Rubriek

Hobby

Rubriek

Ziet u een mooi beeld waar u graag een foto van wilt maken? Wanneer u ergens binnen bent, in de auto zit of een bezoek aan de dierentuin brengt kan dit soms erg frustrerend zijn als er glas tussen zit. Ze zijn vaak niet helemaal schoon, er zit weerspiegeling op en u krijgt het niet in beeld zoals u het zou willen. Er zijn echter wat trucjes waardoor een foto achter glas toch succesvol kan zijn. U zult toch prachtige foto’s krijgen ook al is dit van achter glas.

Dicht bij het glas

Glas zorg vaak voor veel reflectie waardoor u wellicht u zelf op de foto zet in plaats van het voorwerp. Wanneer u denkt prachtige foto’s gemaakt te hebben zult u er thuis achter komen dat het toch minder goed gelukt is. Door uw lens tegen het glas te zetten of dicht bij het glas te houden zult u een stuk minder last hebben van de reflectie. Het kan natuurlijk nog zijn dat dit er een beetje is maar in de meeste gevallen zult u een heldere foto maken alsof u er recht voor staat.

Lampen uit

Wanneer u van binnen naar buiten een foto wilt maken is het verstandig om de lampen binnen uit te zetten. Niet alle ramen kunnen open dus wanneer het een vast raam is kunt u nog steeds een prachtige foto maken. Door binnen het licht zo veel mogelijk te beperken zal er minder reflectie zijn en komt het licht maar van een kant, het raam. U kunt enkel een foto maken van buiten maar soms is het ook goed om een beetje afstand te nemen. Heeft u een groot raam met verschillende latjes dan is het ook leuk om dit eens op de foto terug te laten komen. Bij hotel kamers wordt vaak ook een beetje afstand gehouden om zo de kamer en het prachtige uitzicht er op te zetten. Als het licht van een kant komt kunt u er samen een mooi geheel van maken.

Scherp stellen

Heeft u een specifiek onderwerp wat u op de foto wilt zetten? Zorg er dan voor dat u goed scherp gesteld heeft, soms kan het helpen om dit handmatig te doen. Door de focus zal de reflectie minder worden en kunt u het onderwerp er goed op krijgen. Bij fel licht helpt het ook om een polarisatiefilter er op te zetten. Dit werkt als een soort zonnebril voor uw camera en houdt het felle licht buiten. Dit zorgt er dus ook voor dat er minder reflectie zal zijn.

Maak gebruik van glas en reflectie

Reflectie hoeft niet iets slechts te zijn. U kunt de foto extra spannend maken door hier juist gebruik van te maken. Denk daarbij ook aan reflectie op het water of breng er een extra dementie in door zowel binnen als buiten het glas te fotograferen. U kunt veel dingen aantreffen op glas wat juist voor een uniek perspectief zorgt. Fotografeer bijvoorbeeld regendruppels op het glas of zit er een lievenheersbeestje op de vooruit.

Wanneer u zelf aan de slag wilt gaan met hout is het een goede optie om pallet hout te gebruiken. Dit hout is vaak makkelijk te verkrijgen en u kunt hier veel leuke dingen mee maken. U moet er natuurlijk wel even tijd voor  vrij maken want in de meeste gevallen moet u de pallet uit elkaar halen. Haal de spijkers er uit en sorteer de verschillend soorten planken. Wanner u zelf hier iets mee gemaakt heeft zult u vol trots uw creatie met de rest delen.

Boekenplank

Het is heel simpel om van een pallet een boekenplank te maken. De pallet hoeft niet uit elkaar gehaald te worden en u kunt gewoon een stuk afzaken. U hoeft er alleen nog een onderkant op te zetten zodat de boeken kunnen blijven staan, aan de muur hangen en u bent klaar. U krijgt zo een natuurlijke en robuste uitstraling en kinderen vinden het altijd erg leukt om hun boeken hier uit te stallen. U kunt de het natuurlijk ook flink opschuren en schilderen, niemand ziet dat het ooit een pallet geweest is.

