Rubriek

Computer & Internet

Rubriek

Misschien heeft u nog nooit een playstation aangeraakt of zitten uw kinderen hier de hele dag op te spelen? Er zijn echter ook verschillende spellen die voor iedereen geschikt zijn om te spelen. Zo kunt u zelf ook een spel spelen en weet u snel hoe de playstation werkt. Ik heb een aantal spellen op een rijtjes gezet die voor u leuk zijn om mee te beginnen!

Werk aan uw slag met Everybody’s Golf

Tijdens dit spel kunt u spelen op verschillende banen. Voltooi opdrachten en behaal de juiste scores om toernooien en belongingen vrij te kunnen spelen van Everybody’s Golf. U kunt zelf een Golfspeler aanmaken waarmee u wilt spelen en de rest van de familie kan een eigen speler aanmaken. Er zijn makkelijke banen maar naarmate u verder komt zullen ze steeds moeilijker worden en heeft u echt golfskils nodig om verder te komen.

Iedereen heeft wel een Crash Bandicoot gespeeld

Vroeger was Crash Bandicoot al erg bekend en werd dit spel veel gespeeld. Dit spel is dus zo populair dat het voor de nieuwe playstations ook gemaakt is. Eerst moet u ontdekken hoe het spel werkt waarna u de levels kunt doorlopen. De levels worden steeds moeilijker en moet sneller gespeeld worden. Bent u nog niet zo vaardig met de playstation dan kunt u langzaam beginnen met de eerst paar levels.

Bord spel monopoly op de playstation

Een bord spel wordt vaak niet zo vaak te voorschijn getoverd, er moeten dingen klaar gezet worden en waarschijnlijk ligt de doos ook nog eens achter in de kast. U kunt Monopoly nu ook op de Playstation spelen met het hele gezin of met wat vrienden. Het spel komt echt tot leven en u kunt veel geld verdienen of juist verliezen. Koop zo veel mogelijk straten en pak de winst!

Oogst uw gewassen tijdens Real Farm

Als u altijd al op het platteland zou willen wonen of zou u graag een boer willen worden? Tijdens dit Real Farm kunt u beginnen als knecht en kunt u top boer worden in de carrièremodus. U kunt ook in vrije modus uw eigen boerderij opbouwen en zorg voor verschillende dieren en gewassen. U volgt begin tot einde het hele proces en zorg er voor dat uw oogst niet mislukt. Bij dit spel kunt u dus even relaxen van het boeren leven.

Een playstation is dus niet alleen geschikt voor kinderen en jongeren maar ook u kunt zicht vermaken. De verschillende spellen zorgen voor ontspanning of juist voor fanatiek spel. Leef weer helemaal op en daag vrienden online uit!

Zit u in deze periode veel meer thuis dan anders? Waarschijnlijk gaat u een stuk sneller door de afleveringen heen en bent u eigenlijk toe aan een nieuwe serie. Op Netflix zijn er veel verschillende series te vinden, maar welke gaat u kijken? Ik heb wat leuke series op een rijtje gezet waar u straks aan kunt beginnen.

The Crown

Deze serie gaat over het verhaal van Koningin Elizabeth de tweede van het Verenigd Koninkrijk. U volgt het hele verhaal van Elizabeth in het begin van haar huwelijk en het verbreken van de verloving van haar zus en Captain Peter Townsend.  In seizoen twee gaat het over de Suezcrisis en het veranderen van de wereld. De koningin moet alles bij elkaar zien te houden en het belangrijkste haar huwelijk redden. Ook daarna is het voor Elizabeth niet makkelijk. Ze moet de ramp van Aberfan zien door te komen. De affaire van Prinses Margaret met tuinman Roddy maakt het hier ook niet makkelijker op. U heeft dus 3 seizoenen vol spanning om naar te kijken, en het beste is, er komen er nog zeker 2 seizoenen bij.

