Rubriek

Gezondheid

Rubriek

Iedereen weet dat voldoende fruit eten erg belangrijk is voor uw gezondheid. Kiwi’s hebben echter nog andere belangrijke functies die kunnen helpen bij bepaalde symptomen. Het kan dus erg goed zijn om dagelijks een kiwi te pakken in plaats van een ander stuk fruit.

Een kiwi zit vol voedingsstoffen en vitamine C. Er zit ongeveer 3x zo veel vitamine C in als een sinaasappel. Het is daarom ook erg goed om het immuunsysteem een boost te geven. Het kan er dus voor zorgen dat u minder snel verkouden bent of dat de griep minder heftig zal zijn als anders.

Te hoge bloeddruk verlagen

Door kiwi’s te eten kunt u uw bloeddruk wat meer onder controle houden. We horen steeds vaker dat mensen last hebben van een te hoge bloeddruk wat uiteindelijk veel schade kan geven. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer u 3 kiwi’s op een dag eet dat de bloeddruk omlaag gebracht kan worden. Eet u op lange termijn elke dag een kiwi dan kan het risico verlagen op aandoeningen aan hart en bloedvaten.

De kiwi zorgt er ook voor dat er minder bloedstollingen zijn in het lichaam. Er is minder vet in het bloed aanwezig die normaal gesproken voor ophopingen zorgen.

Astma klachten verminderen

Door de hoge hoeveelheid vitamine C en antioxidanten die de kiwi’s bevatten kan het mensen met astma helpen. Het kan zijn dat elk lichaam hier anders op reageert maar het is zeker het proberen waard. Vaak krijgen de mensen toch wat meer lucht dan anders waardoor het prettiger wordt om met astma om te kunnen gaan.

Houdt scherp zicht

Naarmate we ouder worden zal vaak ook het zicht toch iets minder worden. Er zijn ook verschillende oogaandoeningen die het zicht kunnen verminderen. Door dagelijks 3 stuks fruit te eten zal de helpen om uw gezichtsvermogen te behouden. De kiwi heeft hier ook een erg positief effect op de hoge hoeveelheid ZE axanthine en luteïne.

Een kiwi per dag kan al een heel verschil geven, neem dit dus mee in uw dagelijkse routine.

Arcense bierbrouwerij lanceert eenmalig speciaalbier gerijpt op whiskyvaten uit de Highlands, Lowlands, Speyside en Islay

Dit jaar rijpt het kroonjuweel van Hertog Jan op weer andere, bijzondere houten vaten, waardoor de smaak van Grand Prestige Vatgerijpt altijd anders is. Het bier van de vierde editie van de Grand Prestige is negen maanden op smaak gekomen in houten vaten van vier Schotse distilleerderijen, elk met een heel eigen karakter. Hoe die unieke kenmerken tijdens het rijpingsproces de smaak van de Vatgerijpt hebben beïnvloed, is vanaf 12 september te proeven.

De vaten waarin de Grand Prestige heeft gerijpt, komen uit vier whiskystreken: de Highlands, de Lowlands, Speyside en Islay. De vier verschillende bieren uit Hertog Jan’s Vatgerijpt Whisky Series smaken daardoor allemaal anders. Van robuust en krachtig uit de Highlands tot zacht en subtiel uit de Schotse Lowlands, en van de fruitige aroma’s uit Speyside tot de kenmerkende, rokerige whiskysmaak van het turfeiland Islay.

Smaak van het vat

‘Als wij de vaten binnenkrijgen, lijken ze leeg. Maar in het hout zit dan nog zeker tien liter van de drank,’ legt meesterbrouwer Gerard van den Broek van Hertog Jan uit. ‘Wij vullen de vaten met onze Grand Prestige om deze te verrijken met de smaak van het distillaat die in het vat heeft gezeten, en met de smaak van het vat zelf. Dat natuurlijke proces begint traditiegetrouw in het voorjaar, als de temperatuur stijgt en het bier de kans krijgt om alle aroma’s die in het hout liggen opgeslagen aan te spreken. Het mooie is dat je de smaken kan linken aan de regio’s.

