Menu
Koken

Recept: Shoarmataart

Persoonlijk is de shoarmataart een van mijn favoriete recepten! Ik vind shoarma erg lekker, maar om dit steeds met een broodje, sla en knoflooksaus te eten is ook saai. Deze overheerlijke shoarmataart is gemakkelijk te maken en vergt weinig van uw tijd (nja, op het wachten totdat hij uit de oven mag) na!

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram shoarmavlees
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl melk
  • 3 eieren
  • Bloem
  • 1/2 kerriepoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Haal de plakjes bladerdeel uit de diepvries
  2. Snijd de groene en de rode paprika in stukjes
  3. Snipper de ui
  4. Bak vervolgens het shoarmavlees totdat het gaar is en giet het vlees af
  5. Pers de teentjes knoflook en bak deze samen met de ui. Doe hier vervolgens de paprika, kerriepoeder en de cayennepeper doorheen bij en bak het geheel 1 minuut.
  6. Meng het paprikamengsel met het shoarmavlees
  7. Bekleed de ovenschaal met de bladerdeeg en verdeel het mengsel in de ovenschaal
  8. Mix de eieren en het melk door elkaar. Bind het geheel met bloem.
  9. Giet het ei mengsel over de shoarma en strooi hier een klein beetje kerriepoeder overheen.

Bak de taart 45 minuten op 200 graden.

Eetsmakelijk!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.