Menu
Computer & Internet

iPad en ouderen? Jazeker!

Steeds meer mensen maken gebruik van tablets. Vooral de iPads van Apple zijn enorm populair. Dat is niet voor niets, want Apple iPads gaan enorm lang mee en zijn daarnaast heel eenvoudig in gebruik. Uiteraard gaat ook u met de tijd mee en kunt u – vaak al na een korte cursus of uitleg – goed met zo’n iPad uit de voeten. Een iPad neemt u eenvoudig op schoot en op het grotere beeldscherm kunt u alles een stuk beter zien dan op zo’n klein smartphonescherm. Een iPad leent zich uitstekend voor het spelen van spelletjes, iets opzoeken op het internet maar óók videobellen met kleinkinderen en andere gezinsleden. Voor een optimaal gebruiksgemak dient u wel rekening te houden met een aantal zaken bij het aanschaffen van zo’n iPad.

Beeldschermformaat

Het belangrijkste is misschien wel het beeldschermformaat. Overzicht en duidelijkheid zijn belangrijke punten om rekening mee te houden. U wilt namelijk alles goed en zonder moeite kunnen zien. Kies daarom bij voorkeur niet voor een iPad Mini met een klein beeldscherm, want kleine lettertjes kunnen dan al snel slecht leesbaar zijn. Een iPad met een groot beeldscherm biedt wél veel overzicht, maar is daarentegen niet zo handzaam in gebruik. Daarom is een gemiddeld groot beeldscherm aan te raden en de iPad Air 2 refurbished heeft dat. Op het 9.7-inch grote scherm – zo’n 24 cm in de diagonaal – kunt u alles duidelijk zien en kunt u eenvoudig de juiste knoppen en toetsen indrukken. Ook is dit beeldschermformaat een uitstekende grootte voor het lezen van een E-book. Letters zijn altijd goed af te lezen van een 9.7-inch beeldscherm.

Opslagruimte

Wilt u de iPad voornamelijk gaan gebruiken voor het spelen van spelletjes en iets opzoeken op het internet? Dan is 32GB opslagruimte voldoende. Wilt u ook leuke foto’s op de tablet kunnen bewaren? Bijvoorbeeld van uw vakanties, weekendjes weg en de kinderen en kleinkinderen? Dan is 64GB opslagruimte beter geschikt. U heeft dan namelijk plek voor zo’n 15.000 foto’s. Ook kunt u de iPad dan vol zetten met spelletjes. Dat is niet alleen vermakelijk voor uzelf, maar u kunt zo ook de kleinkinderen uren zoet houden. Bij een iPad is de opslagruimte niet uitbreidbaar. Kies daarom voor de zekerheid altijd voor iets meer opslag, zodat u niet met ruimtegebrek te maken krijgt.

Wifi of 4G

Met elke iPad kunt u internetten en spelletjes spelen via de wifi-verbinding. Thuis en bij iemand anders thuis heeft u zo’n wifi-verbinding. Daarnaast zijn er óók iPads die u via een mobiel netwerk met het internet kunt verbinden. In deze 4G-iPads kunt u dan een simkaart met internetabonnement plaatsen. Deze iPads zijn iets duurder in aanschaf, maar wél erg handig als u de tablet ook onderweg wilt gebruiken. Tijdens een lange autorit, op de camping of in de hotelkamer kunt u dan óók de tablet online gebruiken. Wilt u de iPad niet ergens mee naartoe nemen en alleen thuis gaan gebruiken? Dan kunt u beter het standaard model kiezen. Zo betaalt u nooit meer dan nodig is.

Prijs

Natuurlijk speelt de prijs een grote rol. Als u nog niet helemaal zeker weet of een iPad wel wat voor u is, of als het simpelweg niet te veel mag kosten, kunt u altijd een refurbished iPad van Forza kopen. Een refurbished iPad is al eens eerder gebruikt, maar is door Forza in technische nieuwstaat teruggebracht. Hiervoor zijn speciale software, professionele apparatuur en ervaren technici gebruikt. Omdat de iPad niet meer helemaal nieuw is, betaalt u hier fors minder voor, maar u haalt wel de hoogwaardige kwaliteit van Apple in huis. Daarnaast krijgt u er gratis laadaccessoires en 24 maanden garantie bij. Oók heeft u een bedenktermijn van 14 dagen. U kunt de refurbished iPad dus rustig uitproberen en beslissen of de aankoop goed bij u past. Is dit niet het geval? Dan kunt u de iPad eenvoudig gratis retourneren en krijgt u het geld teruggestort op uw rekening. U zit dus nergens aan vast.