Menu
Koken

Pastasalade met heerlijke zelfgemaakte pesto

Zodra de zon begint te schijnen, krijgen wij zin in salades. Allerlei soorten salades zijn hier geliefd, maar een pastasalade heeft altijd net een beetje voorkeur. Dit keer leefden we ons uit op eigenlijk heel eenvoudig gerecht: een pastasalade met zelfgemaakte pesto. We hadden al wel eens pesto gemaakt, maar die was toen niet zó goed gelukt als deze. Want oeeeeh, wat is dit lekker.

Op de website van ‘De groene meisjes’ kwam ik dit heerlijke recept van Pastasalade met zelfgemaakte pesto tegen, die ik graag met jullie wil delen!

Wat heeft u nodig voor 2 porties pastasalade?

  • 2 porties pasta (ongeveer 75 gram per persoon)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • een paar cherrytomaatjes
  • 2 handjes rucola
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden, peper en zout
  • optioneel: zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes

Wat heeft u nodig voor de pesto?

  • 2 cups (90 gram) basilicumblaadjes
  • 1/2 cup (70 gram) pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • een scheutje olijfolie (mild)
  • 2 eetlepels citroensap (vers!)
  • een snufje zout
  • optioneel: 2 eetlepels edelgistvlokken (dit geeft de pesto een beetje een kazige smaak)

Laten we eerst de pesto maken:
1. Doe de basilicum, pijnboompitjes en knoflook in je keukenmachine en laat eventjes draaien.
2. Voeg nu een scheut olijfolie, citroensap, een snufje zout en eventueel edelgistvlokken toe en laat de machine nog eventjes draaien. Als je merkt dat de pesto wat dik blijft – vooral wanneer je edelgistvlokken gebruikt – voeg je wat extra olijfolie toe.

Nu gaan we de pastasalade maken:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes en leg op je grillpan. Gebruik een beetje olijfolie en voeg wat Italiaanse kruiden en peper toe.
3. Giet de pasta af en spoel om met koud water. Laat goed uitlekken.
4. Roer een flinke eetlepel van de pesto door de pasta en schep goed door, zodat het goed gemengd wordt.
5. Leg de rucola op diepe borden, schep daarop de pasta-pesto en serveer met de gegrilde groenten en eventueel; pijnboompitjes, nog een beetje pesto, zongedroogde tomaatjes en wat extra rucola.

Bron: De groene meisjes

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.