Slapen op pallet hout

Wilt u graag eens iets ander voor op de logeer kamer? Een bed van pallethout is iets unieks en super simpel. U hoeft alleen de pallets op de juiste manier te plaatsen en u kunt het best zo hoog maken als u wilt. Bevestig alles wel even aan elkaar zodat de pallets niet meer kunnen verschuiven. Wilt u liever iets anders doen met pallet hout? Als u de pallets uit elkaar haalt kunt u met deze planken ook een stoer hoofdeinde.

Moestuin

Wilt u graag een moestuintje beginnen maar heeft u niet de juiste plek om al uw plantjes in kwijt te kunnen? Door een pallet te gebruiken kunt u heel simpel een moestuin bak maken. Het beste is om dan een aantal planken er uit te halen maar niet alles. Door enkele planken te laten zitten heeft u een scheidingsruimte tussen de planten.

Planten bak

Als u de pallet recht op zet heeft u bijna al planten bakken. Door er een onderkant in te zetten heeft u zo een goede plek voor planten en bloemen. Wellicht dat een pallet een beetje groot is maar u kunt deze natuurlijk ook door de helft doen en een mooi zomers kleurtje geven.

Creatief met planken

Bent u handig met planken en wilt u iets unieks maken? Wanneer u de pallets uit elkaar haalt kunt u veel verschillende dingen maken met pallets. De vorm van de pallet is zo niet meer terug te herkennen maar u bent natuurlijk wel iets langer bezig. Maak bijvoorbeeld een mooie stoel of maak iets helemaal op maat voor u in de kamer. Door dat u het zelf maakt kan alles aangepast worden op uw wensen. Dat ene gekke hoekje in de kamer is daardoor toch gevuld door een handig kast voor extra opberg ruimte.

Ga zelf eens aan de slag met pallet hout maar begin niet te moeilijk als u dit nog niet eerder gedaan heeft.

Heeft u binnenkort vakantie maar kunt u zelf niet weg? Met deze boeken waant u zich even in een andere omgeving en kunt u zich storten op één van de verhalen. Ze brengen u naar een mooie bestemming en u kunt even helemaal weg dromen.

De dochters van de Kapitein

Wanneer hun vader overlijd moeten ze het restaurant overnemen in Amerika. Het zijn drie Spaanse zussen die hun land achter laten om de droom van hun vader in leven te houden. Eenmaal in Amerika is het vallen en opstaan en zouden ze toch graag weer naar Spanje gaan. Alle drie de zussen hebben hun eigen verhaal en elk hun eigen karakter. Zie hoe ze opnieuw het leven opbouwen in New York.

Het Italiaanse meisje

Dit liefdes verhaal kent vele pieken en dalen. Rosanna is nog maar elf wanneer ze Roberto leert kennen en ze wordt smoorverliefd. Roberto is een operazanger en wanneer hij haar vraagt wat te zingen is hij er van overtuigd dat zij dat ook zal worden. Ze reizen samen over de wereld en ze komen elkaar vaak tegen. Rosanna wordt geconfronteerd met iets uit het verleden dat ze niet om kan draaien, komt dit allemaal nog goed?

Onder de Italiaanse zon

Wanneer Gracie haar man verliest besluit ze impulsief om naar Toscane af te reizen voor een kookcursus die ze gezien heeft. In al die jaren heeft ze bijna niet gereisd en iedereen om haar heen is dan ook erg verbaast wanneer ze aankondigt om naar Italië te gaan. Haar dochter Carina besluit haar in de gaten te houden en ze gaat samen met haar dochter mee naar Italië. De drie vrouwen herontdekken de liefde voor elkaar, het leven en wellicht nog wel voor anderen. Gracie draagt echter een geheim met zich mee dat niemand kent. Hoe gaat dit in Toscane uitpakken?

Pain au chocolat

Het gehaaste leven van Nederland zijn Nadine en Mark helemaal zat. Ze hebben een kleine camping in het franse Auvergne overgenomen en willen hier opnieuw beginnen. Ze nemen hun vier dochters mee en genieten van de omgeving van Frankrijk. Er komen een aantal vrijwilligers langs om te werken tegen kost en inwoning wat hele leuke groepen oplevert. Tot dat die ene man bij hun op de stoep staat, Nadine kent hem maar er is een geheim dat ze voor mark verzwegen heeft. Dit wilt ze graag zo houden.

