Menu
Koken

Culinaire tip: herfst recept

U ziet het nu overal gebeuren. De bladeren aan de bomen verkleuren langzaam en het weer is een stuk minder dan voorheen. Het echte herfstweer is al begonnen.

Om nu de herfst vast in huis te halen is dit een heerlijk recept.

Ingrediënten:

– 500 gr runderriblappen
– 300 ml rode wijn
– 3 fijngesneden tenen knoflook
– 2 tl gedroogde salie
– 2 tl gedroogde rozemarijn
– 3 gesnipperde uien
– 1 pakje pancetta (ongeveer 100 gr)
– 500 gr winterpeen
– 3 stengels bleekselderij
– 200 ml runderbouillon
– 300 gr pasta

Voorbereiding:

De eerste stap is het snijden van de riblappen in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Voeg bij de riblapblokjes de twee tenen knoflook, 1 gesnipperde ui, de helft van de rozemarijn en de rode wijn toe. Laat deze samenstelling minimaal 3 uur in de ijskast staan.

De bereiding:

De volgende stap is de gemarineerde riblap blokjes uit de uiskast halen en met een half uur op temperatuur te laten komen. Haal de vlees blokjes uit de marinade en droog deze af met keukenpapier. Bak het vlees en neem het na ongeveer 5 minuten uit de pan. Bewaar het vlees onder aliminiumfolie.

Bak de gesneden pancette ongeveer 4 minuten in het braad vocht van de riklap blokjes. Voeg na de 4 minuten de overgebleven uit gesnipperd toe samen met de overgeleve knoflook. Voeg na 5 minuten de wortel, bleekselderij en de rest van de salie en de rozemarijn toe en bak dit mengels 10 minuten.

Als laatste stap schep je de rikblokjes terug in de pan samen met de bouillon en breng het mengsel aan de kook. Hou het vuur laag en laat de pan met deksel minimaal 3 uur stoven. Kook de pasta net voordat je gaat eten en bestrooi de maaltijd met parmazaanse kaas.

Eet smakelijk!!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.