Hertog Jan’s meesterbrouwer Gerard van den Broek ondernam de reis naar Schotland om de vier whiskyregio’s en hun smaken beter te leren kennen. ‘Ik was verbijsterd door het rijke smaakpalet,’ zegt hij over de whisky die op het desolate eiland Islay wordt gestookt. ‘Ziltig, als jodium, met gerookte turf en een zweempje verbrand rubber. Je proeft het eiland, de elementen. En dan die mooie lange afdronk! You either hate it, or you have a friend for life.’

Geduld is een schone taak

Het thema van de Vatgerijpt Series ‘Geduld is een schone taak’ is dit jaar, onbedoeld, treffender dan ooit en geldt bij uitstek voor de Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog Jan. Vatgerijpt 2020 wordt op 12 september gelanceerd. Vanaf dan zijn de bieren voor € 20 per fles (75 cl) ook online verkrijgbaar via de online brouwerijwinkel van Hertog Jan, inclusief een speciaal ontwikkeld proefglas dat een combinatie is van het tulpvormige bierglas van Grand Prestige en een whiskyglas. Een set van vier flessen (met vier gratis proefglazen) kost € 80. Let op: in eerdere jaren waren alle flessen Vatgerijpt binnen mum van tijd uitverkocht.

In de horeca is Grand Prestige Vatgerijpt exclusief verkrijgbaar bij de leden van het Hertog Jan Genootschap.

Bron: Hertogjan

Een seniorenbed klinkt niet zo hip. De meeste mensen denken meteen aan een saai, metalen ziekenhuisbed. Gelukkig hoeft dat helemaal niet. Tegenwoordig zijn er prachtige seniorenbedden in allerlei soorten en maten. Slaap je eigenlijk te weinig, slaap je niet diep genoeg of kun je niet lekker ontspannen? Dan is een seniorenbed met FPS technologie echt iets voor jou!

Wat is FPS technologie?

FPS staat voor Frequency Physio Support. Het is een systeem dat bestaat uit speakers die onzichtbaar in het matras verwerkt zijn. De speakers geven laagfrequent geluid op verschillende golflengtes. Je kunt het geluid niet horen, maar het zorgt er wel voor dat de spieren ontspannen. Het geluid zorgt namelijk voor subtiele trillingen in het matras die de spieren tegelijk stimuleren en ontspannen. De technologie is onderzocht door de Radboud Universiteit en blijkt effectief te werken om dieper te slapen, langer te slapen en de spieren beter te ontspannen. Dat helpt goed tegen diverse spierklachten zoals een stijve rug of gespannen schouders. Bij een seniorenbed op maat kun je ook kiezen voor een matras met FPS technologie.

FPS nu en in de toekomst

FPS nu en in de toekomst

Een matras met FPS van De Suite is niet alleen prettig als je nú slaapproblemen hebt. Het kan ook problemen in de toekomst voorkomen en verminderen. FPS blijkt bijvoorbeeld effectief bij diverse spierziektes en ook voor Parkinson kan FPS technologie helpen voor een betere nachtrust. Wil je graag een toekomstbestendig seniorenbed? Dan is een bed met FPS technologie een verstandige keuze omdat je dan hetzelfde bed en matras kunt behouden als je in de toekomst last krijgt van klachten.

Hoog laag seniorenbed

Hoog laag seniorenbed

Een seniorenbed kan worden voorzien van een hoog laag systeem. Dit elektrische systeem zorgt ervoor dat het bed flexibel in te stellen is. Een hoog laag bed is helemaal naar wens in te stellen op de juiste hoogte. Bij het ouder worden is dat extra prettig. Je kunt bijvoorbeeld het bed gebruiken om gemakkelijk op te staan uit bed. Heb je thuiszorg nodig? Dan is een hoog laag bed precies wat je nodig hebt. Zo kun je fijn je eigen bed blijven gebruiken en heb je geen zorgbed nodig.

