Menu
Eigen woning / Ouderdomsziekte

Zelfstandig wonen met de juiste dementiezorg in een beschermde omgeving

Een verhuizing bij mensen met dementie wordt vaak zo lang mogelijk uitgesteld. De impact van een verhuizing kan tenslotte erg groot zijn. Vanaf het moment dat thuis wonen echt niet meer gaat, verandert namelijk alles. Er volgen veel ingewikkelde beslismomenten en de onzekerheid neemt toe. Door het unieke zorgconcept van Martha Flora worden veel van deze onzekerheden weggenomen. De specialistische zorg en de unieke woonbeleving zorgen namelijk voor meer rust en vertrouwen bij de nieuwe bewoner, familie en vrienden.

Het zorgconcept van Martha Flora is ontstaan door de eigen ervaringen van Marco Ouwehand (grondlegger van Martha Flora) en wetenschappelijk onderzoek. Mensen met dementie kunnen hun leven bij Martha Flora voorzetten  zoals ze dat gewend zijn. De gemoedstoestand van de bewoner staat op de eerste plaats. Familie en vrienden spelen daarbij natuurlijk een belangrijke rol.

Professionele en liefdevolle zorg

Dementie is een complexe, progressieve ziekte en bij ieder mens is het ziekteverloop anders. Daarom wordt er niet alleen gesproken over particuliere ouderenzorg, maar juist ook over gespecialiseerde dementiezorg. Het zorgconcept van Martha Flora is volledig gericht op het welbevinden van de bewoner en biedt ruimte en aandacht voor naasten. De medische zorg is altijd maatwerk en wordt verzorgd door professionele en liefdevolle medewerkers.

De professionals van Martha Flora zijn geselecteerd op geduld, psychologisch inzicht, inlevingsvermogen, omgangsvormen en ervaring in de zorg. Het door Martha Flora ontwikkelde educatieprogramma waarborgt de professionaliteit en het kennisniveau.

Wonen in een vertrouwde en beschermde omgeving

Iedere bewoner bij Martha Flora heeft een eigen studio, dat vanzelfsprekend van alle gemakken is voorzien. De studio wordt naar wens ingericht en gedecoreerd. Naast de studio, is er de Meander. Dit is het hart van de geborgen en beschermende samenleving. Even naar buiten kan altijd in de tuin en als de bewoner even een echte wandeling wilt maken, dan staat er altijd een medewerker klaar voor gezelschap en begeleiding. De studio biedt dus veel privacy, maar indien gewenst kan de bewoner er voor kiezen gezelschap op te zoeken in het Meander. Dit woonconcept is volgens Martha Flora dan ook het fundament voor kleinschalig wonen met dementie.

Martha Flora biedt momenteel 13 locaties en het aantal wordt nog verder uitgebreid. Hierdoor is er vrijwel altijd een locatie in de buurt en is even een bezoekje brengen altijd mogelijk.