Casa de papel

Een bank beroven leek voor de professor iets te makkelijk. Hij pakte het anders aan, in samenwerking met 8 dieven laten ze zich opsluiten in de Koninklijke munt waar al het geld gedrukt wordt. Ze laten geld drukken en houden het gebouw dagenlang bezet. Kunnen ze ontsnappen? Blijft de professor anoniem? Houden ze de gijzelaars in toom? Kijk deze Spaanse serie en volg het spannende verhaal over een bankroof. Sinds kort is ook seizoen 4 te zien, extra veel kijk plezier dus!

Mindhunters

Kruip in het hoofd van een crimineel tijdens deze serie. In de jaren zeventig komt er een doorbraak in de criminologie. Twee FBI-agenten verdiepen zich in de psychologie achter moorden door de moordenaars te interviewen. Ontdekken ze een manier om het goede en slechte in mensen te herkennen? Deze twee seizoenen geven u veel om over na te denken en u kunt zich helemaal inleven. Een derde seizoen zit er aan te komen maar daarop moet u nog even wachten.

Meer kijk plezier?

Op het moment heeft Netflix 1519 series waar u naar kunt kijken en dus nog veel meer seizoenen. Als u denkt dat u uitgekeken bent kijk dan nog eens opnieuws want er staat veel meer op als u denkt. Kijkt u toch liever naar een film ook hier zijn oneindig veel mogelijkheden voor op Netflix. Tijd om u te vervelen is er dus nog niet.

Heb jij een leuke hobby? Wellicht is een website over je hobby maken ook iets voor je. Met een website kan je tegenwoordig uiteraard geld verdienen. Zo zou je bijvoorbeeld een blog kunnen maken met advertenties erop. Dat klinkt misschien heel commercieel, maar dat valt reuze mee. Op jouw hobby website kan je bijvoorbeeld handige tips en instructies delen. Dat is waardevolle informatie waar veel hobbyisten op zitten te wachten. Deze informatie kost natuurlijk tijd om te maken, en daardoor is het helemaal niet zo’n gek idee om daar indirect betaald voor te krijgen. Dat kost je lezers immers niets. In dit artikel lees je wat je nodig hebt om te beginnen met een hobby site.

Hoe kan je geld verdienen aan je hobby site?

Zodra je met succes jouw website bent gestart, dan kan je bezig gaan houden met het generen van inkomsten. Adverteren is veruit de simpelste manier om inkomsten te generen met een hobby site. Dat kan op verschillende manieren, hieronder lees je paar voorbeelden.

Google Adsense

Google heeft een mooi programma genaamd Google Adsense voor het automatisch plaatsen van advertenties op je website. Het is gratis om deel te nemen en de advertenties worden automatisch geplaatst op basis van het type inhoud op je hobby site en de interesse van jouw lezers. Hier heb je verder weinig omkijken naar.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is de activiteit van reclame maken voor specifieke producten op jouw website en bij elke verkoop een commissie ontvangt. Dit verdienmodel werkt goed voor informatieproducten zoals e-books en fysieke producten. Zo kan je jezelf bijvoorbeeld als affiliate aanmelden bij Bol.com en product reviews gaan schrijven met daarin links naar waar de bezoekers de producten kunnen kopen.

(Informatie) producten verkopen

Hobby website maken

Je kan een webshop beginnen met informatie producten wanneer je ziet dat je een loyale lezersbasis hebt opgebouwd die oprecht geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt. Dan kan je overwegen om bijvoorbeeld een E-boek uit te brengen welke via een webshop verkocht kan worden.

Maak je website aan bij een goede website builder

Online websitebouwers zoals bijvoorbeeld JouwWeb.nl, Wix of Jimdo zijn web browser gebaseerd en draaien volledig op de service van de provider. In tegenstelling tot bij offline website software hoef je de software niet op de computer te downloaden of te installeren. Je hebt alleen een webbrowser (Chrome, Firefox, Safari of Internet Explorer) en een stabiele internetverbinding nodig. Hiermee kan je vanaf elke locatie en elk apparaat aan jouw website werken. Het mooie van website builders is ook dat je geen afzonderlijke hosting pakketten hoeft aan te schaffen.