Bed op maat

Bed op maat

Bij De Suite kun je een bed volledig op maat laten maken. Je kunt kiezen voor een één- of tweepersoonsbed in allerlei uitvoeringen. Van een mooie boxspring tot een houten ledikant: er is keus genoeg. Vervolgens kun je extra’s aangeven, zoals de optie voor een hoog laag bed en/of FPS technologie. Zo stel je het ideale bed samen. Een groot voordeel is dat deze bedden heel lang meegaan. Ze zijn nu al comfortabel, maar dat blijven ze ook de komende jaren. Wil je graag een toekomstbestendig bed dat je kunt blijven gebruiken terwijl je ouder wordt? Dan is een seniorenbed op maat een goede keuze.

Sinds enkele jaren geleden de FPS technologie werd uitgedacht en getest, zijn er veel mensen mee geholpen. Met name mensen met spierklachten en/of reuma merken dat ze beter ontspannen en zich ook overdag fitter voelen. Dit geldt ook voor senioren, die langer fit blijven en soepeler bewegen. Ben jij op zoek naar een bed waarmee je vrolijk je oude dag doorkomt? Dan is een seniorenbed op maat met FPS technologie het overwegen waard!

Wanneer u last heeft van uw evenwicht of gewrichten in uw benen is het fijn om een looprek te gebruiken. Sommige vinden dit fijn andere gebruiken liever een stok. Waarom zou u kiezen voor een looprek en wat zijn eigenlijk de voor en na delen hiervan?

Verschillende soorten looprek

Er zijn twee verschillende soorten looprekken te verkrijgen. Ze hebben standaard geen extra uitrusting zoals stokhouder, zitting of mandje. Dit omdat het looprek vaak binnenshuis gebruikt wordt en extra uitrusting ook niet nodig is. Het rek moet dan ook opgetild worden en dit maakt het anders ook te zwaar.

Looprek zonder wieltjes
Wanneer u veel last heeft van uw benen en dus veel steun nodig heeft van het looprek is dit de beste optie. Het staat stevig en u kunt er goed op leunen zonder dat het weg glijd. Het is lastig om met dit rek door te lopen omdat u deze bij elke stap neer moet zo zetten.

Looprek op wieltjes
Dit looprek heeft enkel aan de voorkant wieltjes de achterste twee pootjes hebben geen wieltjes. Zo kan het rek niet zomaar weg rollen. Het kost minder moeite om het rek te op te tillen omdat u enkel de achter kant hoeft te tillen. Wanneer u het rek gebruikt voor wat balans en evenwicht kan dit een goede optie zijn.

Wat zijn nou de voor- en nadelen?

Voordelen:

 • Zorgt voor stabiliteit
 • Rubberdoppen onder de poten voorkomen uitglijden
 • Kan niet omvallen

Nadelen:

 • U kunt niet goed doorlopen
 • Openen en sluiten van deuren is lastig
 • Bij pijn of weinig kracht in de armen is dit geen goede optie
 • U bent minder wendbaar

Zorgt een looprek bij u voor meer zekerheid of heeft u aan een stok voldoende?

Niet elk dagboek helpt natuurlijk bij het afvallen en bewegen maar door een eet en beweeg dagboek bij te houden zult u ineens nieuwe inzichten krijgen. Het is dus goed om elke dat alles op te schrijven wat u eet en hoe veel u beweegt. Maar hoe helpt dit in bij het afvallen?

Herken je valkuilen

Wanneer u alles opschrijf wat u op een dag gegeten heeft zult u vanzelf uw valkuilen ontdekken. Heeft u toch weer een zakje chips open getrokken merkt u dat u tussen door te veel snacks eet? Met een dagboek geeft dit een ander inzicht in uw eetgewoontes. U zult merken dat u hierdoor automatisch wat dingen aan gaat passen en uw gewoontes hier op aan gaat passen. Vervang het zakje chips eens door wat fruit of probeer het toch te weerstaan.

Maak een speciaal boekje hiervoor waar u alles in kunt zetten. Tegen bijvoorbeeld ook de schijf van 5 in het boekje noteer hoeveel calorieën er in producten zit die u vaker gebruikt. Zo kunt u ook een tabel maken met uw gewicht en BMI er in.

