Rubriek

Wonen

Rubriek

Blijft u in de vakantie toch maar thuis en bent u van plan om uw huis eens aan te pakken? Als u een versleten vloer heeft met kleur verschil is het hoog tijd om deze eens te gaan vervangen. Laminaat is hiervoor een goede oplossing, de voor en na delen heb ik voor u op een rijtje gezet zodat u er achter kunt komen of u dit zou willen.

Vochtbestendig en kleurvast

Bij de meest houte vloeren zult u na verloop van tijd kleur verschil krijgen door de zon. Haalt u een kast van zijn plek af zult u zien dat het onder de kast een stuk donker der is. Het hout is daarbij ook veel gevoeliger voor vocht. Bij Laminaat is veel vochtbestendiger en sommige kunnen zelfs op de badkamer gebruikt worden wanneer de naden afgedicht worden.

Zo veel keuze

Er zijn genoeg mogelijk heden voor een laminaten vloer. Wilt u een ligt of donkere en met een hout nerf of helemaal glad. Naast de hout tonen kunt u ook laminaat krijgen die juiste en steenlook hebben dus er zijn genoeg mogelijkheden om een passende kleur of look te krijgen.

Makkelijk klikken

Bijna alles soorten laminaat hebben een kliksysteem dat makkelijk zelf te leggen is. Ongeveer 90% legt zijn laminaten vloer zelf. U hoeft hier bij geen lijm of iets te gebruiken en mocht het niet helemaal goed zitten kunt u het ook makkelijk weer uit elkaar halen. Deze vloer heeft u er dus snel in liggen.

Bijna geen onderhoud

Bij een laminaten vloer hoeft u eigenlijk niet zo veel te doen aan het onderhoudt. Af en toe stofzuigen en dwijlen houdt ze mooi schoon. Wanneer er kleine krasjes of vlekjes op komen kunt u deze wegwerken met een speciale stift. Heeft u een grotere plek dat beschadigd is zou u dit stukje kunnen vervangen. Bewaar dus altijd een stukje van het laminaat.

Kleine nadelen

Laminaat kent dus vele voordelen maar er zijn ook kleine nadelen waar u rekening mee moet houden. Zo neemt de vloer niet veel geluid op en kan het soms nog wat hol klinken. Als u de kamer vol heeft staan zult u dit niet merken maar bij een minimalistische inrichting kan dit wat storend zijn. De vloer is ook erg hard om op te lopen, als u graag op blote voeten loopt zult u misschien toch sloffen aan moeten trekken.

Een andere vloer kan het huis een hele nadere uitstraling geven kies voor een diepe donkere kleur of breng juist wat licht in huis. U kunt het laminaat ook op een andere manier leggen zoals in een visgraat. Dit zal het huis ook gelijk een luxe uitstraling geven.

Als u even de deur uit gaat voor boodschappen of als een weekendje weg gaat is het fijn om uw huis veilig achter te laten. Als u een buurt app heeft kunnen uw buren ook vreemd gedrag melden maar ook zij zijn niet altijd thuis. Wanneer u een een alarm installeert of een camera plaatst zal deze altijd dag en nacht alles in de gaten kunnen houden. Het zal dus veel inbrekers afschrikken en ze zullen snel weer omdraaien. 

Bedienen op afstand

Er zijn verschillende soorten beveiligingssystemen waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u zijn er verschillende systemen die werken met een afstandbediening of app. De afstandbediening kunt u door het hele huis mee nemen dus wanneer u vergeten bent het alarm er op te zetten kunt u dit met 1 klik doen. Als u buitenshuis bent is er ook mogelijkheid om dit met een app te activeren of te deactiveren. Komt iemand uw planten water geven in uw vakantie dan kunt u deze dus ook makkelijk weer uitschakelen.

Zichtbare camera’s

Geen inbreker wilt natuurlijk te zien zijn op camera beelden. Door verschillende camera’s in het zicht te hangen zullen ze vaak weg blijven. Hang ze dan ook op verschillende plekken dus niet alleen bij de voordeur. Inbrekers kijken vaak ook naar de achterdeur om dat deze vaak minder beveiligd is. Zorg er dus voor dat u op de juiste plekken de camera’s heeft hangen. U kunt hiervoor binnen een scherm installeren bijvoorbeeld in de gang, hierop kunt u alles terug kijken en vindt u alle activiteiten. Natuurlijk is ook hiervoor een speciale app waar u de camera beelden op terug kunt zien.