Geluk komt in de Zomer

De Nederlandse Loes heeft een Frankrijk een nieuwe bestaan opgebouwd. Alles loopt goed en ze heeft een nieuwe liefde, Sjoerd. Wanneer hij graag samen wil gaan wonen vindt ze het allemaal veel te snel gaan en zoekt een uitweg. Ze stort zich op haar werk en wil graag de koffer die ze in het huis gevonden heeft terug brengen naar de eigenaar. Dit brengt haar naar Parijs en Amerika, wanneer ze daar is wordt Frankrijk geteisterd door een terroristische aanslag. De dorpelingen gaan zich anders gedragen en brengen geheimen met zich mee. Ze wil graag Sjoerds liefde en steun terug maar lukt dit nog in deze lastige tijd?

Tijd voor een goed boek deze zomer!

Aan alleen een camera zult u in het begin voldoende hebben. Hoe vaker u foto’s gaat maken hoe meer accessoires u erbij zou willen. Ik heb een lijstje gemaakt voor de eerste accessoires die u nodig heeft voor uw toestel.

Extra SD-kaartje

Waarschijnlijk is uw SD-kaart in de tussentijd al eens vol komen te zitten. Het handigst is om er één extra bij de hand te houden zodat u uw fotosessie af kunt maken. Het kan soms ook nuttig zijn om te kijken naar de snelheid van een SD-kaartje. Als u snel foto’s achter elkaar maakt of als u wilt gaan filmen is dit een handig optie.

Cameratas

Zorg ervoor dat u uw camera veilig kunt vervoeren. Een cameratas is daarbij van belang om de body en de lens goed te beschermen. Gaat u in een ander gebied natuurfoto’s maken kunt u de camera in de tas doen zonder dat het heel dat auto door rolt en beschadigd.

Draagriem

Misschien heeft u al wel een draagriem maar zo niet dan zal dit boven aan uw lijstje staan. U hoeft niet de hele tijd uw camera weg te stoppen maar u kunt hem makkelijk laten hangen. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat de camera uit uw handen valt.

Extra accu

Als u de hele dag de natuur in gaat om foto’s te maken zou het zonde zijn als uw batterij leeg is. Het is daarom verstandig om een extra accu aan te schaffen zodat u ze af kunt wisselen. Is de ene accu leeg geen probleem, u kunt met de andere accu nog heel lang mee.

Statief

Ideaal als u zelf ook eens op de foto wilt. Heeft u vaak een trillende hand of gewoon bewegende foto’s kan een statief ook een goede oplossingen zijn. Ze kunnen op een juiste hoogte afgesteld worden voor de mooiste foto.

Zorg dus voor meer plezier met uw camera door deze accessoires aan te schaffen.

Coronacrisis maakt videobellen populair

Sinds de coronacrisis Nederland bereikte, zijn we door de daaruit voortvloeiende maatregelen meer dan ooit gaan realiseren hoe belangrijk communicatie is. Met de invoer van het verbod op persoonlijk contact en de 1.5 meter afstandsregel ontdekten we plots hoeveel waarde we eigenlijk hechten aan het regelmatige contactmoment met de mensen om ons heen. Waar we elkaar voorheen face-to-face ontmoetten, werden we ineens aangewezen op telecommunicatie. Heel Nederland sloeg aan het videobellen en menig ‘WhatsApp-Vinger’ – een officiële vorm van RSI – ontstond door het bijhouden van alle (groeps)gesprekken. Wat fijn dat we vandaag de dag in een tijd leven waarin mobiele communicatie mogelijk is voor jong én oud, vindt u niet?