Bewegen is gezond

Niet alleen een eetdagboek helpt maar ook een beweegdagboek. Wanneer u op kantoor werkt kan het zijn dat u een stuk minder beweegt als zou moeten, zit u daarna ook nog een op de bank tv te kijken komt u niet zo veel in beweging. Plan uw momentjes van bewegen in en ga bijvoorbeeld een ochtend wandeling maken of ga er nog even op uit na het eten. Door de combinatie te maken van het eten op het eten en te bewegen zult u merken dat u makkelijker af kunt vallen. U leefpatroon veranderd waardoor het makkelijker wordt om dit vol te houden.

Afvallen en gezonder leven door simpel weg een dagboek aan te schaffen.

Bent u op zoek naar een nieuw matras? Dan zou het zo maar kunnen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. De keuze is namelijk reuze: koudschuim, binnenvering, traagschuim, hybride, latex en pocketvering. Maar niet getreurd, wij hebben onderzocht wat het beste matras is voor u!

Drukverlaging

 Het is bij een matras voor senioren van belang dat het aantal drukpunten wordt verlaagd. Een drukverlagend matras biedt een heerlijk zacht ligoppervlak. Uw lichaam wordt gelijkmatig ondersteund. Dot zorgt voor een bevordering van de bloeddoorstroming en voorkomt prikkeling in de ledematen. Op een drukverlagend en drukverdelend matras slaapt u dieper en draait u minder. Daarnaast biedt het matras uw lichaam en geest de gelegenheid om optimaal te herstellen.

Voordelen drukverlagend matras

Een drukverlagend matras heeft de volgende voordelen:

 • Optimale ondersteuning van uw holtes en gewrichten.
 • Uitermate geschikt voor mensen met decubitus, reuma, artrose, spier- en gewrichtspijn.
 • Verbetering van de bloeddoorstroom.
 • Vermindert de druk op uitstekende lichaamsdelen (schouders, knieën en heupen).
 • Vormt zich naar uw lichaam.
 • Houdt uw spieren soepel.
 • Ondersteund het herstel van lichaam en geest.
 • Waarborgt een goede nachtrust.

Beste matras voor senioren: 100% natuurlijk Talalay® latex matras

beste_matras_voor_senioren

Bij uitstek het beste matras voor senioren is het 100% natuurlijke Talalay® latex matras. Het matras beidt een uitmuntend ligoppervlak. Talalay® latex is drukverlagend en kent daarnaast vele andere voordelen:

 • Het matras is van nature antibacterieel, schimmel- en huisstofmijt werend.
 • Het Talalay® latex matras is uiterst duurzaam. Het matras gaat met gemak 14 jaar mee zonder op kwaliteit achteruit te gaan.
 • Dankzij de open celstructuur van het materiaal beschikt Talalay® latex over uitstekende klimaateigenschappen. Talalay® latex ventileert goed, en reguleert vocht en temperatuur optimaal.
 • Het Talalay® latex matras blijft koel in de zomer en warm in de winter.
 • Het materiaal heeft een hoge conformiteit waardoor het zich optimaal vormt naar uw lichaam.
 • Het Talalay® latex matras is soepel, zacht en rekbaar.
 • Dankzij de hoge conformiteit van Talalay® latex wordt uw lichaam ideaal ondersteund en het lichaamsgewicht verdeelt.

Er is groen licht voor een groot Nederlands onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. In ons land overlijden meer vrouwen dan mannen aan deze aandoeningen. Bij vrouwen worden deze ziekten vaker gemist en schiet de behandeling nog tekort. Aan dit onderzoek werken de meeste Nederlandse universitaire centra en onderzoekers actief op dit terrein mee. De Hartstichting kent 2,5 miljoen euro toe aan de onderzoeksgroep.

De wetenschappers en artsen willen de diagnose van hartproblemen bij vrouwen verbeteren. “Vooral bij vrouwen onder de 60 jaar heeft het niet of te laat stellen van een diagnose een enorme impact”, zegt professor Hester den Ruijter van het UMC Utrecht. Samen met professor Eric Boersma van het Erasmus MC leidt zij dit onderzoek.

