Menu
Overlijden & Uitvaart

Natuurbegraven op De Hoge Veluwe? Ja, dat kan.

Natuurbegraven De Hoge Veluwe

Steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven. Wat echter bijna niemand weet, is dat het mogelijk is om uw urn te begraven in de bossen van De Hoge Veluwe. Een heel bijzondere laatste rustplaats.

Urnbegraven op De Hoge Veluwe, dat is wel een heel bijzondere plek!
“Dat klopt. De Hoge Veluwe is een van de oudste en mooiste natuurgebieden van Nederland. Bijna iedereen is daar ooit wel eens geweest en veel mensen hebben een speciale band met het Park. Door de centrale ligging in het land is het uit heel Nederland goed bereikbaar. Dat het mogelijk is op De Hoge Veluwe je urn te begraven, in de vrije natuur, is inderdaad uniek en heel bijzonder.” Aldus Hans de Wilde, directeur van Natuurwens. Natuurwens is de organisatie die natuurbegraven op De Hoge Veluwe mogelijk maakt.

Hoe zoek je een plekje uit op De Hoge Veluwe?
“Het begint met een rondleiding. Wij laten dan het natuurgebied zien en helpen bij het uitzoeken van de plek. Wij nemen hier alle tijd voor. Vaak komen belangstellenden nog een of twee keer terug voordat zij hun definitieve keuze maken. Er zijn ook zóveel mooie plekken om uit te kiezen! Na het overlijden, vaak is dit jaren nadat de plek is uitgezocht, wordt de urn in het bijzijn van de nabestaanden begraven op de gekozen plek. Dit zijn vaak hele mooie momenten.”

Maximale natuurscore
NP De Hoge Veluwe krijgt als enige locatie de maximale natuurscore van 5 blaadjes op de vergelijkingswebsite van alle natuurbegraafplaatsen in Nederland. Daarmee is natuurbegraven op De Hoge Veluwe met recht uniek in Nederland.
Er zijn in het park vier uitgestrekte gebieden geselecteerd waar geïnteresseerden vrije keuze van een plek hebben. De gekozen plek wordt ingemeten en vastgelegd, zodat deze altijd terug te vinden is. De plekken worden uitsluitend gemarkeerd met een veldkei (na een jaar wordt deze weggehaald). Daardoor voelt het niet aan als een begraafplaats, maar gewoon als onderdeel van het natuurgebied.

Groepswandelingen De Hoge Veluwe
Natuurwens organiseert het hele jaar door wandelingen op De Hoge Veluwe voor belangstellenden. Dus bent u geïnteresseerd in natuurbegraven op De Hoge Veluwe? Bekijk dan zeker even de website van Natuurwens.