De tijd van urenlang ploeteren met codetalen is voorbij

Een website voor je hobby maken is niet zo ingewikkeld als veel mensen denken. Zoals de meeste dingen in het leven moet je het process eens een keer ervaren. Je hoeft gelukkig geen moeilijke codetalen meer te leren. Dat kan je jezelf dus al besparen. Wat je nodig hebt voor een blog maken is gewoon een goede website builder tool. Dit zorgt ervoor dat je geen technische kennis of ervaring nodig hebt. Waardoor het allemaal veel makkelijker gaat.

Bijna iedereen maakt inmiddels regelmatig gebruik van het internetbankieren. Niet gek ook: het is een ontzettend handige manier om inzicht te krijgen tot en gebruik te maken van de bankrekening. Maar het gebruik van internetbankieren brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. Wat als hackers inbreken op de internetverbinding en jouw persoonlijke inloggegevens onderscheppen? Voordat je het weet is heel je bankrekening leeg geplunderd! Om dat te voorkomen, is het ontzettend belangrijk om veilig gebruik te maken van het internetbankieren. Met deze praktische tips zorg je ervoor dat jij geen risico loopt.

1. Vermijd openbare netwerken

Openbare netwerken geven je wellicht de vrijheid om kosteloos met het internet te verbinden, maar de risico’s van publieke wifi zijn groter dan je misschien wel denkt. Iedereen kan namelijk verbinding maken met een openbaar wifi netwerk: zo ook hackers. Alle gegevens die jij via dit openbare netwerk doorstuurt, kunnen zonder problemen ingezien worden door personen die hier helemaal geen inzicht op zouden moeten hebben. Het is dan ook niet voor niets dat criminelen op grote schaal misbruik maken van openbare wifi netwerken. Sta je dus op het punt persoonlijke gegevens in te voeren om in te kunnen loggen bij je internetbankieren? Doe dit dan alleen vanaf een beveiligd wifi-netwerk.

2. Gebruik een goede VPN verbinding

Wil je toch gebruik kunnen maken van een openbaar netwerk? Gebruik dan een goede VPN verbinding. Een VPN verbinding zorgt ervoor dat al je internetverkeer via een externe server geleid wordt: en deze externe server zorgt er weer voor dat alles beveiligd en versleuteld gebeurt. Dit betekent dat alles wat jij op het internet doet verborgen wordt; zo ook je identiteit en locatie. Op deze manier bescherm je jouw digitale informatie tegen hackers en kun je veilig en zonder zorgen gebruik maken van (openbare) netwerken. Je bent volledig anoniem en ‘onzichtbaar’ aanwezig, en de gegevens die jij invoert tijdens het internetbankieren zijn op deze manier perfect beschermd.

3. Download een goede anti malware software

Anti malware software zorgt ervoor dat jouw apparaat beschermd is tegen virussen en allerlei vormen van spyware. Dit soort malware wordt ontworpen om schade aan te richten of persoonsgegevens van je apparaten te stelen. Gezien er flink wat malware op het internet rondgaat is het ongelooflijk belangrijk om je apparaten hier goed tegen te beschermen: zowel je computer als laptop en smartphone.

4. Gebruik een goed wachtwoord

Er zijn maar genoeg mensen die de fout maken om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Wanneer dit wachtwoord eenmaal gehacked is, zou de hacker dus direct toegang hebben tot alle mogelijke inlog- en persoonsgegevens; inclusief je internetbankieren. Maak dus overal nieuwe, sterke wachtwoorden voor aan die niet zomaar te raden zijn. Probeer zaken als namen, woonplaatsen en geboortedata te mijden, en schrijf het wachtwoord nergens op: ook niet in een e-mail. Vind je het lastig om alle wachtwoorden te onthouden? Dan kun je gebruik maken van een betrouwbare wachtwoordmanager.