“Ook is er onvoldoende onderzoek gedaan naar behandelingen voor hart- en vaatziekten die vaker voorkomen bij vrouwen. Met dit grote onderzoek kunnen we flinke stappen zetten naar een betere diagnose en behandeling voor heel veel vrouwen.”

Digitale beslishulp voor de huisarts en cardioloog

Er is op veel vlakken onduidelijkheid over hart- en vaatziekten bij vrouwen, daarom is het onderzoek zeer uitgebreid en divers. Eén van de onderzoeken gaat over de ontwikkeling van een digitale beslishulp, waarmee huisartsen beter kunnen bepalen welke vrouwelijke, vooral jonge patiënten met pijn op de borst zij naar de cardioloog moeten doorverwijzen.

De onderzoekers ontwikkelen ook een digitale beslishulp waarmee cardiologen beter kunnen bepalen of vrouwen een hartkatheterisatie nodig hebben of niet. Hiermee zijn kransslagader-vernauwingen op te sporen. Speciale metingen tijdens een hartkatheterisatie kunnen uitwijzen of een patiënt problemen in de kleine vaten of vaatspasmen heeft. Omdat hartkatheterisaties belastend zijn, bestuderen de onderzoekers welke minder belastende scans deze problemen ook kunnen vaststellen. De vrouwen die onderzocht worden in deze studie wordt ook gevraagd om mee te doen aan een nieuwe medicijnstudie om hartklachten te verminderen.

De onderzoeksgroep zet zich in om de resultaten van dit onderzoek naar vrouwen met hart- en vaatziekten zo snel mogelijk in de praktijk in te voeren.

Hart- en vaatziekten bij vrouwen topprioriteit Hartstichting

In Nederland overlijden meer vrouwen aan hart- en vaatziekten dan mannen (19.516 vrouwen en 18.253 mannen in 2018). Hart- en vaatziekten worden bij vrouwen te vaak over het hoofd gezien, vaker dan bij mannen. Voor bepaalde aandoeningen die voorkomen bij vrouwen, zoals problemen in de kleine bloedvaten rondom het hart, is onvoldoende kennis over diagnostische tests en behandeling.

De naam van dit onderzoeks-consortium is IMPRESS, en het wordt gefinancierd en ondersteund door de Hartstichting, NVVC, Harteraad, WCN en de NFU. Zij vormen een onderdeel van de in totaal vijftien onderzoeks- en zorgorganisaties en financiers die hun krachten hebben gebundeld in de Dutch CardioVascular Alliance (DCVA). Die werken samen en brengen geld bij elkaar om oplossingen voor hart- en vaatziekten te versnellen.

Bron: Hartstichting

Veel mensen kennen parkinson van de trillende bewegingen. Deze trillingen kunnen steeds erger worden waardoor dagelijkse dingen steeds moeilijker worden. Parkinson kan voor komen bij jong en oud en bij iedereen uit het zich op een andere manier. Zo kunnen mensen ook last hebben van depressie maar kunnen ze ook initiatief verliezen. Voor het trillen is er in ieder geval een goede oplossing gevonden.

Trillen kan veel dingen lastig maken

Bij het trillen van handen denken we dat het iets kleins is maar het kan veel inpakt hebben op ons leven. Een pot met augurken open maken, aan kleden, haar borsten en eten kan ineens heel lastig worden. Als de trillingen erger worden kunnen deze dingen zelfs onmogelijk worden en is er zelfs hulp voor nodig om thuis te kunnen blijven wonen

Zelfstandig kunnen eten

Voor mensen met Parkinson kan eten zelf gevaarlijk zijn. Door de trillende beweging kan de vork of lepel tegen de tanden of gehemelte slaan waardoor iemand zichzelf kan verwonden. Het is natuurlijk niet fijn als iemand gevoerd moet worden terwijl diegene dat graag zelf nog wilt doen het geestelijk ook helemaal in orde is. Hiervoor is dan ook een speciale lepel ontwikkeld die ongeveer 70% van de trillingen af kan nemen.

