Rubriek

Inrichting & Wooncomfort

Rubriek

In deze periode kunnen we allemaal wel een bos bloemen gebruiken om het huis wat op te fleuren. De meeste mensen werken thuis en komen amper de deur uit. Daarom is het extra leuke om deze verrassing bij hun aan de deur te brengen. U kunt zelf een gewenst formaat en een mooie kleur kiezen voor de bos. Zet een mooie boodschap op het kaartje en de dag van de ontvanger kan niet meer stuk. Waar gaat u de bloemen bestellen? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Bos bloemen binnen 1 dag bezorgd

Wilt u iemand snel verrassen met een mooie bos bloemen? Als u via Topbloemen een bos bloemen in de ochtend besteld wordt deze later die dag nog bezorgt. Bij een speciale gelegenheid of gebeurtenis kunt u er dus voor zorgen dat de bos bloemen snel op tafel staat. Op de site kunt u kiezen uit verschillende mooie bloemen en boeketten. Kunt u niet goed kiezen? Dan bieden ze ook een optie om een verrassingsboeket te laten bezorgen.

Bloemen sturen naar het buitenland?

Heeft u familie in het buitenland zitten waar u graag iets naar toe zou willen sturen? Fleurop geeft u de kans om ook daar een boeket te laten bezorgen. Ze kunnen door heel Europa bloemen brengen maar ook daarbuiten kunnen ze dit voor u regelen. In de meeste gevallen kunt u ook kiezen voor een gewenste bezorgdag. Als er volgende week een speciale gelegenheid of verjaardag is kunt u het dus nu al bestellen en op de gewenste dag laten bezorgen.

Bezorg meer dan een bos bloemen!

Niet alleen met een bos bloemen kunt u iemand verrassen. Daarnaast kunt u ook heerlijke chocolade of een fles wijn mee laten bezorgen. Dit kunt u doen via boeketcadeau ze kunnen naast de bos bloemen ook voor iets extra’s zorgen. Om het toch nog een beetje feestelijk te maken tijdens een verjaardag laat dan ook een heliumballon bezorgen.

Waar kiest u voor?

Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden om een bos bloemen te laten bezorgen. Wat gaat u laten bezorgen en wie gaat u opvrolijken met deze verrassing? Kies een mooie bos uit en laat het bezorgen bij iemand die dit goed kan gebruiken!

We worden allemaal een jaartje ouder en willen, als ons lichaam het toestaat, zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook de overheid stimuleert het langer zelfstandig wonen voor ouderen. Voor het programma Langer Thuis is ruim €340 miljoen euro beschikbaar gesteld. Wij geven een aantal tips om langer thuis te kunnen wonen.

Gelijkvloers

De vitaliteit van de mens neemt af naarmate ze ouder worden. Hierom is een gelijkvloerse woning broodnodig om langer thuis te kunnen wonen. Traplopen wordt door ouderen als een van de voornaamste redenen gezien om te besluiten dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Zorg hierom dat de woning tijdig gelijkvloers is gemaakt en drempels uit het huis verbannen worden.

Hulpmiddelen

Wanneer de woning gelijkvloers is gemaakt, is het van belang dat de woning seniorenproof wordt gemaakt. Denk hierbij aan antislipmatten, beugels bij het toilet en de wastafel en een sta-op-stoel. Ook is een camera bij de voordeur geen overbodige luxe. Het is niet alleen handig, ook kun je precies zien wie aanbelt wat je veiligheid waarborgt.

Zekere voor het onzekere

Hoewel je de woning zo veilig mogelijk maakt, kan een val altijd voorkomen. Het is daarom verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en hierop voorbereid te zijn. Senioren hebben moeite met het opstaan na een val, zorg dus dat de woning voorzien is van een noodkoord. Wanneer er aan het noodkoord getrokken wordt, gaat er een alarmsignaal af zodat de desbetreffende persoon snel geholpen kan worden. Ook bestaan er noodkettingen. Met die ketting kan er een signaal worden gegeven dat de betreffende persoon in nood is!

Langer thuis wonen

Slaapkamer

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor senioren. Zorg hierom dat de slaapkamer uitermate in orde is. Een verstelbaar bed met een goed matras is daar een belangrijk onderdeel van. Ook moet de lichtinval geminimaliseerd worden om zo lang mogelijk ongestoord te kunnen slapen. De juiste verduisterende gordijnen kant en klaar laten maken is hier erg belangrijk. Laat bijvoorbeeld rolgordijnen op maat maken en hang daar overgordijnen voor om de lichtinval te minimaliseren.