Deurbel beveiliging

Het wordt steeds populairder een speciale deurbel met een camera er op. Hier door kunt u zien wie er aan de deurstaat ook als u niet thuis bent. De camera wordt niet alleen geactiveerd wanneer er aangebeld wordt maar ook als er beweging is. Wellicht als er post wordt bezorgt krijgt u dit te zien maar ook bij vreemde activiteiten zult u dit te zien krijgen. Door deze slimme aanpassing kunt u al voor een groot verschil zorgen.

Bewijs opslaan

Sommige camera’s laten enkel zien wat er nu gebeurt maar slaan niet alles op wat daarvoor gebeurt is. Zorg er voor dat u een SD-kaart gebruikt en dat alle gegevens opgeslagen worden. Wanneer er toch iets gebeurt heeft u natuurlijk ook bewijs nodig dit is dus de beste manier om alles aan te tonen. Staat uw camera op de weg gericht? U kunt hierdoor ook uw buren helpen, wanneer er bij hun iets gebeurt is zijn de inbrekers wellicht ook op uw beelden te zien.

Een camera en beveiliging kan een hoop narigheid voorkomen. Kies voor de juiste camera’s en producten en kijk wat voor uw huis het beste werkt. 

Als we wat ouder worden hebben we ineens hele andere behoefte als toen we nog wat jonger waren. Het wooncomfort is toch een stuk belangrijker geworden en wellicht wilt u geen trap meer hoeven lopen voor uw veiligheid. Door te gaan verhuizen op latere leeftijd kunt u juist weer comfortabel wonen. Het is natuurlijk wel wat werk om te verhuizen maar wanneer u de juiste plek gevonden heeft is dit zeker de moeite waard.

Bespaar op woonlasten

Wanneer u een kleinere woning heeft betekent dit ook automatisch dat u minder woonlasten heeft. De verwarming hoeft maar een kleine ruimte te verwarmen en u heeft veel minder stroom nodig. Doordat u minder verbruikt kunt u ruimer gaan leven, er is dan ineens toch meer budget vrij voor de leuke dingen. Ga een keer lekker uit eten of bezoek dat ene museum waar u zo graag naar toe zou willen.

Bespaar tijd

In een groot huis moet er natuurlijk ook meer schoongemaakt worden. Alles moet afgestoft worden en alle vloeren moeten gedweild worden. In een groot huis bent u hier veel tijd aan kwijt. Wanneer u een hele dag staat te poetsen heeft u nog niet eens de ramen schoongemaakt. Dat kan natuurlijk ook anders! In een kleinere woning heeft u veel minder schoonmaakwerk en meer tijd voor plezier. U bent niet de hele dag meer aan het poetsen maar kunt toch genieten van een schoon huis. Een schoon huis zorgt er ook voor dat u weer even kunt ontspannen en dit geeft een hoop rust.

Betere wooncomfort

Wellicht woont u nu in een wat ouder huis waarbij alles piept en kraakt. Kies voor een nieuwe of goed onderhouden woning om comfortabel te kunnen leven. Zo is een woning die gelijkvloers is of een appartement erg gewild. De badkamer en keuken zijn in een nieuwe woning helemaal up to date en dit zal vaak al aangepast zijn met een inloop douche. Zo weet u zeker dat u nog lang in deze woning kunt blijven.

Betere ligging

Een woning in het centrum is vaak duurder als daarbuiten. Wanneer u een groot huis buitenaf wilt verruilen voor een kleinere woning in het centrum zal de prijs ongeveer het zelfde zijn. U kunt lopend boodschappen doen alles is in de buurt. Het is ook net wat u prioriteit heeft wilt u liever in de buurt van uw kinderen of kleinkinderen wonen ook dat zal het leven een stuk aangenamer maken.

Kies voor een comfortabel leven en verhuis naar een kleinere woning. Alles zal een stuk aangenamer worden naarmate we allemaal ouder worden.