Hoe werkt de lepel?

De lepel beweegt in de tegenover gestelde richting. Wanneer er een beweging naar beneden gemaakt wordt gaat de lepel juist naar boven zodat deze op de zelfde plek blijft. Zo kan iemand zelfstandig blijven eten zonder dat het eten overal ligt of dat de mond beschadigd is. Dit hulpmiddel is dan wel heel klein maar het kan zorgen voor veel zelfstandigheid voor iemand met parkinson.

Als bomen prachtige oranje kleuren krijgen en de dagen voelbaar korter worden, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat zomerse, energieke gevoel vast? Wij delen onze 5 ultieme tips om energiek, fit en positief de herfst door te komen.

Hierbij delen wij onze 5 tips om energiek, fit en positief de herfst door te komen.

1. Slaap voldoende

Dit hoor je vast vaker, maar het is echt waar! Voldoende slaap is altijd belangrijk. Zowel je geest als lichaam heeft tijd nodig om zich te herstellen van alle indrukken en op te laden voor een nieuwe dag.

2. Ga de natuur in

In de natuur zijn, geeft op de één of andere manier altijd rust. Een wandeling in het bos is prachtig, maar ook een klein ommetje tijdens de lunchpauze in het dichtstbijzijnde park is een heerlijk uitje. Laat je ook vooral niet afschrikken door bewolking of een klein regenbuitje. Geniet van de natuur zoals het is.

3. Denk positief

Dankbaarheid is mooi en maakt je bewust. Schrijf bijvoorbeeld iedere ochtend op waar je dankbaar voor bent, zo begin je je dag met een positieve start.

4. Blijf bewegen

Beweging is belangrijk voor je weerstand. Je kan hierbij denken aan een stevige sportsessie in de sportschool, maar ook een ritje op de fiets of stofzuigen valt onder beweging. Door te bewegen houdt je jouw gewrichten soepel. Wist je trouwens dat bewegen zorgt voor de aanmaak van gelukshormonen? Dat is toch een prachtige reden om te blijven bewegen?

5. Eet gezond

Gezond eten is belangrijk voor de manier waarop jij je voelt. Een gevarieerd en gezond voedingspatroon zorgt ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt om je fit en energiek te voelen. Daarnaast is het ook echt nodig voor het goed functioneren van je immuunsysteem.

Voedingssupplementen als aanvulling

Ter aanvulling op je gezonde voeding kan je voedingssupplementen nuttigen voor het ondersteunen van je weerstand en het energielevel op peil te houden. Denk bijvoorbeeld aan een natuurlijke multivitamine zoals Flinndal Multi Puur Natuur . Dit product is Verrijkt met 21 groenten- en fruitextracten en compleet plantaardig.

Voor de instandhouding van de gezondheid kan je kiezen voor Flinndal Curcumine Forte . Curcumine is een plantaardige stof die het immuunsysteem ondersteunt en helpt bij het soepel houden van je gewrichten. Daarnaast helpt curcumine bij het gezond houden van de longen en bovenste luchtwegen.

Eén van de bekendste vitaminen i.v.m. het effect op het afweersysteem is vitamine C. Voor een gezond afweersysteem is het belangrijk van dit antioxidant binnen te krijgen. Flinndal Vitamine C 500 mg  bevat, zoals de naam al doet vermoeden, maar liefst 500 mg vitamine C! Dit is een hoge en tevens verantwoorde dosis vitamine C om dagelijks te gebruiken.

Momenteel is Flinndal Vitamine C 500 mg met 10% korting te verkrijgen. 

Flinndal.nl, dé webshop voor vitaminen

De producten van Flinndal zijn samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek, bevatten geen onnodige toevoegingen en zijn veilig gedoseerd. Voor een pakket van Flinndal hoef je niet thuis te blijven: het past gemakkelijk door de brievenbus. Vanaf €20 krijg je de verzendkosten cadeau. Daarnaast biedt Flinndal de unieke Herhaalgemakservice. Hiermee ontvang je elk kwartaal op het juiste moment je vitaminen door de brievenbus. Kijk op Flinndal.nl voor het aanbod voedingssupplementen.