5. Gebruik de smartphone app

Iedere bank heeft wel een speciale app voor het internetbankieren ontwikkeld: probeer deze dus ook zoveel mogelijk te gebruiken. Deze speciale app wordt voorzien van allerlei soorten beveiliging (een SSL-versleutelde verbinding bijvoorbeeld) en is hierdoor veiliger dan de website van de bank in de browser. Wil je toch internetbankieren via de browser, zorg dan dat je gebruik maakt van een beveiligde SSL verbinding (je kunt deze herkennen aan het slotje in de browserbalk met de letters https) of een goede VPN verbinding.

6. Pas op voor phishing

Je bank zal je nooit via een appje, smsje of mailtje om persoonsgegevens vragen. Krijg je dus toch een smsje uit naam van je bank waar ze je vragen om je inloggegevens toe te sturen of ‘even snel’ in te loggen: dan heb je waarschijnlijk met phishing te maken. Phishing wordt regelmatig door hackers gebruikt om toegang tot je account te krijgen. Via nep mails of telefoontjes word je naar een valse website gelokt om hier vervolgens in te loggen. Gebruik deze links nooit! Mocht je twijfelen, neem dan gewoon even contact op met je bank.

Tegenwoordig wordt het internet gigantisch veel gebruikt. Ook senioren maken natuurlijk dankbaar gebruik van het internet. Wanneer we op zoek zijn naar bepaalde informatie of een berichtje willen sturen, dan is dit met behulp van het internet zo gedaan. De meeste senioren vinden het prettig om snel internet te hebben, maar veiligheid is iets waar helaas nog te weinig aandacht aan besteed wordt. Je merkt het natuurlijk direct als je internet sloom is, maar je zal niet snel merken dat je netwerk onveilig is, totdat het te laat is.

Hoe verander jij je wachtwoord?

Het veranderen van je wifi wachtwoord is niet voor iedereen even eenvoudig. Wanneer jij hier weinig verstand van hebt, zal het wel eventjes zoeken zijn. Gelukkig kan je op de website van de meeste internetproviders een handleiding vinden van hoe je het wachtwoord kunt veranderen. Maak jij bijvoorbeeld gebruik van het internet en TV pakket van Telfort? Dan vind je op de website van Telfort hoe jij je wachtwoord kunt veranderen. De provider heeft hier een handige pagina voor aangemaakt. Je klikt hier simpelweg op de router die jij hebt en vervolgens krijg je een stappenplan van hoe je het wachtwoord kunt veranderen.

Kies voor een veilig wachtwoord

Het is aan te raden om eens in de zoveel tijd je wachtwoord te veranderen. Op deze manier voorkom je dat iemand in kan loggen op jouw netwerk. Wanneer je een wachtwoord maakt, kies dan voor iets dat niet zo erg voor de hand ligt. Kies bijvoorbeeld niet voor je achternaam in combinatie met je geboortejaar, dergelijke wachtwoorden zijn erg onveilig. De meeste mensen denken dat een hacker dit nooit zal kunnen raden, maar vergeet niet dat een hacker handige computerprogramma’s als hulpmiddel heeft. Door middel van een zogenaamde “brute-force attack”, kunnen er ontzettend veel voor de hand liggende combinaties uitgeprobeerd worden binnen een korte tijd.

Kies ook voor een goede provider

Je zeker wilt zijn van een veilig en snel netwerk, zal je ook voor de juiste provider moeten kiezen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende providers die hun routers standaard al vrij goed beveiligen. Bovendien zal een goede provider je ook kunnen informeren over hoe jij zeker kunt zijn van een veilig netwerk. Op de website van Telfort vind je bijvoorbeeld de tip om het wifi wachtwoord tweemaal per jaar te wijzigen. Met een goede provider kan je ook zeker zijn van een veiliger netwerk.

Twijfelt u wat voor internet u precies nodig heeft? Niet iedereen weet tegenwoordig nog waar hij of zij voor moet kiezen. Het is nou eenmaal erg lastig om voor het juiste type internet te kiezen wanneer je hier weinig verstand van hebt. Vindt u het ook zo lastig om een goede keuze te maken? Dan helpen wij u graag verder. Wij weten precies hoe ook u kunt genieten van het beste internet. Wanneer u deze tips goed opvolgt, krijgt u snel en stabiel internet.

