Menu
Koken

Onverwacht zout eten

U weet waarschijnlijk wel dat snack eten zoals chips, crackers en pretzels veel zout bevatten. Maar zelfs als u dit niet eet, kunt u toch veel natrium binnen krijgen zonder dat u zich dit realiseert. Veel soorten eten bevatten veel zout zonder dat u het weet. De gemiddelde persoon zou minder dan 2300 mg natrium per dag binnen krijgen (mensen met hoge bloeddruk maar 1500 mg). Dus daarom hebben we voor u eten waar veel zout in verstopt zit.

Sauzen
Het is geen veras
sing dat marinade en salade dressing zout bevatten. Maar misschien schrikt u er wel van, over de hoeveelheid zout er in zit. Twee eetlepels salade dressing bevat 300 mg natrium (dus 10 – 15% van uw dagelijkse hoeveelheid).

Ontbijtgranen
Ontbijtgranen kunnen voor een gezonde manier uw dag laten beginnen, of juist heel zout. Veel ontbijtgranen bevatten zo’n 180-300 mg natrium per portie (tot 12% van uw dagelijkse hoeveelheid). Een oplossing? Neem havermout en combineer het met fruit.

Gebakjes
U weet dat verpakte cakes en donuts verpakt zijn met suiker en koolhydraten, maar ze zijn ook zout. Eén donut bijvoorbeeld, bevat meer dan 200 mg natrium (ongeveer 10% van uw dagelijkse hoeveelheid). Dus bak uw gebakjes lekker thuis, is het ook gelijk veel verser!

Soep
Eén kom hete soep zorgt voor een vullende, gezonde lunch. Wat schokkend is hoeveel zout de meeste soepen bevatten, met name de soep in blik in de schappen van uw supermarkt. Hoewel een kom soep misschien minder dan 300 calorieën bevat, kan dezelfde portie de helft van uw natrium hoeveelheid voor de rest van de dag bevatten.

Warme chocolademelk
De warme zakjes versie is een geweldige manier om van uw chocolade neiging met weinig calorieën te stillen. Maar één portie bevat wel weer zo’n 7% van uw dagelijkse hoeveelheid natrium. Dus zoek anders maar eens naar een chocolademelk recept met een laag calorie gehalte.