voelen en het gevoel geven dat u weer op temperatuur komt. Een nadeel is dat veel airco’s veel te koud staan afgesteld. Een verschil van 5 tot 7 graden is ideaal. Wanneer u bezweet een airco gekoelde ruimte in duikt en deze 10 graden koeler is dan waar u vandaan komt zult u waarschijnlijk verkoudheid klachten krijgen en kunt u er zelfs ziek van worden. Een airco maakt de lucht in de ruimte droog en te droge lucht is niet gezond. Een droge lucht in een ruimte zorgt voor irritatie aan de slijmvliezen in uw neus en keel en kan leiden tot hoofdpijn.

Een goed onderhouden airco die goed op de temperatuur staat afgesteld kan u een handje helpen om af te koelen. Zoals met alles, geniet met mate en laat ook uw eigen lichaam werken om af te koelen.

Vrijwel iedereen vindt het wel fijn als zijn of haar huis er een beetje netjes uit ziet van binnen. Men doet er dan ook van alles en nog wat aan om woningen zo mooi mogelijk in te richten en decoraties uit te kiezen die zo goed mogelijk passen in een bepaalde ruimte in een woning. De sfeer van een woning wordt als erg belangrijk ervaren, maar veel mensen vinden het erg lastig een leuke sfeer te creëren. Een zeer eenvoudige manier om in 1 klap de sfeer een stuk leuker te maken is het nemen van een vrijstaande elektrische kachel. Een vrijstaande elektrische kachel kan wanneer deze passend is in de ruimte en op de juiste plaats gezet wordt zorgen voor een zeer elegante uitstraling. Een elektrische kachel kan optimaal bijdragen aan een goede sfeer in de kamer.

Waarom een vrijstaande elektrische kachel?

Een elektrische vrijstaande kachel heeft diverse voordelen. Om te beginnen is het een vorm van verwarming. Dit houdt in dat je door middel van de kachel de ruimte, maar ook de rest van je woning van warme lucht kunt voorzien. Een elektrische sfeerkachel zet elektrische energie om in warmte-energie. Wanneer je dan ook nog eens kiest voor een vrijstaande variant van de elektrische kachel heb je het grote voordeel dat je deze in de meeste gevallen kunt verplaatsen wanneer je zelf wilt. Veel openhaarden nemen bijvoorbeeld veel ruimte in beslag wat er voor zorgt dat men logischerwijs minder ruimte overhoudt in de kamer voor andere dingen. Dit is voor veel mensen een groot probleem in de woning. Mensen houden er dan ook van als de dingen die ze in huis nemen verplaatsbaar en ook zo flexibel mogelijk zijn. Dit is bij een vrijstaande elektrische kachel absoluut het geval. De kachel kan van kamer naar kamer verplaatst worden wanneer nodig en de kachel kan worden opgeborgen wanneer nodig. De meeste vrijstaande elektrische kachels hebben wieltjes wat het verplaatsen een stuk eenvoudiger maakt. Verder kan je bij een elektrische kachel zelf de standjes kiezen. Dit houdt in dat je hem zo veel warmte kunt laten afgeven als je zelf wilt. Als het even te warm wordt kun je de kachel uiteraard ook weer wat zachter zetten.

Zelf een vrijstaande elektrische kachel aanschaffen

Elektrische kachel aanschaffen

Als je eenmaal hebt besloten dat je zelf een vrijstaande elektrische kachel wilt aanschaffen zijn er een aantal zaken die handig zijn om rekening mee te houden. Om te beginnen moet je om daadwerkelijk een leuke sfeer te creëren uiteraard wel een variant kiezen die goed past in de ruimte waar je hem gaat gebruiken. Probeer bijvoorbeeld te zorgen dat de kleuren van de kachel die je kiest goed overeenkomen met de kleuren van de kamer. Daarnaast is het belangrijk dat je niet een veel te grote of veel te kleine variant kiest. Het kan een goed idee zijn om ter inspiratie even naar een winkel te gaan waar vrijstaande elektrische kachels worden verkocht. Je kunt dan eventueel kijken welke je het mooist vindt en van welke je denkt dat die het best zou passen in jouw ruimte. Een ander idee is inspiratie opdoen via het internet. Online heb je uiteraard het meeste keuze, maar een nadeel is dat een kachel er op de foto’s niet altijd exact het zelfde uitziet als in het echt. Wel kan bestellen vaak voordeliger zijn dan aanschaffen in de winkel.