De verschillen tussen traditioneel internet en glasvezel internet

Er zit heel erg veel verschil tussen traditioneel internet en glasvezel internet. Zo is glasvezel onder andere veel sneller. Bij glasvezel zijn de kabels namelijk gemaakt van, zoals u waarschijnlijk wel kunt raden, glasvezel. Bij dit materiaal wordt de data veel sneller verstuurd. Wanneer u snel internet wilt, dan is het dus verstandig om voor glasvezel te kiezen. Er zijn echter nog een aantal redenen waarom je beter voor glasvezel kunt kiezen. Zo is glasvezel bijvoorbeeld veel stabieler dan koper of kabelinternet. Hierdoor heb je niet zo snel meer last van storingen, terwijl u dit bij koper of kabel misschien wel heeft.

U verwacht dan natuurlijk dat u veel meer moet betalen voor glasvezel, maar ook dit is helemaal niet het geval! U betaalt vrijwel altijd net zoveel voor glasvezel als voor andere vormen van internet. Er is dus eigenlijk geen enkele reden waarom u niet voor glasvezel zou moeten kiezen. Het is wel belangrijk dat u voor de juiste provider kiest. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u problemen zoveel mogelijk voorkomt. Er zijn ontzettend veel verschillende providers die u met elkaar kunt vergelijken. Het maken van deze keuze is daarom ook niet altijd even eenvoudig.

Welke provider kiest u?

75-plussers zijn de snelst groeiende groep internetgebruikers. Voornamelijk e-mailen en telebankieren zijn populair onder senioren. Bij een internetprovider zoeken 75-plussers voornamelijk naar goedkope prijzen en goede klantenservice.

In Nederland zijn er veel verschillende providers. De meeste providers maken tegenwoordig al gebruik van glasvezel internet. Het kan echter geen kwaad om u hier eerst eens goed in te verdiepen. Voordat u een provider kiest, is het verstandig om een aantal recensies over de provider te lezen. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de provider.

De ontwikkeling van de computer is de laatste tijd in razend tempo gegroeid. Van de introductie van de PC in 1980 door IBM tot de iPad 2 van Apple die afgelopen jaar is uitgekomen. Door deze snelle groei in techniek hebben mensen zich steeds meer en steeds sneller moeten aanpassen. Denk maar eens aan de overgang van Windows ’95 naar Windows XP, nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem. Net als de software telkens verandert, verandert ook de computer zelf. Zo bestonden er eerder alleen nog desktop computers, tegenwoordig zijn er laptops en sinds kort tablets. Het aanbod lijkt oneindig, maar waar moet je nu op letten? In dit artikel geven we enkele tips waar op te letten als 55+’er bij de aanschaf van een computer of laptop.

Weinig poespas
De gemiddelde 55+’er wil het liefst zo min mogelijk poespas op hun computer of laptop. “Hij moet het gewoon doen” is een veel gehoord argument. Eenvoud lijkt daarom een belangrijk punt in het beslissingsproces. Zo moet het bureaublad niet overladen zijn met iconen, maar toon slechts de meeste gebruikte programma’s op het bureaublad. Dit zorgt voor overzicht en je vindt sneller de programma’s die je vaak gebruikt.

Prijs-kwaliteit verhouding
Een goede computer hoeft niet duur te zijn. Vaak zijn de duurdere computers bedoeld voor specifieke werkzaamheden, als het monteren en bewerken van foto’s of films. Een goede laptop is er al voor zo’n €500,-. Gebruik je de computer alleen om te MSN’en, te internetten, je mail te lezen, foto’s te bekijken en af en toe iets in Word of Excel te maken, koop dan geen dure apparatuur, goedkope laptops zijn prima voor dit soort dingen..