Geniet langer thuis wonen met deze tips!

Er worden steeds meer levensloopbestendige woningen gebouwd. Deze huizen hebben bijvoorbeeld geen drempels, een inloopdouche, een slaapkamer op de begane grond en een keuken met inductiekookplaat. In andere woorden: er wordt gekozen voor dingen die nu handig zijn en in de toekomst ervoor zorgen dat u lekker in uw eigen huis kunt blijven wonen, zonder bang te hoeven zijn voor ongelukken. En waarom ook niet? Er zijn prachtige keukens en badkamers met inloopdouche!

Als u nu in een huis woont dat nog niet helemaal geschikt is voor een toekomst met zorg, dan is er nog steeds van alles mogelijk! Er zijn hulpmiddelen voor elke ruimte van uw huis. Denk bijvoorbeeld aan een antislipmat, een wc-verhoger of slimme verlichting die u met uw telefoon kunt bedienen. Dit zijn simpele en relatief goedkope oplossingen. Het is goed om uzelf, ook al ervaart u nu geen beperking, te informeren over de kosten van levensloopbestendige woningen. Zo weet u waar u aan toe bent!

Meer dan alleen het aanpassen van uw huis

Maar er komt meer kijken bij zelfredzaam wonen dan alleen het aanpassen van uw huis. Een belangrijke angst voor veel mensen die langer thuis blijven wonen is eenzaamheid. Als u alleen woont en niet meer zo heel mobiel bent, hoe zorgt u er dan voor dat u niet in een sociaal isolement raakt?

Eenzaamheid bij ouderen komt helaas veel voor. Maar gelukkig is er ook veel aan te doen. Het belangrijkste is dat u accepteert dat u zich eenzaam voelt en vervolgens verantwoordelijkheid neemt voor dat gevoel. Niemand anders kan dat voor u doen. Wat kunt u zelf doen? In de tips tegen eenzaamheid bij ouderen, vind u er alles over.

Blijf onafhankelijk

Een handige manier voor het tegengaan van eenzaamheid als u ouder wordt is het behouden van uw mobiliteit. Zolang u zelf nog kunt bepalen waar u heen gaat en wanneer bent u ten eerste niet afhankelijk van anderen én kunt u makkelijker uw sociale contacten onderhouden. Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat u mobiel blijft als u uw auto niet meer kunt gebruiken? Een manier om voordelig mobiel en onafhankelijk te blijven is een 45 km-auto. Klinkt een beetje oubollig misschien, maar tegenwoordig is niets minder waar. Brommobielen zijn ontzettend gaaf geworden. Ook ideaal: u kunt in een 45 km-auto rijden zonder rijbewijs.

Kortom: bij zelfredzaam wonen komt meer kijken dan alleen het aanpassen van uw woning. Informeert u zich goed over de mogelijk- en onmogelijkheden. Een leuke plek vol inspiratie en tips is de Facebookpagina @langerthuishuis, neem er eens kijkje.

Hoewel er zeker redenen zijn om naar een zorginstelling te verhuizen, zullen de meeste senioren toch liever in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat geldt ook voor minder validen die het zelf nét niet redden, maar ook niet de rest van hun leven in de zorgsector willen doorbrengen. Met thuishulp kunnen veel mensen langer thuis blijven wonen, toch zijn deze diensten vaak beperkt tot korte momenten. Met domotica kan het leven van zorgbehoevenden verbeterd worden, daarnaast kunnen zorgverleners zich richten op de kerntaken om zo een betere kwaliteit van zorg te verlenen. Ook voor familieleden kunnen technologische vernieuwingen ervoor zorgen dat naasten comfortabel kunnen leven, op basis van zelfstandigheid en een gevoel van eigenwaarde. Omdat het begrip “domotica” niet voor iedereen even duidelijk zal zijn, zullen we in dit artikel elektrische gordijnen (PoweredBlinds) als voorbeeld nemen. Wat voegt deze vorm van raamdecoratie toe aan zorgverlening?

Wat is domotica?

