Menu
Koken

Vegetarische spinazie salade

Benodigdheden:

• 300 g broccoli, in piepkleine roosjes
• 100 g zonnebloempitten
• 200 ml karnemelk
• 2 el grove mosterd (Ton’s)
• 2-3 el olijfolie extra vierge
• 1 bosje radijs (blad wordt ook gebruikt), gewassen
• 200 g verse spinaziebladeren
• 200 g boeren Leidsekaas 30+, verbrokkeld

Bereidingswijze:

Stap 1: Breng een pan en zout naar smaak aan de kook. Zet vast een bak met ijskoud water klaar. Kook de brocoli ongeveer 2 minuten. Na de 2 minuten schep je de brocoli uit het kokende zout water en leg ze in de bak met ijskoud water. Laat ze daarna goed uitlekken.

Stap 2: Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn.

Stap 3: Maak je eigen dressing. Klop 1 eetlepel karnemelk door de grove mosterd. Voeg al roerend de olijfolie toe gevolgd door de rest van de karnemelk. Breng de dressing op smaak met zout, mespunt suiker, honging of peper.

Stap 4: Maak van de radijsjes dunne plakjes. Gebruik hiervoor een kaasschaaf. Meng de spinzaiebladeren, de radijsplakjes en de helft van de brocoli door elkaar. Schenk de dressing over de salade en bestrooi de salade met de rest van de broccoli, de geroosterde zonnebloempitten en de boeren leidsekaas 30+.

Eet smakelijk!

Met vriendelijke groet,

Kevin Wanschers

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.