Niet alleen u heeft last van de warmte maar ook uw planten kunnen hier niet zo goed tegen. Door de zon en het warme weer gaan de planten natuurlijk goed groeien maar door te weinig water en een te hoge temperatuur kan de plant juist dood gaan. Hoe kunt u uw tuin voorbereiden op de warmte en wat kunt u tijdens de warmte doen?

Kies voor de juiste planten

Heeft u geen groene vingers maar wilt u er wel voor zorgen dat uw tuin een beetje op orde is? Door simpel weg te kiezen voor planten die tegen warmte en droogte kunnen zult uw tuin er een stuk mooier uit zien. Marjolein, kattenkruid of de spoorbloem zullen het erg goed doen in de tuin, ze hebben mooie kleuren en wanneer u vergeet water te geven zullen hun het niet erg vinden. Dit zijn dan ook allemaal vaste planten dus volgend jaar zullen ze gewoon opnieuw naar boven komen.

Geef ze wat water

Als het mooi weer is zullen de meeste mensen eens per dag de planten water geven. Het beste moment hiervoor is in de ochtend of in de avond wanneer de zon niet meer schijnt. Bij extreme warmte hebben de planten nog meer water nodig omdat dit overdag allemaal verdampt, het beste is om twee keer per dag de planten water te geven. Dit kunt u ook voor de hittegolf al doen om uw planten hier voor te bereiden. U kunt natuurlijk ook een bewateringssysteem aanleggen, als u de kraan open zullen alle planten water krijgen. Tijdens de extreme hitte kunt u de planten beter niet bemesten, dit zorgt er namelijk voor dat de plant minder water op kan nemen.

Voorkom water verdamping

Als de zon fel schijnt zal al het water wat in de grond zit snel verdampen. Het beste is eigenlijk om de grond vochtig te houden en dit te beschermen tegen uitdroging. Door houtsnippers of gedroogd gras op de grond en tussen de planten te leggen kunt u dit voorkomen. De grond behoud het vocht wat ze later aan de planten geven. Heeft u net wat zaadjes in de grond gedaan? Deze kunt u ook beschermen door er een vochtige krant op te leggen, anders zullen de zaadjes nooit ontkiemen.

Zorg voor schaduw

Door planten in de schaduw te zetten kunnen ze even afkoelen en zal de plant minder snel uit drogen. Het is mogelijk om een extra parasol er bij te zetten of wanneer ze in een pot zitten kunnen ze verplaatst worden. Zet zo veel mogelijk planten in de schaduw en denk daarbij ook hoe de zon draait, wanneer ze nu in de schaduw staan kan het zijn dat ze met 1 uur alweer in de volle zon staan. Dit is vooral belangrijk voor het heetst van de dag, in de ochtend of avond is dan zon al minder sterk.

Zorg er voor dat al uw plantjes mooi blijven en dat ze veel water krijgen. Zo houd u een tuin vol mooie kleuren en kunt u er ook in de warme zomer nog van genieten. Gebruik dan ook al het water van bijvoorbeeld de regenton en gooi zwembad water gewoon lekker bij de planten.

Voor veel mensen staat in de komende maanden de grote vakantie op de planning. Veel mensen hebben de afgelopen periode gebruikt om klusjes in huis te doen en de tuin een opknap beurt te geven. Bouwmarkten en tuincentra hadden het drukker dan ooit. Nu de tuin helemaal netjes is, het gazon groen en de plantjes vol op in bloei staan staat de vakantie voor de deur. Gaat u op vakantie en wilt u bij terugkomst geen verwilderde tuin aantreffen? Maak gebruik van onze tips.

De voorbereiding begint al voor de vakantie

Al voor dat u op vakantie gaat moet u aan uw tuin denken. Maak een lijstje met todo’s voor dat u weg gaat. Caravan ophalen, wassen, spullen pakken én uw tuin vakantieproof maken. Zo kunt u alvast de uitgebloeide planten snoeien. In het begin zal de tuin er wat kaal uit zien maar als u na 3 weken vakantie terugkomt zijn de blaadjes weer aangegroeid en mooi groen. Een heg kan ook alvast worden bijgewerkt voor dat u weggaat. Maai uw gazon 2 of 3 dagen voor dat u weg gaat en geef hem nog een flinke sproeibeurt. Wordt er warm weer voorspeld? Haal dan een aantal gevoelige planten uit de zon en geef ze tijdig een schaduw plekje zodat ze niet uitdrogen.

