Menu
Een eigen huis / Wonen

Huis verkopen? Laat eerst deze dingen doen!

Huis verkopen Laat eerst deze dingen doen!

Een huis verkopen was misschien wel nog nooit zo makkelijk. Al lange tijd hebben we een zogenaamde oververhitte huizenmarkt. De vraag naar woningen is veel groter dan het aanbod. Dit zorgt ervoor dat de prijzen behoorlijk oplopen en er vaak over de vraagprijs wordt heen wordt geboden. Waar dit in resulteert? Dat zowel makelaars als verkopers een beetje slordig worden.

Waar ze voorheen ervoor zorgden dat een woning er pico bello bijstond bij verkoop, wordt dit vandaag de dag met een grote korrel zout genomen. Best zonde, want zo blijven er duizenden euro’s op straat liggen. Fijn voor de koper, maar gemist geld voor de verkoper die eveneens in een oververhitte markt weer een nieuw huis moet kopen. Daarom een aantal zaken waarvan het aan te raden is ze te laten uitvoeren alvorens een huis in de verkoop te zetten.

Eerste aanblik

Het belangrijkste bij een ontmoeting is het maken van een goede, eerste indruk. Dit geldt niet alleen voor mensen maar ook voor huizen. Het is daarom aan te raden om extra aandacht te besteden aan de gevel van het huis. Is deze een beetje vergeeld? Laat de gevel zandstralen door een professional. Relatief een eenvoudig uit te voeren klus met een verbluffend resultaat. Controleer wel altijd even of uw huis hiervoor geschikt is, eventueel kunt u ook kiezen voor andere soorten van het stralen van uw gevel. Zo is er bijvoorbeeld ook nevelstralen of vochtstralen, deze zijn wat minder heftig. Maar welke u ook kiest: uw huis ziet er hierna weer als nieuw uit!

Groot onderhoud

Groot onderhoud

Een bloembak opnieuw vullen en het gras maaien kunt u zelf wellicht nog wel, maar wat complexer en zwaarder onderhoud wordt wellicht al lastiger. Laat daarom uw tuin voordat u uw huis gaat verkopen ook even grondig behandelen door een hovenier. Geef hem of haar vooral de opdracht het zeer opgeruimd en strak te maken, dit is namelijk het allerbelangrijkste bij een verkoop. Op dit manier kan een koper een goede indruk maken van zijn eigen invulling ervan.

Strak in de lak

Laat ook een schilder de kozijnen en andere houten onderdelen van de woning even goed bekijken. Wanneer er plekjes van houtrot zijn is het slim deze direct te vervangen. Hierdoor voorkomt u grotere schade in de toekomst. Wanneer kopers namelijk eenmaal rotting vermoeden, zijn ze vaak al direct minder enthousiast. Hier geldt echt; voorkomen is beter dan genezen.

Kortom, wordt niet slordig bij de verkoop van een huis en zorg dat het er goed voorstaat. Investeer hier een (klein) bedrag in en het zal zich direct uitbetalen in de waarde van de woning. En de welbekende truc met een lekkere appeltaart bakken alvorens er bezichtigingen zijn? Die werkt nog steeds! En neem vooral zelf ook een lekker stuk mét slagroom.