Menu
Koken

Zijn voorgesneden groente net zo gezond als verse groente?

voorgesneden groente

Gemak dient de mens. Een zakje voorgesneden groente is ideaal wanneer u niet veel tijd heeft om te koken. In een zakje groentje uit het vers vak zit veel variatie. In de supermarkt is er ruime keuze in groente pakketten zo zijn er Italiaanse groente, Oosterse groente, Hollandse groente en Mexicaanse groenten te verkrijgen. Maar zijn deze groente pakketten net zo gezond als verse groente? U leest het hier.

Meer of minder vitamines in voorgesneden groente

Tijdens het snijden van groente kan het voorkomen dat er vitamines verloren gaan. De producten worden niet alleen voorgesneden in een fabriek maar natuurlijk ook verpakt. Wanneer de gesneden groente zuurstofarm worden verpakt zal het verlies aan vitamine beperkt blijven. Het verschil in vitamine tussen verse en voorgesneden groente is steeds kleiner door dat fabrieken steeds beter inspelen op het behoud van vitamine en de producten zo snel mogelijk goed verpakken.

Zijn voorgesneden groente minder gezond?

Verse groente blijven langer goed dan de al gesneden variant. Groente die al  is gesneden zal sneller bederven. Op de vraag of voorgesneden groente minder gezond zijn dan verse groente is het antwoord: nee. In veel gevallen is het aantal voedingsstoffen gelijk. Nadeel is dus dat de gesneden groente sneller zal  bederven. Een ander groot nadeel is dat de groente pakketten een stuk duurder zijn dan de verse producten. Gemak is fijn maar er hangt ook een prijs kaartje aan.

Groente van het seizoen

Zeker seizoen groente zijn vaak een stuk goedkoper in aanschaf. Heeft u tijd om groente te snijden? Dan bent u goedkoper uit en dat is in deze tijd zeker een voordeel. Door te werken met een weekmenu kunt goed indelen welke groente u gaat gebruiken en wat u nodig heeft. Qua voedingsstoffen maakt het geen verschil maar voor uw portemonnee is er natuurlijk wel een voordeel. Wat heeft uw voorkeur? Waarom maakt u liever gebruik van een voorgesneden pakket of verse groente?