Menu
Koken

Peulvruchten, populair én gezond

Peulvruchten worden steeds populairder in Nederland. Kikkererwten en kidneybonen, ze zijn bijna niet meer weg te denken. Uit onderzoek is gebleken dat 30% van de Nederlanders in de laatste twee jaar meer van deze peulvruchten is gaan eten.

Trend
Peulvruchten zijn blijkbaar in, maar ook heel gezond! Een goede trend dus. Voedseltrendwatcher Marjan Ippel meldt: “De voorhoede uit de grote steden heeft de peulvrucht als hip voedsel omarmd. Bijvoorbeeld als duurzaam en gezond alternatief voor vlees. En zoals het meestal gaat met trends, volgt de rest van het land daarna.”

Gezond
Waarom zijn die populaire peulvruchten dan zo gezond?  Ze bevatten veel koolhydraten, eiwitten B-vitamines en mineralen. Door deze prachtige samenstelling zijn ze dus ontzettend goed voor uw gezondheid! Daarnaast bevatten ze veel vezels, maar toch weinig calorieën. Uit onderzoek is gebleken dat bij een dagelijkse dosis peulvruchten, het LDL-cholesterol in het bloed verlaagt. Dit betekent dat het risico op hart- en vaatziekten ook minder wordt.

Winderigheid
Een feitje over peulvruchten, is dat het winderigheid kan bevorderen. Op het moment dat u al last heeft van uw darmen, kunt u beter kleinere hoeveelheden peulvruchten nemen, of ze tijdelijk even vermijden.

Schijf van vijf
Verse peulvruchten vallen onder het groente- en fruitvak. Gedroogde peulvruchten vallen in het tweede vak, bij aardappels. U kunt de peulvruchten ook als vleesvervanger gebruiken, dan vallen ze onder het vak van vlees, vis, zuivel en ei. Met deze informatie kunt u gemakkelijk bekijken hoeveel u van de peulvruchten op een dag nodig heeft.

Is dat even goed nieuws, peulvruchten: lekker, populair én gezond! Eetsmakelijk alvast.

 

 

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.