Randapparatuur
Wanneer je op zoek bent naar een laptop, dan is het raadzaam een goede muis aan te schaffen. Veel oudere mensen vinden het lastig om te werken met het touchpad van de laptop. Daarnaast is een goed en groot scherm ook handig. Zo kun je het lettertype standaard vergroten, zodat het beter leesbaar is, zonder dat je bij website onnodig horizontaal moet gaan scrollen. Let er bij de aanschaf van een computer of laptop ook op dat er een webcam is geïntegreerd. De software is dan ook standaard meegeleverd, zodat je niet achteraf nog een aparte webcam hoeft te kopen en te installeren. Ideaal trouwens wanneer je je kleinkinderen eens wat vaker wilt zien!

Beveiliging
Spam wordt steeds slimmer en sluwer. Advertenties zijn bijna niet meer herkenbaar en waarschuwing van Windows zijn vaak niet meer te onderscheiden van pop-ups naar spammy websites. Daarom is het verstandig goede antivirussoftware aan te schaffen en te installeren. Bij de aanschaf van een nieuwe computer wordt meestal een ‘trial’ versie van een antivirusprogramma meegeleverd. Het is verstandig dit aan te kopen of gebruik te maken van gratis antivirussoftware als AVG.

Wie met pensioen gaat, of al met pensioen is zal er goed aan doen opnieuw naar het vaste lasten plaatje te kijken. Bij de leeftijdscategorie 65+ is de vaste lasten druk nog altijd het hoogst en maar weinig ouderen stappen nog over. Zonde, want door over te stappen kunt u met gemak de nodige euro’s besparen. Dat geldt ook voor uw internet abonnement. Geld dat u waarschijnlijk beter kunt gebruiken. Stap daarom over naar goedkoop internet, zonder in te leveren op kwaliteit. Bovendien is online overstappen eenvoudiger dan u denkt en in een paar muisklikken geregeld.

Bespaar op uw internet abonnement

Zit u helemaal goed bij uw huidige internet provider? Dat is natuurlijk hartstikke fijn. Wanneer u lekker de tijd heeft om uw favoriete programma’s en series te kijken op tv en tevreden bent met uw huidige aanbod, een vaste telefoonlijn heeft, een internetverbinding heeft die naar behoren werkt en weinig last heeft van storingen, maakt u waarschijnlijk niet meteen aanstalten om een andere provider te zoeken.

Maar wie al jaren bij dezelfde provider zit gaat ongemerkt steeds meer betalen. Dat geldt eigenlijk voor veel vaste lasten, maar zeker ook voor uw internet abonnement. Providers verhogen jaarlijks hun prijzen. Het is daarom slim om eens per jaar weer even uw lopende abonnementen en contracten door te nemen om te zien waar u kunt besparen op uw vaste lasten. Dat lukt vrijwel zeker ook op uw internet internet abonnement.

Vind goedkoop internet, tv en bellen

Ook wanneer u tevreden bent met uw huidige pakket, waarom zou u meer willen betalen dan nodig voor dezelfde diensten? Door over te stappen naar de goedkoopste internet provider bespaart u gemiddeld € 175,- per jaar. Een geldbedrag dat u vrijwel zeker beter kunt besteden, of liever op zij zet in een spaarpotje voor uw oude dag.

Door over te stappen kunt u nog steeds profiteren van dezelfde diensten, maar tegen lagere kosten. Zo hoeft u niet in te leveren op kwaliteit. Vrijwel alle internet providers leveren standaard een uitgebreid zenderpakket voor televisie, variërend tussen de 60 tot 80 zenders. Of u nou internet en TV kiest, of gewoon alles in 1 met vaste telefonie erbij, de basis tv-zenders zijn bij iedere provider inbegrepen in het zenderpakket. U ontvangt bovendien standaard digitale televisie waarmee u eenvoudig uw favoriete programma’s en series opneemt of terugspoelt.

Misschien kan daarnaast uw internet thuis ook goedkoper? Ga na of u nog steeds dezelfde internetsnelheid nodig heeft. Uit de praktijk blijkt dat senioren het internet op een andere manier gebruiken, waarbij e-mail checken en websites bezoeken het belangrijkste is. In veel gevallen kunt u met een lagere internetsnelheid nog steeds prima uit de voeten.

