Menu
Veiligheid in huis

Denk aan deze tips wanneer u langer van huis bent

Langer van huis

De zomervakantie staat weer voor de deur. De periode waarin mensen op vakantie gaan of vaker een dagje weg zijn. De uitgelezen kans voor inbrekers om een bezoekje te brengen aan uw huis. Om dit te voorkomen hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee kunt houden wanneer u langer of vaker van huis bent.

Laat uw post niet liggen wanneer u langer van huis bent

Wanneer u op vakantie gaat of een paar dagen van huis weg bent is het aan te raden om iemand te vragen om uw post weg te halen bij de voordeur of uit de brievenbus. Wanneer de post een langere tijd zichtbaar blijft liggen dan is dit vaak voor inbrekers een teken dat u niet in huis bent. Naast het uit het zicht leggen van de post kan de persoon ook gelijk checken of er belangrijke post is die u niet mag missen. Zo kan hij of zij u op de hoogte brengen van deze post.

Schakel verlichting in

Wanneer u van langer weg bent is het wel belangrijk dat de verlichting thuis aan gaat. Wanneer het huis gedurende een langere tijd donker blijft dan is dit opvallend voor inbrekers. Schakel de verlichting in via een tijdklok. Tegenwoordig kunt u via bijvoorbeeld de Phillips Hue ook instellen dat de verlichting aangaat bij zonsondergang of wordt ingeschakeld tijdens een bepaalde tijdsperiode. Bijvoorbeeld schakel de verlichting in tussen 22:00 en 22:30 en het systeem kiest dan iedere dag een andere tijd binnen dit tijdvak.

Goede sloten

Wanneer u weg gaat sluit alles dan goed af. Zorg wel dat het hang- en sluitwerk goed in orde is en ook akkoord is bevonden door uw verzekering. Wanneer dit niet het geval is en er wordt ingebroken dan heeft u kans dat de verzekering niet uitkeert. Wanneer u helemaal zeker wilt zijn van goede beveiliging dan kunt u er ook voor kiezen om een alarmsysteem op uw huis te plaatsen. Deze kunt u dan inschakelen wanneer u het huis verlaat. Ook kunt u zo op afstand in de gaten houden wanneer er iets in of rondom uw huis gebeurt. Wilt u nog een stapje verder gaan dan kunt u hier ook nog een beveiligingsbedrijf voor inschakelen. Wanneer er dan een alarmmelding binnenkomt kan het bedrijf een kijkje gaan nemen of alles veilig is.

Bezoek in huis

Naast bovenstaande tips kunt u ook vragen of een bekende af ten toe een bezoekje brengt aan uw huis. Het is het beste wanneer hij of zijn dan bijvoorbeeld ook een avondje tv komt kijken. Er is dan gedurende een langere tijd iemand in huis en het ziet er zo niet onbewoond uit. Nog beter is dat u tijdens uw vakantie iemand uitnodigt die tijdens uw vakantie in uw huis komt wonen. De kans tot inbraak wordt zo nog veel kleiner.

Fijne vakantie.