Rubriek

Hobby

Rubriek

Wanneer we wat meer vrije tijd hebben is het misschien goed om er een hobby bij te zoeken. Het kan ook zijn dat u nog geen hobby heeft gevonden die goed bij u past. Dan is het hoog tijd om eens naar andere opties te kijken of gewoon wat uit te proberen. Het kan natuurlijk ook zijn dat u met andere mensen de hobby uit kunt oefenen waardoor het nog gezelliger wordt.

Leer beter koken

Misschien zorgt u er elke dag al voor dat het eten op tafel komt te staan. Als u zich hierin gaat verdiepen of andere dingen uit gaat proberen kunt u van koken echte een hobby maken. Maak geen standaard gerecht maar kook eens iets uit de italiaans, griekse of spaanse keuken voor extra afwisseling. Misschien hoort er wel een bijpassend toetje bij die veel techniek vereist. U bent er dus niet alleen ’s avonds mee bezig maar ook het uitzoeken van het juiste recept en de ingrediënten halen is van belang.

Aan de slag met uw camera

Met geen goede fotocamera kunt u al een heel eind komen. Maak mooie foto’s van natuur of dieren of dingen in het dagelijkse leven. Door eens mee te doen aan een fotocursus zult u het echt onder de knie krijgen en kunt u zicht gaan verdiepen in iets wat u graag op de foto wilt hebben. Zo kunt u ook een heerlijk dagje uit om dat ene ding op de foto te kunnen zetten.

Musea bezoeken

Het klinkt niet echt als een hobby maar het is zeker interessant op geregeld een bezoek aan een museum te brengen. Zo kunt u verschillende musea af gaan of een wensenlijstje te maken van waar u nog naar toe wilt gaan. Is er een museum wat verder weg dan kunt u het combineren met een lunch of een bezoek aan een stad in de buurt. Zoek mensen die de zelfde interesses hebben zodat u samen kunt gaan en het kunt hebben over de dingen die u gezien heeft of wat u het meeste interessant vond.

Culinaire hobby

Het culinair genieten kan ook een hobby zijn. Ga op zoek naar een restaurant waar u nog nooit bent geweest en die unieke gerechten heeft. Proberen andere smaken, andere keuken of geniete van luxe hapjes. Wordt een echte kenner en zoek elke keer weer naar een uniek restaurant. U kunt natuurlijk ook een keer een wijn of bier proeverij doen zodat u het juiste drankje bij een gerecht kunt kiezen.

Huisdier is ook een hobby

Wilt u altijd al graag een hond, kat of ander huisdier hebben. Leer uw huisdier trucjes, voed ze goed op en ga lekker om ze spelen. U kunt ze veel verschillende trucjes leren en wanneer ze iets kennen kunt u verder gaan met het volgende trucje. Hier is veel tijd en toewijding voor nodig want het blijft toch een dier die niet altijd doet wat u zou willen.

Zoek een leuke hobby voor in uw vrije tijd of ga samen aan de slag met iets nieuws.

Waarschijnlijk bent u altijd vaak druk bezig. Het huis schoonmaken, boodschappen doen en koken. Het is af en toe ook tijd om u zelf even te verwennen en ik heb een aantal tips waardoor u zelf even helemaal kunt ontspannen. U zult vaak goed voor andere zorgen maar het is ook tijd om goed voor u zelf te zorgen.

Maak uw hoofd even leeg

Als u de hele week al druk bezig bent geweest zal u hoofd helemaal vol zitten. Al die gedachten kunnen soms ook even te veel worden en dan is het goed om uw hoofd even leeg te maken. Ga daarom even lekker het bos in voor een goede wandeling, zo kunt u gedachte op een rijtjes krijgen. Niet alleen wandelen maar ook sporten helpt vaak om even tot rust te komen familierecht advocaat eindhoven .

Avondje verwennen

Kies een goede film uit en leuk gezelschap voor een echte vrouwen avond. Daarbij kunt u gezichtsmaskers op doen, kies een leuke nagellak uit en dompel even helemaal onder luxe tijdens deze avond. Lekkere hapjes er bij en het is helemaal compleet! Wie houdt er nu niet van een beauty avond om bij te kunnen ontspannen.