Domotica is een overkoepelende term voor apparaten en diensten in huis die diverse taken automatisch kunnen verrichten, en de bewoners kunnen daarmee kunnen ontzorgen. In meer algemene zin spreken we van huisautomatisering of een “smart home”. Bij domotica staat zorg centraal, door technologisch geavanceerde hardware en software te installeren is het mogelijk allerlei standaard handelingen in huis te automatiseren. Dit verhoogt niet alleen het leefcomfort, het kan ook de veiligheid van de bewoners verbeteren, en de zorgverlener of mantelzorger ontlasten. Internet speelt een belangrijke rol bij de besturing van deze apparatuur, de gebruiker hoeft zelf geen kennis te hebben van internet technologie. De apparaten kunnen namelijk verregaand geautomatiseerd worden.

Wat zijn elektrische gordijnen?

De werking van gordijnen is eenvoudig maar doeltreffend; er hangt een half transparant of ondoorzichtig materiaal (meestal stof) aan een gordijnrails. Afhankelijk van het systeem kun je de gordijnen horizontaal of verticaal openen en sluiten. Dit kun je manueel doen door te bewegen, of via koordjes waar je aan moet trekken.

Het enige verschil met elektrische gordijnen is de gordijnrails. Daarin zit een motor gebouwd die de gordijnen opent en sluit. Dit kan een compleet set van gordijnen met gemotoriseerde rails zijn, of alleen een rails met motor waar de bestaande gordijnen aan bevestigd worden.

Hoe werkt elektrische raamdecoratie?

Er zijn verschillende manieren om de gordijnen te bedienen. Van halfautomatisch tot volledig geautomatiseerd:

 • Met een knop: Er wordt een knop bevestigd op de muur die draadloos in verbinding staat met de gordijnrails. Extra kabels leggen is dus niet nodig. Met een druk op de knop kun je de gordijnen openen of sluiten. Halfopen kan uiteraard ook.
 • Met een afstandsbediening: Met een afstandsbediening kun je overal in de kamer de gordijnen bedienen, bijvoorbeeld als je aan tafel zit. Het werkt bijna hetzelfde als de afstandsbediening van een televisietoestel, maar omdat de overdracht werkt met een onhoorbaar signaal hoef je niet de afstandsbediening op het apparaat te richten.
 • Met een mobiel toestel: Als je overweg kunt met een smartphone is het mogelijk om de raamdecoratie met een app te bedienen. Het werkt ook met een tablet. Het is zelfs mogelijk om vertrouwde personen op een andere locatie de gordijnen te laten bedienen.
 • Spraakbesturing: Iemand die slecht ter been is zou gebruik kunnen maken van spraakbesturing. Via een eenvoudig gesproken commando kunnen de elektrische gordijnen bediend worden.
 • Met een timer: Je kunt eenvoudig een tijdklok instellen zodat de gordijnen automatisch openen en sluiten, er is geen manuele actie meer vereist. De tijdklok moet uiteraard wel eenmalig ingesteld worden.
 • Met sensoren: Dit is een meer geavanceerde vorm van de voornoemde timer, ditmaal kan een sensor bepalen wanneer het licht of donker wordt. Dus ook wanneer de lucht plotseling betrekt tijdens een onweersbui zullen de gordijnen vanzelf sluiten, en later weer openen als de zon weer door de wolken komt.

Voordelen van elektrische gordijnen

Personen die zorgbehoevend zijn kun ingedeeld worden in drie groepen:

 1. Met een lichamelijke beperking
 2. Met een verstandelijke beperking
 3. Met zowel een lichamelijke als een verstandelijke beperking

Niet iedereen heeft de mobiliteit of kracht om een gordijn te bedienen. Wanneer er een bank voor het venster staat kan dit ook de toegang belemmeren. Geklungel met touwtjes biedt dan nauwelijks een oplossing. Dementerende senioren hebben soms niet meer het besef wanneer gordijnen open of dicht zijn, dit kan een grote impact hebben op de veiligheid. Met elektrische gordijnen kun je de functie die gordijnen vervullen automatiseren, of halfautomatisch laten verlopen middels hulp op afstand. Binnen een domotica installatie is het bijvoorbeeld ook mogelijk om in noodsituaties de gordijnen te openen en de lichten in te schakelen. Zo kunnen hulpverleners direct de situatie overzien.