Laat iemand langskomen om uw tuin water te geven

Vraag een goede buurman, een familielid of vriend om minimaal 1x per week langs te komen en alle planten te voorzien van een flinke scheut water. Bij een hitte golf of extreme temperaturen kunt u vragen of ze iets vaker in de week willen langskomen, uw gazon zal tenslotte dan meer water nodig hebben.

Na de vakantie snel uw tuin weer op orde

Als u goede voorbereidingen heeft genomen kunt u snel weer genieten in uw tuin. Zet alle planten weer op hun vertrouwde plekje en haal het (nieuwe) onkruid weg. Ga na of alle planten nog voldoende vocht hebben en geef ze anders weer wat extra water. Het gazon iets gelig geworden? Sproei een aantal ochtenden en avonden achter elkaar en de groene kleur zal snel weer terug komen.

Alvast een hele fijne zomervakantie gewenst.

Het is voor iedereen een nachtmerrie wanneer er brand uitbreekt in uw huis. Wanneer u niet de juiste middelen heeft geplaatst kan het zijn dat u veiligheid in gevaar wordt gebracht en dat de brand alleen maar groter wordt. Door extra maatregelen te nemen kunt u er voor zorgen dat uw huis een stuk veiliger wordt.

Hoe ontstaat een brand?

Er zijn drie meestvoorkomende oorzaken waardoor een brand in huis kan starten. Zo is een schoorsteen een grote oorzaak hier, gebruik altijd droog hout dat minimaal 1,5 jaar heeft kunnen drogen. Zorg ook altijd dat de schoorsteen elk jaar gereinigd wordt anders is er ook een kans dat u een schoorsteenbrand krijgt. De keuken is ook een gevoelige plek voor een brand. Vaak wordt dit veroorzaakt door een oven, magnetron of frituurpan. U kunt deze brand makkelijk blusser door het af te dekken. Wanneer u de keuken verlaat en er gebeurt iets kan het een stuk erger zijn dus zorg dat u altijd in de buurt blijft. Elektrische apparaten zoals een wasmachine en een droger zijn ook veroorzakers van brand. Zorg dat u de filters hiervan dan ook goed reinigt en blijf altijd in de buurt wanneer ze aan staan.

Veiligheidsmaatregelen in huis

 • Plaats rookmelders op elke verdieping
 • Zorg voor een draaiknop bij de achterdeur zodat u snel naar buiten kunt zonder sleutel
 • Haal een grote brandblusser in huis
 • Ook koolmonoxide kan gevaarlijk zijn, plaats hiervoor speciale melders
 • Stop niet te veel apparatuur in een verlengsnoer, dit kan kortsluiting geven

Extra tips

Wanneer u de extra maatregelen genomen heeft zal uw huis een stuk veiliger zijn. Er zijn ook een aantal andere dingen waar u wellicht niet over na gedacht heeft. Door dingen in huis te verplaatsen of op te bergen kunt u dit nog iets meer verbeteren.

 • Laat nooit aanstekers of lucifers liggen wanneer er kinderen in de buurt zijn
 • Plaats spiritus en wasbenzine op een veilige plek en ga nooit roken in de buurt hiervan
 • Houd kaarsen uit de buur van brandbaar materiaal zoals gordijnen of een tafelkleed
 • Reinig uw afzuigkap, de vet resten die hier in zitten zijn erg brandbaar
 • Trek bij onweer de stekkers van apparaten er uit
 • Laad telefoons en batterijen overdag op en haal ze eruit wanneer ze vol zitten, ’s nachts opladen wordt sterk afgeraden
 • Heeft u al rookmelders zorg dan ook dat u ze af en toe test dan weet u zeker dat ze het nog doen

Met deze tips is uw huis een stuk veiliger en zal de brand minder kans hebben om groot te worden of veel schade te maken.

