Menu
Overlijden & Uitvaart

Kies voor de juiste bloemen bij een uitvaart

Bij een uitvaart of een crematie brengen veel mensen bloemen mee als steunbetuiging. Rouwboeketten of kransen kunnen bij de kist worden geplaatst. U kunt ook na een uitvaart bloemen zenden om naar de nabestaande om ze te steunen. Bloemen zijn er in vele soorten en maten maar waar kiest u nu voor bij een uitvaart.

Wanneer en naar wie stuurt u een rouwboeket?

Een rouwboeket is vaak een liggend bloemstuk die op de dag van de uitvaart gemaakt wordt en bij het uitvaartcentrum bezorgd wordt. Omdat een rouwboeket niet op oase gemaakt wordt dient deze echt op de dag van de uitvaart pas gemaakt te worden. Een boeket op vaas, ook wel een sympathieboeket, kan eerder worden bezorgd en blijft vaak een week goed op een vaas. Wanneer een persoon thuis opgebaard ligt kunt u er voor kiezen om het boeket naar het huisadres te sturen. Bij opbaring in een uitvaartcentrum kunt u het boeket hiernaar toe sturen. Lees goed de rouwkaart hier staat de informatie vaak op.

Welke kleuren en bloemen kies je?

Een rouwstuk is persoonlijk. Vaak kiezen mensen niet voor felle kleuren maar juiste witte of rode bloemen. Veel bloemen hebben een een bepaalde betekenis waar u ook rekening mee kunt houden. Enkele voorbeelden:

Roze Anjer – Ik zal u nooit vergeten
Jasmijn – Vriendschap
Witte en rode rozen – voor altijd samen

Bloemisten die ook gespecialiseerd zijn in het maken van rouwstukken kunnen u hier goed over informeren. Nabestaande kunnen op de rouwkaart ook aangeven welke kleuren of bloemen zij graag zien terugkomen in de rouwstukken. Het is altijd goed om rekening te houden met de voorkeuren van van de nabestaande en de rouwkaart als leidraad aan te houden voor uw rouwstuk.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.