Heeft u op dit moment een e-mail adres bij uw huidige provider? Wanneer u overstapt naar een nieuwe provider kunt u dit e-mail adres helaas niet meenemen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. De oplossing is namelijk om eenmalig een nieuw e-mail adres aan te maken dat geen onderdeel is van een internet provider, bijvoorbeeld bij Yahoo, Gmail of Hotmail. Stapt u dan in het vervolg weer over, dan heeft dit geen gevolgen voor uw e-mail adres.

Niet alle ouderen hebben verder een smartphone en willen daarom gebruik kunnen maken van vaste telefonie. Een vaste telefoonlijn zit tegenwoordig voor een paar euro bij een alles in 1 abonnement, of is zelfs gratis. Kies voor onbeperkt bellen als u vaak lange telefoongesprekken voert of voor lage beltarieven wanneer u af en toe eens belt, maar wel altijd bereikbaar wil zijn op de huistelefoon.

Overstappen is makkelijker geworden

Vindt u internet vergelijken maar gedoe en bent u huiverig om over te stappen? Maakt u zich geen zorgen. Providers willen het iedereen zo makkelijk mogelijk maken om over te stappen en snappen de mogelijke bezwaren. Daarom is overstappen tegenwoordig een heel stuk eenvoudiger en overzichtelijker dan vroeger.

Providers werken niet meer met papieren rompslomp, maar met een simpel en overzichtelijk online stappenplan. Daarmee sluit u in een paar muisklikken een nieuw abonnement af. Natuurlijk krijgt u nog wel een bevestiging op papier thuisgestuurd.

Bent u minder handig met het internet? Misschien kunt u iemand vragen om met u mee te kijken en de vergelijking samen te maken.  Dan is uw overstap vaak zo geregeld en heeft u toch mooi geld bespaart.

Ben jij al gepensioneerd? Dan heb je natuurlijk voldoende tijd over. In dat geval speel jij waarschijnlijk geregeld spelletjes met leeftijdsgenoten. Je kunt er echter ook voor kiezen om een gokje te wagen. Er zijn namelijk genoeg senioren die op hun oude dag graag mogen gokken. Geen trek om af te zakken naar een casino? Geen probleem, want je kunt tegenwoordig ook online gokken. Het komt echter vaak genoeg voor dat senioren hier niet bekend mee zijn. Geldt dit ook voor jou? Dan moet je rekening houden met een aantal zaken. Doe je dit niet? Dan kan het maar zo zijn dat jij binnen de kortste keren een groot deel van jouw geld kwijt bent. Daarom behandelen we hier enkele aandachtspunten voor senioren die beginnen met online gokken.

Laat je niet misleiden door mooie aanbiedingen
Alle goksites willen natuurlijk zoveel mogelijk spelers hebben. Om nieuwe spelers te lokken, worden er vaak interessante aanbiedingen gebruikt. Zo ontvang je bij vrijwel iedere goksite tegenwoordig een leuke welkomstbonus. Ook krijg je vaak een extra bonus wanneer jij je eerste storting doet. Er zijn echter ook een aantal illegale goksites die hier misbruik van maken. Bij deze sites wil jij natuurlijk niet gaan spelen. Richt je daarom alleen tot de legale goksites. In dat geval weet je zeker dat je ook daadwerkelijk wat hebt aan de bonus. Vergeet niet de voorwaarden te lezen, want een bonus moet vrijwel altijd een aantal keer rondgespeeld worden. Lees de bonusvoorwaarden dus ook eerst goed door voordat je besluit bij een bepaalde site te gaan spelen.

Verdiep je eerst in het spel dat je wilt spelen
Je kunt bij vrijwel iedere goksite poker, blackjack en roulette spelen. Daarnaast is er vaak nog een groot aanbod voor wat betreft speelautomaten. Ben jij bekend met één van de spellen die je tegenkomt op een goksite? Dan kies jij er waarschijnlijk voor om dat spel te gaan spelen. Het kan echter zo zijn dat het spel wat anders gespeeld wordt dan jij gewend bent. Begin daarom ook nooit met een hoge inzet. Dit is overigens sowieso niet verstandig. Start altijd met een lage inzet, zodat jij het spel rustig uit kunt proberen. Begrijp je niet waarom jij gewonnen of verloren hebt? Lees dan de uitleg goed door. Bij nagenoeg iedere goksite kun jij op het vraagteken of ‘help’ klikken voor meer uitleg over het betreffende spel.