Sommige mensen zijn snel tevreden over hun kopje koffie, maar de ander kan hier juist heel kieskeurig zijn. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel verschillende koffieautomaten en zoveel verschillende koffiesmaken. De keuze voor het koffieapparaat maar ook de keuze voor de verschillende soorten bonen, cups of pads maken het verschil. Waar moet u op letten en welke koffiesmaak past er goed bij u. Koffie heeft ook altijd een heerlijke geur wanneer het gemaakt wordt waardoor u er extra veel zin in krijgt.

Verse koffiebonen

Het apparaat dat gebruikt maakt van verse koffiebonen zal de bonen zelf malen om de meest verse koffie voor u te zetten. Het apparaat heeft een bonenreservoir waar u de bonen in kunt doen en soms zijn er zelfs twee reservoirs waar u uit kunt kiezen. Bonen blijven het lekkerst wanneer ze luchtdicht worden afgesloten. Wanneer u een zak heeft geopend zorg er dan voor dat u deze goed en lichtdicht opbergt. Het is dus helemaal niet nodig om het apparaat helemaal vol te gooien. De bonen drogen dan minder snel uit en de smaak gaat niet verloren. Er zijn ook verschillende soorten bonen die de koffie een andere smaak geven.

 • Coffea Arabica: Ongeveer 70% van de wereldwijde koffieoogst bestaat uit de Arabica boon. Het heeft een wat zoete en verfijnde smaak en heeft in tegenstelling tot de robusta 50% minder cafeïne.
 • Coffea Robusta: De overige 30% van de bonen bestaat uit de Robusta. Deze boon is een stuk krachtiger en sterker dan de Arabica boon. Door dat er meer cafeïne in zit heeft de koffie ook een wat bittere smaak.
 • Licht of donker gebrand: Een koffieboon is normaal groen van kleur voordat ze gebrand worden. Hoe langer de boon wordt gebrand hoe sterker en krachtiger de smaak.

Het gemak van koffiepads

De koffiepads werken eigenlijk op dezelfde manier zoals we ook filterkoffie kennen. De gemalen koffie zit in de juiste hoeveelheid in de pad en zal zorgen voor een heerlijk kopje koffie. U kunt 1 of 2 pads in het apparaat doen om koffie te zetten waarna u dit weggooit. De smaak van de koffie kan per merk wat verschillen dus dat is meer uitproberen welke u het lekkerst vindt of welke goed voor u werkt.

Gekleurde cups

Er zijn verschillende merken die met cups werken zoals de Nespresso of de Dolce gusto. Ze hebben elk echter een andere soort cup en wanneer u de verkeerde gebruikt kan dit gaan lekken. Zorg dus altijd dat u de juiste cup hiervoor gebruikt. In een cup is gemalen koffie luchtdicht verpakt, daardoor blijft de koffie wel tot een jaar vers. In het apparaat worden er gaatjes geprikt in de cup en wordt er heet water doorheen geperst voor een heerlijke smaak. Er zijn verschillende soorten koffiecups elk met hun eigen kleur. Ze hebben allemaal weer een andere smaak maar gelukkig staat dit ook op de verpakking. Zo kunt u terug vinden of u de cup kunt gebruiken voor een espresso of juist een cappuccino. U vindt ook terug of het een zachte subtiele smaak heeft of dat het juist bedoeld is voor een krachtige kop koffie. Bij sommige merken zijn er zelfs cups om thee te zetten of chocolademelk.

Als u nu zin heeft gekregen in koffie kunt u eens wat andere dingen uitproberen en ondervinden welke koffie er bij u past. Wissel met verschillende merken en smaken en u zult snel een favoriet hebben. Geniet de volgende keer dus nog meer van uw kopje koffie.

Meer dan een derde van de Nederlanders verwacht dat ze door de coronacrisis meer energie hebben verbruikt. Dat blijkt uit een onderzoek van energieleverancier Essent. Voor dit onderzoek zijn ruim 1200 consumenten ondervraagd. Voor veel senioren is een hoge energierekening een aanslag op de portemonnee. Gelukkig kunt u op verschillende manieren besparen op uw energiekosten.