Maakt tijd voor uw hobby

Heeft u een hobby waar u eens in de zoveel tijd mee bezig kunt zijn. Het is tijd om verder te gaan met iets waar wat u echt blij maakt. Ga dus lekker koken of bakken en verzin leuke recepten. Of bent u van plan om een paar goede boeken uit te zoeken om deze in uw tuin uit te kunnen lezen? Voor elke hobby is tijd nodig dus maak dit dan ook vrij om even op te kunnen laden.

Hoe plan ik deze tijd in?

Waarschijnlijk heeft u genoeg andere dingen te doen maar tijd voor u zelf kunt makkelijk in plannen. Zet het in uw agenda wanneer en wat u wilt gaan doen en doe dit bijvoorbeeld een keer per week of per twee weken. Zo kunt u de rest er om heen plannen en zult u alles al gedaan hebben voordat u even tijd voor u zelf heeft.

Maakt tijd vrij voor uw zelf en doe iets waar u echt blij van wordt.

Bij warm weer is het heerlijk om even buiten te zitten met een leuk puzzelboekje. Even geen telefoon of online spelletje maar simpelweg in een boekje puzzelen en uw hersens trainen met verschillende spellen. Kies uw favoriete puzzel van sudoku, woordzoeker tot kruiswoord puzzel.

Denken in cijfers met sudoku

Heeft u al vaker sudoku gespeeld of bent u net begonnen met het spel sudoku? Elk vakje bestaat uit 9 cijfers waarbij elk cijfer maar een keer voor mag komen. Welk cijfer kan waar staan of kruist dit met een ander cijfer? Er zijn makkelijke varianten maar u kunt het ook wat lastiger maken. Door te kiezen voor een sudoku met weinig cijfers moet u extra goed zoeken naar de juiste oplossen. U blijft dus lekker bezig en aan het puzzelen met een boekje vol verschillende sudoku’s.

Simpele woordzoeker

De woordzoeker kent en kan iedereen. Alle letters staan door elkaar maar er zitten verschillende woorden in verstopt. Van links naar rechts, van boven naar onder of overdwars. Het kan nog iets lastiger worden met woorden die achterstevoren staan. Bij deze puzzel hoeft u niet veel te denken maar is het simpel weg zoeken naar de juiste worden. Soms is het ene woord toch lastiger te vinden dan u denkt.

Kruiswoord puzzelen

Deze puzzels zijn voor de echte denkers en kenners. Bij elke omschrijving hoort een woord maar er is alleen bekend hoe lang het woord is. Heeft u het juiste woord of is er nog een ander woord die even lang is die het zou kunnen zijn? Hoe meer er in gevuld is hoe makkelijker  de andere woorden in te vullen zijn. Het is altijd handig om iemand in de buurt om hulp te vragen wellicht heeft hij of zij het juiste antwoord.

Een puzzelboekje kunt u makkelijk mee brengen uit de supermarkt zodat u gelijk kunt beginnen. Train je hersenen tijdens de verschillende puzzels of kies voor een boekje uw favoriete puzzel.

Tips voor een aantal visstekjes in Gelderland

Gaat uw man geregeld met de hengel er op uit om een grote vis binnen te halen. Dit wil niet altijd lukken omdat het te warm of te koud is. Wellicht zijn er heel veel vissers waardoor de vissen niet zo snel bijten of is er simpel weg niet genoeg vis in het water. Misschien is het tijd om een nieuw visstekje te  vinden voor een goede vangst.

Rhederlaag

In Lathum aan de Rhederlaagse plas zijn er veel plekken waar u uw hengel uit kunt gooien. De visstand is hier erg hoog omdat het direct verbonden is met de IJssel. Zo kunt u hier vissen op snoek, baars maar ook brasem kunt u hier vangen. Er is hier zelfs een camping waarbij u zelf een plekje aan het water kunt krijgen om even te gaan vissen.

Aan de Berkel

Vlak bij Eibergen is er voldoende plek om een fijn plekje uit te zoeken. Hier wordt vooral veel voorn en baars gevangen.