Neem je verlies
Online gokken gaat gepaard met winst en verlies. Wanneer je wint, is het natuurlijk hartstikke leuk. Bij verlies wil jij natuurlijk zo snel mogelijk het verloren bedrag weer terugwinnen. Dit is vaak een verkeerde tactiek. Waarom? Omdat de ervaring leert dat je in dat geval alleen nog maar meer gaat verliezen. En voor je het weet is je rekening leeg. Als jij online gaat gokken is het belangrijk dat jij soms je verlies neemt. Verliezen hoort nou eenmaal bij online gokken. Heb jij veel verloren? Stop er dan gewoon mee en probeer het later eens opnieuw.

Stel limieten voor jezelf
Wil jij met online gokken een extra zakcentje verdienen voor je oude dag? Begin dan nooit voordat je voor jezelf limieten stelt. Wanneer jij zonder limiet gaat gokken, blijf jij je account telkens maar aanvullen met geld. Hierdoor is jouw bankrekening binnen de kortste keren leeg. Stort daarom ook maximaal het bedrag dat jij eventueel wilt verliezen. Zo voorkom je dat jij straks geen geld meer hebt. Heb je gewonnen? Ook dan is het handig om weer nieuwe limieten te stellen. Wanneer je wint, ga je vaak meer inzetten. Zit het tegen? Dan ben je binnen de kortste keren weer door je winst heen.  Indien jij limieten stelt, voorkom je dat jouw account snel leeg. Zo kun je dus langer online gokken!

In geval van gokverslaving contacteer je het best Jellinek.

De tijd gaat al zo snel en helemaal wanneer u kleinkinderen heeft zult u ervaren hoe snel deze koters groot worden. Helaas hebben de kinderen en kleinkinderen ook niet altijd tijd om op bezoek te komen. Wij hebben een goed idee voor u!

Verwen u zelf met een mooi foto-cadeau. Foto’s kunnen tegenwoordig op van alles en nog wat afgedrukt worden. Wat dacht u van een hoesje voor uw telefoon met daarop uw favoriete foto van uw kleinkinderen of drink een lekker kopje koffie uit een foto-mok. Wilt u het nog spannender maken kunt u zelfs dekbedhoezen laten bedrukken. Zo kunt u iedere nacht slapen onder uw eigen familie.

Vindt u 1 foto niet genoeg. Dan is de foto-verjaardags-kalender zeker iets voor u. Een fotokalender met allemaal foto’s van uw (klein)kinderen en alle verjaardagen erop. Zo vergeet u geen enkele verjaardag meer (u wordt natuurlijk ook een dagje ouder) en u heeft altijd leuke foto’s van uw (klein)kinderen in uw huis hangen. Het is dus niet alleen een mooi geheugensteuntje, maar het fleurt de boel ook nog eens op.

Deze fotokalender, maar ook nog tal van andere leuke foto-items kunt u bestellen bij Flyerzone.nl

U bestelt de producten gemakkelijk online. U kunt de foto’s uploaden en binnen enkele dagen heeft u uw kalender, boek, mok of zelfs kleding in huis. Zo kunt u iedere dag genieten van uw familie!

Naast het gemakkelijk online bestellen levert Flyerzone uw bestelde producten ook nog eens gratis in Nederland en in België.

Flyerzone is een Nederlandse online drukkerij met meer dan 40.000 tevreden klanten. Zelf kwalitatief hoogstaand drukwerk produceren staat bij hun voorop. Zo produceren zij 100% van het drukwerk zelf en werken ze alleen met de beste offset en digitale drukpersen.

Flyerzone is met het beste logistiek netwerk dé drukwerk leverancier van Nederland. Dus wacht niet langer en bestel uw favoriete item online!