Een goede smartphone is onmisbaar

Juist in deze tijden merken we hoe belangrijk een goede, krachtige smartphone is. We willen immers op dagelijkse basis goed bereikbaar zijn voor onze dierbaren en andersom ook graag een digitaal oogje in het zeil houden. De coronacrisis maakt ook creatief. Zo vieren we tegenwoordig verjaardagen via FaceTime, Skype of Zoom en spelen we de traditionele bordspelletjes nu gewoon online. We lezen de krant op onze smartphone en blijven zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Gigaset smartphones voor iedere wens én portemonnee

De Gigaset smartphones zorgen ervoor dat u kunt doen wat u in deze tijden wenst te doen. Vergeet daarbij niet de bijzondere momenten met uw gezin (haarscherp) vast te leggen, want in deze unieke periode worden er naast de minder fijne consequenties ongetwijfeld ook veel prachtige herinneringen gemaakt. De krachtige processor in het mobiele toestel zorgt ervoor dat het snel én multifunctioneel is: u kunt meerdere meerdere apps tegelijkertijd laten draaien, zonder dat deze vastlopen of schokken. Ideaal wanneer u snel moet schakelen. Bent u doorgaans graag actief, werkt u in een robuuste omgeving of bent u stiekem gewoon een tikje onhandig? Dan is de Gigaset GX290 uw toestel. Deze sterke smartphone is bestand tegen water-, stof- en valschade en hiermee geschikt voor extreme omstandigheden. Daarnaast beschikt het toestel over een krachtige accu waardoor het toestel pas na twee tot drie dagen opnieuw opgeladen hoeft te worden. Dit opladen gebeurt naar wens via de welbekende of draadloos. Voor de doorgewinterde smartphonegebruiker die blij wordt van goede technische specificaties en een oogstrelend design biedt de Gigaset GS290 daarentegen dé uitkomst. Dit toestel is voorzien van een 16-MP+2MP dual camera met ArcSoft® optimalisatie én 16MP voorcamera; perfect voor het videobellen in deze rumoerige tijd. Het grote 6,3” scherm (met V-notch) biedt vervolgens alle ruimte voor de weergave van uw geliefden, zodat u van die afstand niets meer hoeft te merken. En het opladen? Dat doet u, net als bij de eerder genoemde Gigaset GX290, volledig draadloos.

Voor iedere wens en prijsklasse biedt Gigaset een geschikte (mobiele) Android® telefoon. Om de Duitse kwaliteit te waarborgen, worden alle smartphones uitvoerig getest in het Gigaset testcenter in Bocholt, Duitsland. U bekijkt en koopt alle Gigaset smartphones hier.

Mobiele telefoons voor senioren

Gigaset biedt een veelzijdig portfolio smartphones waarbij er gedacht is aan iedere gebruiker. Zo kan de oudere doelgroep uitstekend uit de voeten met de toestellen uit de speciale GL-serie. Deze zijn onder andere voorzien van extra grote en pratende toetsen, een overzichtelijk scherm, een SOS-noodkop en extra luid gespreks- en beltoonvolume. Zo is uw (groot)moeder of -vader overal in huis goed bereikbaar, zelfs wanneer hij of zij de zon opzoekt in de achtertuin. De Gigaset GL390 en GL590 zijn compatibel met gehoorapparaten en kunnen worden aangepast aan het gehoorvermogen, zodat uw geliefde geen woord van het geprek hoeft te missen. Bent u benieuwd naar deze twee toestellen? U bekijkt ze hier.

Binnenkort: Gigaset Smartcare

Met Gigaset Smartcare wordt er een extra stap gezet om senioren langer en veilig zelfstandig te kunnen laten wonen. Dit innovatieve systeem bestaat uit een aantal sensoren welke in huis geplaatst worden en vervolgens inzichtelijk zijn via een smartphone app. Het systeem volgt de oudere op de voet dankzij een vooraf ingesteld patroon. Wordt er ’s ochtends geen beweging waargenomen op het tijdstip waarop volgens het patroon normaliter de dag begint? Dan ontvangen een X-aantal geregistreerde contactpersonen een notificatie via een telefonische oproep of een mobiel pushbericht. Is de deur geopend en heeft de oudere het huis verlaten, maar is deze niet teruggekomen binnen het vastgestelde tijdsbestek? Ook dan gaat er een melding uit. Deze twee voorbeelden zijn slechts een greep uit de veelzijdige mogelijkheden van Gigaset Smartcare; hét systeem wat ervoor zorgt dat zowel de oudere als zijn/haar omgeving met een gerust hart en een veilig gevoel van zelfstandigheid geniet.

Lees meer over Gigaset Smartcare en volg de laatste ontwikkelingen op de voet via de website van Gigaset.

