Menu
Tuinieren / Wonen

Zo kiest u een loungeset voor in de tuin

Zo kiest u een loungeset voor in de tuin

Bent u in het voorjaar en de zomer graag in de tuin te vinden? Dan mag een luxe loungeset tegenwoordig niet meer ontbreken. Loungesets bestaan vaak uit één of twee comfortabele banken, eventueel bijpassende loungestoelen en een tafel. De meubelen zijn speciaal gemaakt om het hele jaar door buiten te staan. Vaak worden er zelfs weersbestendige buitenkussens bij geleverd om de set compleet te maken. Overweegt u om dit jaar een nieuwe loungeset te kopen? Lees dan het onderstaande stappenplan eens door. Met dit advies kunt u gemakkelijk een geschikte loungeset vinden.

1. Meet het terras op

Voordat u aan de zoektocht naar een nieuwe loungeset begint, is het handig om het terras nauwkeurig op te meten. Zo kunt u beter het geschikte formaat van de tuinmeubelen inschatten. Houd ook rekening met de looproute in de tuin en de ruimte die openslaande deuren innemen.

2. Bepaal de functie van de loungeset

Waar zou u de loungeset hoofdzakelijk voor willen gebruiken? Alleen om op te zitten of ook om op te liggen? Of geniet u vooral van een uitgebreid diner in de tuin? Als de belangrijkste functie van de loungeset duidelijk is, is het veel eenvoudiger om een geschikt model uit te zoeken.

3. Kies een geschikt model

Kies een geschikt model

Zoek een model dat het beste past bij het formaat van het terras en de hoofdfunctie van de loungeset. Zo zijn er bijvoorbeeld grote hoekbanken, compacte loungesets en speciale dining loungesets met een hogere tafel en bank. Vraag eventueel om persoonlijk advies bij een tuinmeubel specialist.

4. Bekijk de materiaal opties

Kijk welke opties er zijn op het gebied van materiaalgebruik. Let niet alleen op het uiterlijk, maar houd ook rekening met het onderhoud. Een loungeset van kunststof is bijvoorbeeld gemakkelijker in onderhoud dan een echte houten tuinset. Als u de loungeset eenvoudig wil kunnen verplaatsen, is aluminium ook een goede keuze. Dit materiaal is licht van gewicht, onderhoudsvriendelijk en nog steeds erg sterk.

5. Kies uw favoriete stijl

Natuurlijk is het ook belangrijk dat het uiterlijk van de nieuwe loungeset aansluit bij de stijl van de tuin. Kies een mooie kleur voor zowel de meubelen als voor de bijpassende buitenkussens. Bij twijfel is een neutrale kleur als grijs of beige altijd prima.

6. Let op het comfort

U kunt pas echt genieten van een loungeset als het comfortabel is. Omdat comfort heel persoonlijk is, is het verstandig om verschillende tuinmeubelen uit te proberen. Breng (op afspraak) een bezoekje aan een winkel of showroom om te gaan ‘proefzitten’.