Slim energieverbruik

Allereerst is het goed om uw eigen gedrag onder de loep te nemen. U kunt uw energierekening namelijk met 10 tot 20 procent verlagen door bewuster om te gaan met energie. Dit kost hooguit wat extra tijd, maar geen geld. Daarnaast helpt u het milieu ook een handje! U kunt bijvoorbeeld de verwarming standaard één graad lager zetten. Als u de thermostaat één graad lager zet, dan bespaart u gemiddeld zo’n €80 per jaar. Ook door één minuut korter te douchen, kunt u een hoop geld besparen (gemiddeld zo’n €150 per jaar). Daarnaast is het verstandig om altijd alle stekkers uit de stopcontacten te halen van apparaten die niet worden gebruikt. Een apparaat gebruikt al gauw 75 procent van zijn energie als deze in de sluimerstand staat. Door sluipverbruik te voorkomen, bespaart u al gauw enkele tientjes per jaar. Heeft u een tuin of een balkon waar u uw wasgoed kunt drogen? Dan heeft dat de voorkeur boven de droger. Een droger kost namelijk zo’n €90 per jaar aan energiekosten!

Energiebesparende maatregelen treffen

Wilt u fors meer energie besparen en uw wooncomfort verhogen? Dan is het slim om te investeren in energiebesparende maatregelen. Hierbij kunt u aan grote maatregelen denken, zoals het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen en dubbelglas. Als u minimaal twee isolatiemaatregelen treft, dan kunt u hiervoor subsidie krijgen van de overheid. Ook met een aantal kleine energiebesparende maatregelen kunt u een hoop geld en energie besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van tochtstrips, leidingisolatie, ledverlichting, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Met zo’n speciale douchekop, bespaart u al gauw €45 per jaar.

Overstappen naar een andere energieleverancier

Tot slot kunt u veel geld en energie besparen door regelmatig over te stappen naar een andere energieleverancier. Zit u al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan heeft u een grote kans dat u iedere maand te veel betaalt voor energie. Wanneer u aan het eind van het energiecontract niet overstapt, dan wordt het contract namelijk automatisch verlengd. Met een overstap kunt u gemiddeld 300 euro per jaar besparen. U kunt daarom energie vergelijken om te onderzoeken welke energieleverancier het beste bij uw persoonlijke voorkeur en wensen past. Binnen een paar minuten bent u overgestapt naar een andere, goedkopere aanbieder.

Als u al een tijdje aan het oriënteren bent voor een tweede huis is het belangrijk waar u dit zou willen. Wanneer dit in Nederland is zal het vaak een stuk makkelijker gaan en bent u bekent met de verzekeringen en voorwaarde. In het buitenland kan dit heel anders liggen en maakt de taal het ook nog eens extra lastig. Ik heb een aantal tips voor u als u een tweede woning in het buitenland wilt kopen en uiteraard op welke zaken u dan moet letten.

Klimaat

De meeste mensen kiezen er voor om het warme weer op te zoeken, zo zijn Spanje en Frankrijk het meest populair en er wordt ook geregeld gekozen voor Italië en Portugal. Zo kent Spanje ruim 3000 zonuren per jaar terwijl dat in Nederland de helft is. In april is het ongeveer 18 graden in Spanje en in Nederland maar 9, het leven in een ander land kan dus een stuk aangenamer zijn. Het is dus erg aantrekkelijk om te kiezen voor een land met een warmer klimaat. Het kent echter ook zijn nadelen, door de klimaatveranderingen hebben ze daar vaak meer aardbevingen, overstromingen en bliksem inslagen. Wanneer u voor een gebied kiest waar dit vaker gebeurd kan het zijn dat u uw huis hier niet goed voor kunt verzekeren. U kunt online vinden in welke regio’s dit is of dat u beter voor een andere regio kunt kiezen.

Ken de taal

Wanneer u besluit een tweede woning te kopen is het fijn dat u al wat van de taal weet. Zo spreken veel mensen Duits en Engels maar wanneer u verder weg gaat zult u waarschijnlijk wel wat moeten oefenen. Als u geregeld naar de woning gaat is het handig om de dagelijkse dingen in de taal te kunnen spreken. Zo komt u daar niet in de knoop als u naar de supermarkt gaat en wanneer ze daar geen Engels spreken. Wanneer u praat over verzekeringen en hypotheken is het verstandig om een tolk mee te brengen maar het is natuurlijk wel fijn om wat op te pikken zodat u weet waar het over gaat. In de omgeving zal het ook erg gewaardeerd worden wanneer u de taal spreekt.