Met domotica oplossingen kun je ontzorgen met behoud van zelfstandigheid. Zelfs een eenvoudige handeling als een gordijn sluiten kan voor sommige mensen een onoverkomelijke uitdaging zijn

Ons eigen huis is natuurlijk de plek waar we ons thuis, maar vooral ook veilig voelen, maar is het huis echt wel zo veilig en helemaal naarmate we ouder worden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en wanneer we wat ouder zijn gebeuren er ook meer ongelukken in en rondom huis.

Valongevallen is de meest voorkomende letseloorzaak bij ouderen.  Elke dag overlijden negen 65-plussers aan de gevolgen van een val en elke 5 minuten komt een oudere op de SEH-afdeling na een valongeval. Een ongeluk mag dan in een klein hoekje zitten, maar er kan ook veel gedaan worden om dit te voorkomen of de kans op een ongeluk in ieder geval zo klein mogelijk te maken.

De redenen dat ouderen vallen zijn talrijk. Naast het feit dat mensen steeds ouder worden en langer leven met ziekten en aandoeningen, kunnen ook bijwerkingen van medicatie, verminderd gezichtsvermogen, een slechte lichamelijke gezondheid en onveilige situaties in en om het huis oorzaken zijn van valongevallen. Veelvoorkomende oorzaken zijn struikelen, vallen van de trap of uitglijden over gladde bestrating of natte vloer. De badkamer is een van de plekken die als gevaarlijk bestempeld kan worden.

Wat kunt u doen om deze plek veiliger te maken:

Zorg dat er beugels aan de muur gemonteerd zijn waar u zich aan kunt vasthouden. Zeker wanneer u last heeft van evenwichtsstoornissen helpen de beugels u een handje. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een anti-sliplaag op de vloer aan te brengen, zodat u minder snel kunt uitglijden.

Zorg ook dat u een douche heeft en geen bad. De instap kan u vaak juist uit evenwicht brengen. Daarnaast is een verstelbare handdouche erg makkelijk. U kunt de douche zo gemakkelijk op de juiste hoogte instellen ook wanneer u bijvoorbeeld zittend wilt douchen. Het kan zijn dat u dan een nieuwe doucheslang of stang moet aanschaffen. Doucheslangen van Megadumptiel.nl zijn eenvoudig online te bestellen.

Ook een verhoogd toilet is makkelijk wanneer  u wat minder makkelijk kunt opstaan. Een verhoogde toiletpot kan uitkomst bieden. Een alternatief is een losse toiletverhoger. Een nadeel bij langdurig gebruik is dat het niet zo hygiënisch is. De verhoger is namelijk minder gemakkelijk schoon te maken

Kleine aanpassingen in uw woning kunt u natuurlijk gemakkelijk zelf aanbrengen, maar bij wat grotere ingrepen is het verstandig een ervaren klusbedrijf in te schakelen. Ook kunt u informatie inwinnen bij uw gemeente. Wellicht dat u subsidie of bepaalde vergoedingen kunt krijgen om uw woning aan te passen.

Naarmate we ouder wordt komt helaas het moment dat we wellicht moeten verhuizen naar een seniorenwoning of verzorgingstehuis ook dichterbij. Gelukkig zijn er vandaag de dag wel tal van maatregelen en aanpassingen mogelijk die er voor zorgen dat we langer zelfstandig kunnen blijven wonen in de huidige woning.

Soms gaat het om kleine aanpassingen die ook budgetair gezien vaak geen probleem zijn om uit te voeren. Denk aan beugels in de badkamer, of bijvoorbeeld een drempelhulp waardoor u makkelijker met een rollator door het huis kunt verplaatsen. Andere aanpassingen brengen wat meer kosten met zich meer. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van uw badkamer of het plaatsen van een traplift in de woning.

Mochten dit soort aanpassingen voor u wel noodzakelijk zijn dan is het verstandig om eens informatie in te winnen bij de gemeente waar u woont. Er zijn namelijk regelingen / subsidies die u kunnen ondersteunen bij dit soort aankopen.

Zo bestaat er de WMO regeling (Wet maatschappelijke ondersteuning). De Wet maatschappelijke ondersteuning is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. Het doel van de wet is om burgers te helpen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor uitvoering van de WMO. Het is dan ook verstandig om bij uw eigen gemeente navraag te doen wat voor u de mogelijkheden zijn.

