Menu
Tuinieren

Hoe krijg ik mijn grasmat weer groen?

grasmat

We hebben weer een paar dagen volop zon gehad, heerlijk. Nu we langzaam richting het voorjaar kruipen wordt het tijd weer wat aandacht te schenken aan ons gazon. Wanneer het voorjaar echt losbarst wilt u natuurlijk ook zo snel mogelijk weer genieten van een bloeiende tijd met een groen gazon. Tips om uw grasmat weer groen te krijgen na de winter.

Verticuteren en gras zaaien

Maart is de ideale maand om uw gras te verticuteren. Met verticuteren verwijdert u mossen en dode grassen. De mossen en dode grassen zorgen ervoor dat uw gazon dicht zit en nieuw gras geen kans van groeien krijt. Na het verticuteren ziet uw gras er vaak kaal en niet zo gezellig uit. Gras is super sterk en hersteld zich snel toch kan het geen kwaad om na het verticuteren uw graszaad te strooien op de kale plekken. Let er wel op dat u dezelfde grassoort zaait als uw huidige gazon om verschillen te voorkomen.

Uw grasmat beluchten en maaien

Wanneer uw grasmat helemaal dicht zicht kan er weinig lucht bij en kan het voorkomen dat het water niet goed wegtrekt. Een natte mat zorgt voor kale plekken. Belucht uw grasmat door gaatjes prikken. Geef uw grasmat weer lucht in het voorjaar. Ook regelmatig maaien zorgt voor een groenere grasmat. Maai uw gras ongeveer 2 keer per week. Maai niet te kort ongeveer 3 centimeter is voldoende om de grasmat aan te laten sterken.

Bemesting en sproeien

Tot slot kunt u in maart uw gazon een extra boost geven door het te bemesten. Ga voor de mooie groene kleur en vergeet niet te sproeien bij droog en warm weer.