Twentekanaal

Als u hier gaat vissen is de kans groot dat u veel verschillende soorten vis vangt. Zo zit hier voorn, karper, brasem, pos en baars. Zo kunt u met verschillende hengels op verschillende soorten vis vangen.

Heeft u een vispas?

Als u gaat vissen is het wel belangrijk om uw vispas mee te nemen. Dit is ook in combinatie met de app, daarmee kunt u controleren of er op de plek gevist mag worden of niet. Het kan ook per gemeente verschillen als u een vispas van die gemeente heeft zou u er wellicht wel kunnen vissen maar als u een vispas van een andere regio heeft kan het zijn dat dit niet toegestaan is. Als u een andere visplek zoekt is het dus goed om dit in de app te checken.

Heeft u zelf nog tips voor een visstek?

Wanneer we wat jonger zijn nemen we minder vaak de tijd voor een goed boek. Als we ouder worden krijgen we meer tijd en meer plezier in het lezen van een boek. Lees een spannend verhaal of zwijmel weg tijden een roman. 

Wat als het zicht minder wordt?

Vaak begint het met het dragen van een bril. U kunt nog goed genoeg zien maar vaak worden de kleine lettertjes wat lastiger. Een leesbril is hiervoor een simpele op lossing om nog steeds uw boeken te kunnen blijven lezen.

Als het nog verder achteruit gaat is het verstandig om een E-reader aan te schaffen. Het is even wennen in vergelijking met een normaal boek maar het neemt een stuk minder ruimte in beslag. Een groot voordeel van de E-reader is dat u ook de grootte in kunt stellen van de letters.  Zo kunt u iets kleiner beginnen maar als u moet bent of als het zicht iets slechter is kunt u dit groter zetten. Vergeet de E-reader niet op te laden, als u opgezogen bent in het verhaal zou het zonde zijn als deze in eens uitvalt.

Een boek hoeft u niet altijd te lezen

Boeken werden eerder geschreven zodat andere het mooie verhaal kunnen lezen. Steeds meer mensen zouden graag nog een boek willen lezen maar wanneer dit niet meer gaat kunt u ook een boek beluisteren. Iemand heeft het hele verhaal ingesproken waardoor u het hele boek uit kunt krijgen. U kunt de verbeelding uw gang laten gaan en het is makkelijk te pauzeren. Zo kunt u op elk moment uw boek weer verder afluisteren.

Luisterboek lenen

Vaak wordt een boek maar een keer gelezen en normaal zou je het wellicht aan iemand anders geven. Een luisterboek staat online dus die kunt u niet zomaar aan iemand anders geven. Het is ook zonde om een luisterboek te kopen als u deze maar een keer luistert. U zou daarom ook een het luisterboek kunnen lenen. Kies daarvoor een leuk boek uit die kunt u tot ongeveer 1 maand lezen.

Blijf plezier houden in boeken niet alleen lezend maar ook luisterend is het erg leuk.

Heeft u sinds kort een nieuwe tablet maar heeft u nog geen passend spel gevonden die u hierop kunt spelen? Er zijn diverse spellen die makkelijker online te spelen zijn als met een boordspel of kaarten. U heeft hierdoor geen rotzooit op de tafel liggen maar met de tablet heeft u toch alles bij de hand. 

Candy Crush

Wie heeft dit spel nou niet gespeeld? Nog steeds is dit spel erg populair en er komen steeds meer levels bij die u uit kunt spelen. Zorg dat u de kleuren op de juiste plek krijgt om zo een goede score te halen of dat ene plekje vrij te spelen. Het is soms ook puur gelukt dat alles op de juiste plek valt en soms bent u wat langer bezig om het level te halen. Wanneer u ook op uw smartphone speelt en uw levens zijn op kunt u mooi overstappen naar de tablet en daar verder spelen. Zo heeft u extra lang plezier aan dit spel. Hoe verder u komt hoe groter de uitdaging wordt.