Waar vroeger de meeste mensen naailes hadden op school bestaat dat tegenwoordig echt niet meer. Alles is gewoon in de winkel te koop dus waarom zouden mensen daar aan beginnen? De voldoening die het geeft en de complimentjes die u krijgt over de kleding maakt het helemaal waard.

Waar is het nou eigenlijk handig voor?

Als u kunt naaien zijn er veel voordelen die het met zich mee brengt. Heeft u online iets gekocht en past het niet helemaal goed? U kunt het makkelijk aan passen. U kunt het uiteraard ook terug sturen maar wilt u het heel graag hebben is het met een kleine aanpassing zo uw maat. Zit er ergens een gat in? Geen probleem met een naaimachine is het mooi weggewerkt en kunt u dat ene kledingstuk nog langer blijven dragen. Als u graag een mooie rok wilt maar dan net anders dan hoe het in de winkels hangt of met een gaaf printje kunt u het gewoon zelf maken. Met de juiste patronen en een mooie stof kunt u het waarschijnlijk ook nog eens voor een betere prijs maken.

Naald en draad

Het begint eigenlijk altijd met naald en draad. U kunt misschien beginnen met het naaien met de hand. Zo krijgt u gevoel voor de verschillende stoffen en krijgt u een beetje door hoe het moet en hoe het werkt aan de binnenkant van een naaimachine.

Kies voor de juiste steek

Nu lijkt het allemaal heel simpel maar er staan zo veel opties op een naaimachine. Er staan vaak een stuk of 20 steken op maar vaak gaat het nog een stuk verder. Deze informatie is dan vaak terug te vinden in de handleiding. Als de stof wat stijver is kiest u vaak voor een standaard rechte steek. Als u een hele rekbare stof heeft gaat dit niet werken omdat de draad niet zal rekken. U zou dan het beste een zigzag steek kunnen gebruiken zodat de draad wat ruimte heeft om mee te rekken.

De naaimachine

Nu zal het in het begin misschien wat spannend zijn als u achter de naaimachine gaat zitten. Het beste is om er een oefen lapje bij te houden en daar wat dingen op te proberen. Zo komt u er ook een beetje achter hoe de naaimachine werkt en wat de optie’s zijn. Het beste is om het niet allemaal zelf uit te vinden anders kan het zijn dat de naaimachine niet goed werkt. Als iemand u uit kan leggen hoe het werkt zal de machine langer mee gaan en weet u hoe alles gaat.

Ga zelf aan de slag en wie weet maakt u binnenkort uw eigen creaties.

Misschien heeft u nog nooit een playstation aangeraakt of zitten uw kinderen hier de hele dag op te spelen? Er zijn echter ook verschillende spellen die voor iedereen geschikt zijn om te spelen. Zo kunt u zelf ook een spel spelen en weet u snel hoe de playstation werkt. Ik heb een aantal spellen op een rijtjes gezet die voor u leuk zijn om mee te beginnen!

Werk aan uw slag met Everybody’s Golf

Tijdens dit spel kunt u spelen op verschillende banen. Voltooi opdrachten en behaal de juiste scores om toernooien en belongingen vrij te kunnen spelen van Everybody’s Golf. U kunt zelf een Golfspeler aanmaken waarmee u wilt spelen en de rest van de familie kan een eigen speler aanmaken. Er zijn makkelijke banen maar naarmate u verder komt zullen ze steeds moeilijker worden en heeft u echt golfskils nodig om verder te komen.

Iedereen heeft wel een Crash Bandicoot gespeeld

Vroeger was Crash Bandicoot al erg bekend en werd dit spel veel gespeeld. Dit spel is dus zo populair dat het voor de nieuwe playstations ook gemaakt is. Eerst moet u ontdekken hoe het spel werkt waarna u de levels kunt doorlopen. De levels worden steeds moeilijker en moet sneller gespeeld worden. Bent u nog niet zo vaardig met de playstation dan kunt u langzaam beginnen met de eerst paar levels.