Voor bijvoorbeeld de aanschaf en het installeren van Triwa Trapliften gaat het om maatwerkvoorzieningen. Maatwerkvoorzieningen zijn voorzieningen en hulpvormen die op de leefsituatie en gezondheid van de persoon zijn afgestemd, zoals:

 • Individuele begeleiding.
 • Huishoudelijke hulp: opruimen en schoonmaken.
 • Aanbouw van de woning.
 • Aanpassingen in de woning, zoals een traplift, verbreding van deuren of het wegnemen van obstakels in de woning.
 • Toilet- en badkamer voorzieningen.
 • Antislip douche en een speciale douchezit.
 • Dagbesteding.
 • Personenalarmering

Een maatwerk- of vervoersvoorziening wordt alleen na onderzoek door uw gemeente aangeboden. Om voor een WMO-voorziening in aanmerking te komen, moet je als burger voldoen aan bepaalde voorwaarden:

 1. Je verblijft rechtmatig in Nederland
 2. Je bent Nederlander, je hebt een verblijfsvergunning op asielgronden of je hebt een reguliere verblijfsvergunning
 3. Je bent woonachtig in de gemeente waarin je de aanvraag doet

Verder wordt een voorziening alleen toegekend als de verwachting is dat de voorziening voor langere periode noodzakelijk is. Als je tijdelijk in een rolstoel belandt, bijvoorbeeld vanwege een gebroken heup of been, heb je bijvoorbeeld geen recht op een traplift, verbreding van de deuren en het wegnemen van obstakels in de woning.

Naast de WMO kunt u ook kijken of uw gemeente mogelijkheden biedt voor een blijverslening. Met de Blijverslening maakt u uw woning levensloopbestendig waardoor u zo lang mogelijk van uw eigen woning geniet. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een slaapkamer of badkamer op de begane grond of aan het verwijderen van drempels.

De Blijverslening is beschikbaar voor eigenaar-bewoners en huurders. De lening kan hypothecair of consumptief worden afgesloten. Gemeenten bepalen zelf welke vorm(en) ze aanbieden.

Bron: Zorgwijzer.nl en SVN.nl

 

 

Zolang we gezond zijn is het natuurlijk geen probleem om in ons eigen vertrouwde huis te blijven wonen, maar wanneer de gezondheid langzaam slechter wordt dan is het soms wat lastiger om thuis te blijven wonen. Vaak zijn er dan aanpassingen nodig aan de woning om dit mogelijk e maken. Gelukkig heeft de overheid wel een aantal maatregelen getroffen om dit ook mogelijk te maken.

Belangrijk is dat wanneer we problemen ondervinden met het achteruitgaan van de gezondheid en het thuis blijven wonen, om dit aan te geven bij de gemeente waar u woont. Zij kunnen u namelijk adviseren en ondersteunen bij het maken van keuzes. Kan de woning worden aangepast of moet er toch gekeken worden naar een andere passende woning.

De gemeente kan zo nodig ondersteuning thuis bieden via de Wmo (officieel Wmo 2015). Die ondersteuning kan bestaan uit bijvoorbeeld dagbesteding, hulp in huis of ondersteuning van de mantelzorger.

Maar ook kan er subsidie wordt aangevraagd voor aanpassingen in en om de woning. Dit kunnen kleine aanpassingen zijn, zoals het automatisch in en uitschakelen van verlichting, een alarmsysteem voor ouderen, maar ook grotere aanpassingen zoals bijvoorbeeld een traplift of aangepaste badkamer.

Veel van de wat kleinere klussen zouden zelfs nog door u zelf of bijvoorbeeld een zoon of dochter worden uitgevoerd. Hieronder een aantal voorbeelden die het leven in huis makkelijker maken en die gemakkelijk zelf te doen zijn:

Zo kunt u er voor kiezen om bijvoorbeeld uw badkamer aan te passen met beugels, een zitje in de douche of bijvoorbeeld een inloopbad.

Bent u wat slechter te been geworden dan is het verstandig om in uw huis Drempelhulpen aan te brengen. U kunt dan gemakkelijk met bijvoorbeeld een rollator door het huis zonder dat deze steeds over de drempel getild moet worden.

Wilt u zelf aan de slag met de aanpassing aan u huis zorg dan in ieder geval dat u het juiste gereedschap in huis heeft. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Festool gereedschap van Mastertools.nl dit is het beste gereedschap wanneer u stofvrij wilt werken.