Mens erger je niet

Dit bordspel heeft iedereen ooit wel eens gespeeld maar tegenwoordig is dit minder populair. De meeste mensen spelen spellen online en gaan niet meer een bord op kaart spel spelen. Dan komt nu even goed uit wat ‘Mens erger je niet’ is nu ook op de tablet te spelen. Speel tegen vrienden of familie en wanneer ze even geen tijd hebben kunt u ook tegen andere mensen spelen. Probeer als eerst uw pionnen in de thuis haven te krijgen en stoot ander pionnen van het bord.

Patience

Het doel is om de kaarten op de juiste volgorde te zetten en de kaarten die nog om liggen te voorschijn te halen. Bij dit spel komt u helemaal tot rust en moet u goed na denken over de zetten die u gaat zetten. Er zit geen druk achter van tegenstanders dus u kunt rustig na denken wat de slimst zet zal zijn. Probeer uw score te verbeteren en speel alle kaarten weg met zo min mogelijk zetten.

De slimste mens

Wellicht heeft u elke aflevering gezien van ‘de slimste mens’. Het is dit keer echter tijd om uw eigen kennis te testen. Speel alle spelen en beantwoordt alle vragen correct om een goede score te kunnen halen. U kunt het tegen elkaar op nemen en bekijk wie de beste score heeft en er met de titel ‘De slimste mens’ van door gaat.

De tablet wordt steeds leuker wanneer er verschillende spellen op staan die u de hele dag door kunt spelen.

Ziet u een mooi beeld waar u graag een foto van wilt maken? Wanneer u ergens binnen bent, in de auto zit of een bezoek aan de dierentuin brengt kan dit soms erg frustrerend zijn als er glas tussen zit. Ze zijn vaak niet helemaal schoon, er zit weerspiegeling op en u krijgt het niet in beeld zoals u het zou willen. Er zijn echter wat trucjes waardoor een foto achter glas toch succesvol kan zijn. U zult toch prachtige foto’s krijgen ook al is dit van achter glas.

Dicht bij het glas

Glas zorg vaak voor veel reflectie waardoor u wellicht u zelf op de foto zet in plaats van het voorwerp. Wanneer u denkt prachtige foto’s gemaakt te hebben zult u er thuis achter komen dat het toch minder goed gelukt is. Door uw lens tegen het glas te zetten of dicht bij het glas te houden zult u een stuk minder last hebben van de reflectie. Het kan natuurlijk nog zijn dat dit er een beetje is maar in de meeste gevallen zult u een heldere foto maken alsof u er recht voor staat.

Lampen uit

Wanneer u van binnen naar buiten een foto wilt maken is het verstandig om de lampen binnen uit te zetten. Niet alle ramen kunnen open dus wanneer het een vast raam is kunt u nog steeds een prachtige foto maken. Door binnen het licht zo veel mogelijk te beperken zal er minder reflectie zijn en komt het licht maar van een kant, het raam. U kunt enkel een foto maken van buiten maar soms is het ook goed om een beetje afstand te nemen. Heeft u een groot raam met verschillende latjes dan is het ook leuk om dit eens op de foto terug te laten komen. Bij hotel kamers wordt vaak ook een beetje afstand gehouden om zo de kamer en het prachtige uitzicht er op te zetten. Als het licht van een kant komt kunt u er samen een mooi geheel van maken.

Scherp stellen

Heeft u een specifiek onderwerp wat u op de foto wilt zetten? Zorg er dan voor dat u goed scherp gesteld heeft, soms kan het helpen om dit handmatig te doen. Door de focus zal de reflectie minder worden en kunt u het onderwerp er goed op krijgen. Bij fel licht helpt het ook om een polarisatiefilter er op te zetten. Dit werkt als een soort zonnebril voor uw camera en houdt het felle licht buiten. Dit zorgt er dus ook voor dat er minder reflectie zal zijn.

Maak gebruik van glas en reflectie

Reflectie hoeft niet iets slechts te zijn. U kunt de foto extra spannend maken door hier juist gebruik van te maken. Denk daarbij ook aan reflectie op het water of breng er een extra dementie in door zowel binnen als buiten het glas te fotograferen. U kunt veel dingen aantreffen op glas wat juist voor een uniek perspectief zorgt. Fotografeer bijvoorbeeld regendruppels op het glas of zit er een lievenheersbeestje op de vooruit.