Bord spel monopoly op de playstation

Een bord spel wordt vaak niet zo vaak te voorschijn getoverd, er moeten dingen klaar gezet worden en waarschijnlijk ligt de doos ook nog eens achter in de kast. U kunt Monopoly nu ook op de Playstation spelen met het hele gezin of met wat vrienden. Het spel komt echt tot leven en u kunt veel geld verdienen of juist verliezen. Koop zo veel mogelijk straten en pak de winst!

Oogst uw gewassen tijdens Real Farm

Als u altijd al op het platteland zou willen wonen of zou u graag een boer willen worden? Tijdens dit Real Farm kunt u beginnen als knecht en kunt u top boer worden in de carrièremodus. U kunt ook in vrije modus uw eigen boerderij opbouwen en zorg voor verschillende dieren en gewassen. U volgt begin tot einde het hele proces en zorg er voor dat uw oogst niet mislukt. Bij dit spel kunt u dus even relaxen van het boeren leven.

Een playstation is dus niet alleen geschikt voor kinderen en jongeren maar ook u kunt zicht vermaken. De verschillende spellen zorgen voor ontspanning of juist voor fanatiek spel. Leef weer helemaal op en daag vrienden online uit!

Houdt u er van om in de natuur te zijn en om daar uw tijd door te brengen? Ga de natuur eens in met een camera en zorg voor mooie en spannende foto’s. De natuur is makkelijk op de foto te zetten maar hoe maakt u dit extra bijzonder en uniek? Ik geef u een aantal tips om u foto’s net dat beetje extra te geven.

Blijf laag bij de grond

Vaak wordt de natuur op de foto gezet zoals we dit vanuit onze ogen zien. Omdat het herkenbaar is kan de foto hierdoor wat saai worden. Als u op gelijke hoogte of vanuit een laag punt van het onderwerp een foto maakt wordt het heel anders. U kijkt niet vaak tegen de zijkant of tegen de onderkant van bloemen aan waardoor het heel interessant wordt om naar de foto te kijken. Handig is om hierbij ook een statief te gebruiken u kunt daardoor een onderwerp goed op de foto zetten zonder te bewegen.

Maakt gebruik van speciale momenten

De natuur zelf geeft ons prachtig beelden maar deze momenten moeten we ook gebruiken om deze op de foto te zetten. Zo kan een plant niet bijzonder lijken maar doordat er een insect op zit of een dauw druppel wordt het toch ineens veel interessanter. Zorg er voor dat dit detail goed te zien is of maak van dichtbij een foto voor een uniek effect.

Oog in oog met de natuur

De kans dat u tegenover een hert komt te staan is natuurlijk niet heel groot. Als dit gebeurt kunt u wel de prachtigste foto’s maken. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze een hert zo goed op de foto gekregen hebben. Zorg er voor dat u focust op de ogen dat is eigenlijk het belangrijkst als u een dier of persoon op de foto zet. Als de omgeving wat wazig is is dit verder geen probleem. Door de heldere ogen lijkt het net alsof het dier u aankijkt en brengt dit de foto tot leven. Geef het dier op de foto wat meer ruimte richting zijn looproute daardoor krijgt u het gevoel dat het dier elk moment verder kan lopen. Zo krijgt u een levendige en spannende foto.

Zorg voor een goed onderwerp

Het is belangrijk om in een foto een onderwerp te hebben. Als iemand naar de foto kijkt kan het al snel saai worden omdat er niet iets uitgelicht staat op de foto. Zorg voor een goed onderwerp waar u bijvoorbeeld een close up van maakt of maak de achtergrond minder scherp. Het onderwerp wordt dan een stuk spannender en hier ligt echt de focus op. Iemand kan dan erg lang naar een foto kijken omdat het zo interessant is.

Hebben uw (klein)kinderen u eindelijk overgehaald om een smartphone aan te schaffen? Een smartphone is niet alleen voor de jeugd, maar ook zeker voor ouderen een gebruiksvriendelijk en handig apparaat. Zo staat u altijd in contact met familie en vrienden en regelt u bijvoorbeeld uw bankzaken eenvoudig zonder computer. Deze drie vragen helpen u bij het uitzoeken van de juiste smartphone.

Welke eisen stelt u aan uw telefoon?