Nederland vergrijst en er wordt steeds meer gevraagd van individuen om zelfstandig te blijven wonen. Verzorgingshuizen zitten vol en werknemers in de zorg zijn overbelast. Natuurlijk gaat het niet alleen om de vraag, maar ook om de wil. Iedereen wilt natuurlijk zolang mogelijk zelfstandig door het leven. De Nederlandse Senioren Alarmering zet 5 handige tips op een rij om zo lang mogelijk lekker thuis te kunnen blijven wonen.

1. Vertrouw op uw omgeving

Heeft u kinderen? Familie, vrienden of kennissen? Of heeft u misschien goed contact met de buren? Helaas komt het vaak voor dat senioren hun sociale contacten met de jaren verliezen, maar wanneer u deze wel heeft, maak hier dan gebruik van. Vraag aan de mensen in uw netwerk of ze een beetje op u willen letten. U zult merken dat een veiliger gevoel ervoor zorgt dat u rust in uw hoofd heeft, wat weer leidt naar een betere kwaliteit van leven.

2. Wees fit en vitaal

Niet iedereen is natuurlijk even mobiel. Dat weten wij heel goed. Maar als u nog goed ter been bent, maak hier dan gebruik van! Ga elke dag bijvoorbeeld een (lang) stuk wandelen of fietsen. Blijf in beweging. Eet en drink zo gezond mogelijk (maar zondig ook zeker af en toe!). Ga af en toe naar de huisarts en laat u op tijd behandelen voor de kwaaltjes aan uw lichaam. Zorg voor u zelf, zo blijft u ook langer zelfstandig!

3. Blijf bezig, blijf vermaakt

Wij spreken veel senioren en schrikken regelmatig als senioren bij ons aangeven dat een gesprekje met ons het hoogtepunt is van hun dag. Verveling onder ouderen komt helaas vaak voor en is de klacht die wij het vaakst horen. Ga daarom goed bij u zelf na wat het is dat u leuk vindt om te doen en ga dit ook doen! Zo simpel is het. Probeer niet alleen activiteiten te vinden die veel inspanning vereisen, maar ook activiteiten die u thuis kunt doen. Als het dan op latere leeftijd allemaal wat te zwaar wordt heeft u ook genoeg te doen in en rondom huis. Nog een laatste tip: probeer mee te gaan met de technologie. Termen als video streamen en gaming klinken misschien intimiderend, maar het valt allemaal reuze mee. Deze vormen van media hebben iets interessants voor iedereen!

4. Wees sociaal

Dit is natuurlijk een echte klassieker, maar echt heel belangrijk. Veel senioren geven bij ons aan dat ze graag naar een verzorgingshuis zouden willen om meer onder de mensen te zijn, maar dit is helemaal niet nodig. Bijna elke gemeente heeft wel een buurthuis, club of iets vergelijkbaars waar u zich bij kunt aansluiten. Misschien gaat u liever naar een bar? Of een bingoavond? Er is zoveel. Gebruik het internet om deze plekken te vinden. Sociale mensen zijn vaak gelukkiger. En gelukkige mensen leven vaak langer zelfstandig.

5. Een persoonlijk alarmsysteem

En de laatste maar eigenlijk de nummer één tip: beveilig u zelf en neem een persoonlijk alarmsysteem. Met deze tool kunt u namelijk alles doen wat u wilt, maar dan veiliger! Als er onverhoopt iets gebeurt dan is hulp slechts een druk op de knop van u verwijderd. U heeft de keuze uit verschillende systemen, met sinds kort ook een handig horloge. Dit systeem werkt wereldwijd, binnen en buiten, volledig zelfstandig. Dus zonder de noodzaak om hem te koppelen aan een aansluitpunt of mobiele telefoon. Een echte aanrader voor iedereen die zo lang mogelijk zelfstandig wilt blijven wonen!

een persoonlijk alarmsysteem