Wanneer u zelf aan de slag wilt gaan met hout is het een goede optie om pallet hout te gebruiken. Dit hout is vaak makkelijk te verkrijgen en u kunt hier veel leuke dingen mee maken. U moet er natuurlijk wel even tijd voor  vrij maken want in de meeste gevallen moet u de pallet uit elkaar halen. Haal de spijkers er uit en sorteer de verschillend soorten planken. Wanner u zelf hier iets mee gemaakt heeft zult u vol trots uw creatie met de rest delen.

Boekenplank

Het is heel simpel om van een pallet een boekenplank te maken. De pallet hoeft niet uit elkaar gehaald te worden en u kunt gewoon een stuk afzaken. U hoeft er alleen nog een onderkant op te zetten zodat de boeken kunnen blijven staan, aan de muur hangen en u bent klaar. U krijgt zo een natuurlijke en robuste uitstraling en kinderen vinden het altijd erg leukt om hun boeken hier uit te stallen. U kunt de het natuurlijk ook flink opschuren en schilderen, niemand ziet dat het ooit een pallet geweest is.

Slapen op pallet hout

Wilt u graag eens iets ander voor op de logeer kamer? Een bed van pallethout is iets unieks en super simpel. U hoeft alleen de pallets op de juiste manier te plaatsen en u kunt het best zo hoog maken als u wilt. Bevestig alles wel even aan elkaar zodat de pallets niet meer kunnen verschuiven. Wilt u liever iets anders doen met pallet hout? Als u de pallets uit elkaar haalt kunt u met deze planken ook een stoer hoofdeinde.

Moestuin

Wilt u graag een moestuintje beginnen maar heeft u niet de juiste plek om al uw plantjes in kwijt te kunnen? Door een pallet te gebruiken kunt u heel simpel een moestuin bak maken. Het beste is om dan een aantal planken er uit te halen maar niet alles. Door enkele planken te laten zitten heeft u een scheidingsruimte tussen de planten.

Planten bak

Als u de pallet recht op zet heeft u bijna al planten bakken. Door er een onderkant in te zetten heeft u zo een goede plek voor planten en bloemen. Wellicht dat een pallet een beetje groot is maar u kunt deze natuurlijk ook door de helft doen en een mooi zomers kleurtje geven.

Creatief met planken

Bent u handig met planken en wilt u iets unieks maken? Wanneer u de pallets uit elkaar haalt kunt u veel verschillende dingen maken met pallets. De vorm van de pallet is zo niet meer terug te herkennen maar u bent natuurlijk wel iets langer bezig. Maak bijvoorbeeld een mooie stoel of maak iets helemaal op maat voor u in de kamer. Door dat u het zelf maakt kan alles aangepast worden op uw wensen. Dat ene gekke hoekje in de kamer is daardoor toch gevuld door een handig kast voor extra opberg ruimte.

Ga zelf eens aan de slag met pallet hout maar begin niet te moeilijk als u dit nog niet eerder gedaan heeft.

Heeft u binnenkort vakantie maar kunt u zelf niet weg? Met deze boeken waant u zich even in een andere omgeving en kunt u zich storten op één van de verhalen. Ze brengen u naar een mooie bestemming en u kunt even helemaal weg dromen.

De dochters van de Kapitein

Wanneer hun vader overlijd moeten ze het restaurant overnemen in Amerika. Het zijn drie Spaanse zussen die hun land achter laten om de droom van hun vader in leven te houden. Eenmaal in Amerika is het vallen en opstaan en zouden ze toch graag weer naar Spanje gaan. Alle drie de zussen hebben hun eigen verhaal en elk hun eigen karakter. Zie hoe ze opnieuw het leven opbouwen in New York.

Het Italiaanse meisje

Dit liefdes verhaal kent vele pieken en dalen. Rosanna is nog maar elf wanneer ze Roberto leert kennen en ze wordt smoorverliefd. Roberto is een operazanger en wanneer hij haar vraagt wat te zingen is hij er van overtuigd dat zij dat ook zal worden. Ze reizen samen over de wereld en ze komen elkaar vaak tegen. Rosanna wordt geconfronteerd met iets uit het verleden dat ze niet om kan draaien, komt dit allemaal nog goed?