Als we ouder worden betekent dit vaak ook dat we steeds mee last krijgen van bepaalde gebreken. Wanneer dit om kleine onhebbelijkheden gaat dan is dat lastig, maar nog niet zo erg. Wanneer de gebreken groter worden dan kan dit betekenen dat thuis blijven wonen geen optie meer is. Vaak zijn er gelukkig nog wel aanpassingen mogelijk aan uw woning, waardoor het mogelijk is dat u de tijd dat u uw huis moet verlaten kunt uitstellen.

En dit heeft ook effect, want op dit moment woont 92% van de 75-plussers nog zelfstandig thuis al dan niet met hulpmiddelen. Ook het kabinet stimuleert dit en heeft voor de komende 3 jaar 340 miljoen euro uitgetrokken om in ouderenzorg te investeren. Het geld is bedoeld om ouderen te begeleiden die in hun eigen vertrouwde omgeving willen blijven wonen.

Wij hebben een aantal opties voor u op een rijtje gezet die er voor kunnen zorgen dat u langer thuis kunt blijven wonen:

Aanpassing van uw badkamer: Veel huizen beschikken nog over een bad of een douche met douchebak. Wanneer we ouder worden is het maken van de stap in bad of in de douche vaak lastiger. U kunt uw badkamer dan gemakkelijk aan laten passen. Er zijn diverse organisaties die dit zelfs al binnen een dag kunnen realiseren. Zo hoeft u niet al te lang zonder sanitaire faciliteiten te zitten.

Mocht u nog slechter te been zijn dan zijn er ook mogelijkheden om uw woning te voorzien van een traplift. In sommige gevallen kan dit vergoed worden door bijvoorbeeld de gemeente waar u woont, maar wanneer dit niet het geval dan is een tweede hands traplift wellicht iets voor u. Deze zijn uiteraard volledig gecontroleerd, maar het kan wel enorm in de kosten schelen. 123trapliften biedt diverse tweedehands trapliften aan.

Een alarmsysteem kan ook erg nuttig zijn. We hebben het dan niet over een alarmsysteem om uw huis te beveiligen, maar om een systeem om snel contact te kunnen leggen met familie of een zorginstantie. Dit kan uitkomst bieden wanneer u bijvoorbeeld gevallen bent en u niet meer bij een telefoon kunt komen. Met een druk o de knop wordt er een alarm gegeven en deze komt binnen bij een van de door u aangewezen contactpersonen. Hij of zij weet dan direct dat er iets aan de hand is en kan langskomen of hulp inschakelen. Hierdoor worden niet alleen ernstiger letsel voorkomen, maar het zal u ook een gevoel van rust geven in het dagelijks leven.

Zijn uw gebreken wat kleiner van aard, maar is het voor u nog wel lastig om naar buiten te gaan dan zijn er ook zorginstanties die bij u aan huis komen. Wat dacht u van oogvoororen. Dit is een audicien die bij u aan huis komt om uw gehoor op te meten en u te adviseren over de diverse hoortoestellen.

 

 

Graag willen we met zijn alle zo lang mogelijk in ons eigen vertrouwde huis blijven wonen wanneer we ouder worden. Echter is de woning niet altijd geschikt om te blijven wonen wanneer u bepaalde kwalen of klachten heeft.

Wel is het mogelijk om de woning aan te passen met een aantal handige hulpmiddelen, waardoor het toch mogelijk is om veilig in uw eigen woning te blijven wonen.

Zo kunt u er voor kiezen om bijvoorbeeld uw badkamer aan te passen met beugels, een zitje in de douche of bijvoorbeeld een inloopbad. Laat u goed informeren over de mogelijkheden en in veel gevallen is het al mogelijk om uw badkamer in 1 dag aan te laten passen naar een veilige senioren badkamer.

Bent u wat slechter te been geworden dan is het verstandig om in uw huis Drempelhulpen aan te brengen. U kunt dan gemakkelijk met bijvoorbeeld een rollator door het huis zonder dat deze steeds over de drempel getild moet worden.

Mocht u ook geen trap meer kunnen lopen dan kunt u zelfs overwegen om een traplift te laten installeren.

Wilt u zelf aan de slag met de aanpassing aan u huis zorg dan in ieder geval dat u het juiste gereedschap in huis heeft. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Festool gereedschap van Mastertools.nl dit is het beste gereedschap wanneer u stofvrij wilt werken.