Vervoer

Heeft u een regio gevonden waar u graag naar toe zou willen gaan of heeft u uw droomhuis al gevonden? Het is belangrijk om te weten hoe u bij deze woning kunt komen. Kunt u er makkelijk met de auto naar toe of is het voor een korte periode toch te ver rijden? Bekijk of er dan ook een vliegveld in de buurt zit en of deze vluchten geregeld gaan u zou dan makkelijk voor een lang weekend of 1 weekje naar de tweede woning kunnen gaan. Het is ook makkelijk om te weten hoe het zit met openbaar vervoer, u heeft ter plaatsen niet altijd een auto dus mocht u iets willen ondernemen kunt u kijken hoe de verbindingen zijn met het openbaar vervoer.

Rust en ruimte

Waarschijnlijk wilt u een tweede woning om even tot rust te komen en te genieten van het mooie uitzicht. Wanneer u een huis gaat bezichtigen ziet het er prachtige uit en kunt u kijken over de glooiende heuvels. Maar blijft dit ook wel? Het kan zijn dat er binnenkort een windmolenpark gebouwd wordt of dat daar geregeld festivals zijn die de rust kunnen verstoren. Kijk dus niet alleen naar het huis maar houd de omgevingsplannen ook in de gaten om een goede tweede woning te kunnen kopen.

Koop uw tweede woning in het buitenland en let op deze extra tips.

Ratten, muizen, mieren en zilvervisjes: het zijn allerlei soorten ongedierte die je zomaar eens in huis tegen zou kunnen komen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je deze buiten de deur houdt? We geven je een aantal praktische tips.

1. Bel een bestrijdingsservice

Heb je grote overlast? Bel dan een bestrijdingsservice die de zilvervisjes of ander ongedierte in no-time voor je uit de woning verwijdert heeft. Niet alleen weet je zo zeker dat je van het ongedierte af bent, maar je krijgt ook direct een aantal handige tips mee om ongedierte in de toekomst te voorkomen.

2. Houd ze buiten de deur

Je hebt vaak de hulp van een professional nodig om groot ongedierte zoals muizen te bestrijden. Maar je kan er natuurlijk ook voor zorgen dat je dit soort ongedierte direct buiten de deur houdt. Begin met het dichten van alle kieren en naden in de woning om het kleine ongedierte buiten te houden. Een muis heeft namelijk maar een halve centimeter nodig om binnen te komen! Plaats eventueel horren voor de ramen en deuren en zorg er hoe dan ook altijd voor dat etensresten opgeruimd zijn zodat ook deze geen extra ongedierte aan kunnen trekken.

Zo kun je het beste ongedierte bestrijden in je huis

3. Zoek de natuurlijke vijand

Ben je een echte kattenliefhebber? Dan is dit een mooi moment om op zoek te gaan naar een nieuw gezinslid. Een van de makkelijkste manieren om ongedierte te bestrijden is namelijk het vinden van de natuurlijke vijand. Zo zorgen katten ervoor dat muizen en ratten in no-time je huis uitgejaagd zijn, zorgen spinnen ervoor dat muggen en zilvervisjes wegblijven en kun je zelfs lieveheersbeestjes inzetten om bladluizen te bestrijden! Ga ook op zoek naar een aantal mooie kamerplanten; ook deze kunnen je namelijk helpen met de ongediertebestrijding. Zo weren lavendelplanten fruitvliegjes en zorgen de planten buiten ervoor dat vogels zich fijn voelen in je tuin en de muggen, slakken en wespen onder controle houden!

4. Vallen plaatsen

Is de natuurlijke vijand niet effectief genoeg? Dan kun je altijd nog overstappen op het plaatsen van vallen. Er zijn maar genoeg veilige en efficiënte vallen te vinden om groot ongedierte te vangen en vervolgens buiten ergens uit te zetten. Probeer hoe dan ook chemische producten, gif of verboden vallen te vermijden; het is niet nodig om de dieren onnodig te laten leiden!

Kom je er niet uit of is het bestrijden teveel werk? Dan bel je natuurlijk gewoon een bestrijdingsservice en is dat ongedierte zo je huis uit!