Onder de Italiaanse zon

Wanneer Gracie haar man verliest besluit ze impulsief om naar Toscane af te reizen voor een kookcursus die ze gezien heeft. In al die jaren heeft ze bijna niet gereisd en iedereen om haar heen is dan ook erg verbaast wanneer ze aankondigt om naar Italië te gaan. Haar dochter Carina besluit haar in de gaten te houden en ze gaat samen met haar dochter mee naar Italië. De drie vrouwen herontdekken de liefde voor elkaar, het leven en wellicht nog wel voor anderen. Gracie draagt echter een geheim met zich mee dat niemand kent. Hoe gaat dit in Toscane uitpakken?

Pain au chocolat

Het gehaaste leven van Nederland zijn Nadine en Mark helemaal zat. Ze hebben een kleine camping in het franse Auvergne overgenomen en willen hier opnieuw beginnen. Ze nemen hun vier dochters mee en genieten van de omgeving van Frankrijk. Er komen een aantal vrijwilligers langs om te werken tegen kost en inwoning wat hele leuke groepen oplevert. Tot dat die ene man bij hun op de stoep staat, Nadine kent hem maar er is een geheim dat ze voor mark verzwegen heeft. Dit wilt ze graag zo houden.

Geluk komt in de Zomer

De Nederlandse Loes heeft een Frankrijk een nieuwe bestaan opgebouwd. Alles loopt goed en ze heeft een nieuwe liefde, Sjoerd. Wanneer hij graag samen wil gaan wonen vindt ze het allemaal veel te snel gaan en zoekt een uitweg. Ze stort zich op haar werk en wil graag de koffer die ze in het huis gevonden heeft terug brengen naar de eigenaar. Dit brengt haar naar Parijs en Amerika, wanneer ze daar is wordt Frankrijk geteisterd door een terroristische aanslag. De dorpelingen gaan zich anders gedragen en brengen geheimen met zich mee. Ze wil graag Sjoerds liefde en steun terug maar lukt dit nog in deze lastige tijd?

Tijd voor een goed boek deze zomer!

Aan alleen een camera zult u in het begin voldoende hebben. Hoe vaker u foto’s gaat maken hoe meer accessoires u erbij zou willen. Ik heb een lijstje gemaakt voor de eerste accessoires die u nodig heeft voor uw toestel.

Extra SD-kaartje

Waarschijnlijk is uw SD-kaart in de tussentijd al eens vol komen te zitten. Het handigst is om er één extra bij de hand te houden zodat u uw fotosessie af kunt maken. Het kan soms ook nuttig zijn om te kijken naar de snelheid van een SD-kaartje. Als u snel foto’s achter elkaar maakt of als u wilt gaan filmen is dit een handig optie.

Cameratas

Zorg ervoor dat u uw camera veilig kunt vervoeren. Een cameratas is daarbij van belang om de body en de lens goed te beschermen. Gaat u in een ander gebied natuurfoto’s maken kunt u de camera in de tas doen zonder dat het heel dat auto door rolt en beschadigd.

Draagriem

Misschien heeft u al wel een draagriem maar zo niet dan zal dit boven aan uw lijstje staan. U hoeft niet de hele tijd uw camera weg te stoppen maar u kunt hem makkelijk laten hangen. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat de camera uit uw handen valt.

Extra accu

Als u de hele dag de natuur in gaat om foto’s te maken zou het zonde zijn als uw batterij leeg is. Het is daarom verstandig om een extra accu aan te schaffen zodat u ze af kunt wisselen. Is de ene accu leeg geen probleem, u kunt met de andere accu nog heel lang mee.

Statief

Ideaal als u zelf ook eens op de foto wilt. Heeft u vaak een trillende hand of gewoon bewegende foto’s kan een statief ook een goede oplossingen zijn. Ze kunnen op een juiste hoogte afgesteld worden voor de mooiste foto.

Zorg dus voor meer plezier met uw camera door deze accessoires aan te schaffen.