Menu
Eigen woning / Klussen / Wonen

Leuke activiteiten voor senioren om in en om het huis te doen

Lekker bezig zijn is belangrijk. Op iedere leeftijd. Stel je voor, je woont heerlijk en je bent fysiek nog hartstikke gezond, maar je verveelt je toch dag in, dag uit. Dat is allesbehalve goed voor de mentale gezondheid. Vaak wordt vergeten dat het pensioen ook eenzaamheid met zich mee kan brengen. Verveling. Vooral voor mensen die het altijd gewend waren om hard te werken en iedere dag van huis te zijn. Zij raken verstrikt in de sleur van de alledaagse dag. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ook dan nog lekker actief te blijven. En hierbij hoef je niet eens ver van huis te gaan. In en om het huis is er ook genoeg te doen. In dit artikel hopen we de nodige inspiratie te geven.

Klussen in en om het huis

Sommige ouderen vinden het lastig om plotseling niets meer om handen te hebben. Bedenk echter ook dat je nu over tijd beschikt die je vroeger niet had. Hierdoor is er wellicht ook wat achterstallig onderhoud aan de woning. Gebruik je tijd dan ook effectief om deze klusjes nu uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de buiten- en binnenkant van de woning. Wijzonol verf bestellen is dan ook een goede manier om snel aan de slag te gaan. Houd er wel rekening mee dat je voor het verven nog meer materialen nodig zult hebben en ook het weer optimaal moet zijn. Daarom is dit vooral een klus voor het voor- en najaar. Dit betekent echter niet dat je gedurende de winter niets meer te doen hebt.

Zet voor je zelf op een rijtje welke dingen in en om het huis nog gedaan moeten worden. Wanneer je langdurig iets om handen wilt hebben, kan het ook een goed idee zijn om een fijne tuin aan te leggen. Vol met planten die voldoende verzorging vragen. Dat biedt jou de mogelijkheid om lekker buiten actief te blijven en bijna iedere dag wel wat werk te verzetten hebt.

Uitgestelde werkzaamheden

Er zijn ook van die werkjes buiten die vaak te lang worden uitgesteld. Denk bijvoorbeeld aan het opschuren en opnieuw verven van houten tuinmeubelen. Met Wijzonol Hoogglanslak houtverf geef je ze weer een geheel nieuwe uitstraling, waardoor je het aankomende voorjaar weer optimaal van jouw mooie tuin kunt genieten. Lekker met je handen bezig zijn voor optimaal wooncomfort.

Activiteiten organiseren

Mede door corona is het voor ouderen tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk om sociale activiteiten te ondernemen. Hoewel wel veel van ons gevaccineerd zijn en daardoor eigenlijk weer meer zouden mogen doen. Gezien de huidige maatregelen is het toegestaan om enkele personen in je huishouden, het liefst op 1,5 meter afstand, uit te nodigen. Dat biedt veel mogelijkheden. Organiseer daarom eens verschillende activiteiten in en om het huis. Dat is niet alleen goed om zelf sociale contacten te leggen, maar ook om de ouderen in je omgeving hierbij te helpen. Denk bijvoorbeeld eens aan een spelletjesmiddag met ouderwetse bordspellen, puzzelen of gewoon lekker een bakje koffie drinken en nieuwe lekkernijen uitproberen. Al is het maar een uurtje, dat geeft alweer extra kleur aan de dag.