Voordat u besluit om een smartphone aan te schaffen is het handig om eerst uw wensen op een rij te zetten. Zo vinden veel mensen het prettig als de bediening eenvoudig is en het beeld wat groter, zodat u het lettertype groter in kunt stellen. Dit is op zo goed als alle smartphones mogelijk. Er zijn smartphones die speciaal voor ouderen zijn gemaakt, maar u kunt ook gebruikmaken van de populaire telefoons van alle grote merken. Deze zijn toegankelijk en gebruiksvriendelijk voor jong én oud. Wel moet u vaak even leren omgaan met de navigatie en de menustructuur.

Sim only of telefoon met abonnement?

Wanneer u kiest voor een sim only-abonnement heeft u maandelijks lagere vaste lasten voor de smartphone dan wanneer u een abonnement met een smartphone kiest. Wat ook prettig is, is dat een sim only-abonnement soms maandelijks opzegbaar is en het abonnement flexibel is. Dit wil zeggen dat u bijvoorbeeld het aantal belminuten in het abonnement kunt bijstellen naar boven of naar beneden als blijkt dat u er meer of minder gebruik van maakt. Het voordeel van een abonnement met daarbij een nieuwe smartphone is dat u niet in één keer een groot bedrag hoeft neer te leggen voor de smartphone. Wat uw nieuwe smartphone kost hangt uiteraard af van uw wensen, maar voor minder dan honderd euro zijn er toestellen te krijgen die alles kunnen wat u wilt. Als de eisen niet heel hoog zijn.

Waar koopt u uw smartphone?

Een smartphone kunt u gemakkelijk online bestellen, maar u kunt ook naar de winkel als u dat prettiger vindt. Hier kunt u al uw vragen direct aan een verkoper stellen zodat u nog advies kunt krijgen voordat u uw beslissing maakt. Zo kunt u samen bekijken welke telefoon het beste aansluit bij de wensen die u heeft geformuleerd. Het is handig om, voordat u naar de winkel gaat, een lijstje op te stellen met de vragen die u wilt stellen zodat u een goed onderbouwde keuze kunt nemen na het advies van de verkoper. Als u liever online bestelt kunt u ook uw (klein)kinderen om advies vragen of vrienden. Na aanschaf van uw smartphone kunnen ze u waarschijnlijk ook een handje helpen bij het installeren van de benodigde apps, zodat u ook op social media te vinden bent. Voor aanschaf kunt u naar speciale telefoonzaken, maar ook winkels als de Media Markt hebben tal van smartphones in de aanbieding.

Bijna iedereen heeft wel een pakje kaarten in huis. Speelt u altijd het zelfde spelletje en wilt u een keer wat nieuws proberen dan heb ik een aantal leuke tips. Deze tips zijn kaartspellen die al te spelen zijn vanaf 2 personen, wel zo handig nu we even geen bezoek mogen ontvangen.

Zenuwen – Speel als eerste je kaarten kwijt

Een zenuwslopend kaart spelletje waarbij het vooral draait om snelheid. Wie het eerste zijn kaarten aan het eind van het spel kwijt is wint het potje. Doordat u beide tegelijk met kaarten aan het draaien bent kunnen de zenuwen flink oplopen en dat is nu net de insteek van dit spelletje.

Meppen – train uw reactie vermogen

Een simpel spelletje waarbij u op het puntje van uw stoel zit. Verdeel het aantal kaarten in 2 stapels en leg allebei een pakje voor u. Om en om gooit u een kaart open op tafel in het midden. Liggen er 2 kaarten met dezelfde waarde dan pakt u beide kaarten zo snel mogelijk en legt deze aan uw kant neer. Wie op het einde de meeste kaarten heeft wint het spel.

Jokeren – setjes sparen

Voor Jokeren heeft u 2 complete pakjes kaarten nodig inclusief de 4 jokers. Doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten en dus punten kwijt te raken. Het kost misschien even wat tijd om het spel onder de knie te krijgen maar met 2 personen is het zeker een aanrader om te gaan spelen.

Kaartspelletjes bestaan al heel erg lang en het is altijd leuk om weer een nieuwe variant te proberen. Soms kost het wat moeite om een nieuw spel te leren maar als u beide fanatiek bent in het spel dan is het de investering zeker waard. Veel plezier met spelen en houd het gezellig aan de keukentafel.