Menu
Eigen woning

Kleiner wonen? Hier moet je op letten

Kleiner wonen Hier moet je op letten

Het is zover, het wordt tijd voor een senioren woning. Het huis is te groot, al het onderhoud te zwaar en het wordt steeds moeilijker om alles schoon te houden. Het is een logische stap om dan kleiner te gaan wonen. Echter moet er aan veel aspecten worden gedacht, onderstaande tips geven aan waar je op moet letten bij het verhuizen naar een kleinere woning.

Gelijkvloers

Een van de belangrijkste aspecten aan een seniorenwoning is dat deze gelijkvloers is. Het is vervelend wanneer je ouder wordt en nog elke dag een trap op en af moet. Helemaal wanneer gebruik wordt gemaakt van een rollator of scootmobiel is dit niet te doen. Let er ook op dat er geen vervelende drempels of opstapjes in het huis aanwezig zijn waar over gestruikeld kan worden.

Centraal gelegen

Centraal gelegen 

Het is fijn om zo lang mogelijk onafhankelijk te blijven van andere mensen. Een supermarkt om de hoek is dan ideaal. Zelf boodschappen kunnen blijven doen is een fijn gegeven. Wanneer de woning centraal gelegen is kan er gemakkelijk naar een supermarkt of markt gelopen worden om de belangrijkste levensmiddelen in huis te halen.

Bredere ingang

Op dit moment nog erg vitaal? Dat is natuurlijk super fijn! Houd er toch rekening mee dat er op een bepaald moment mogelijk gebruik moet gemaakt worden van een rollator of scootmobiel. Deze zijn vrij breed dus het is belangrijk dat de woning brede deurposten en gangen heeft.

Verhuizen

Het verhuizen kan naast dat het een hele ingreep is ook emotioneel zijn. Het is vaak zo dat er lange tijd op dezelfde plaats is gewoond waardoor een moeilijk afscheid kan zijn. Het is daarom verstandig om een verhuizing  op een fijne manier te laten verlopen. Begin daarom met het opstellen met een verhuisplan voor een gestructureerde aanpak. Het is verstandig om de verhuizing zelf uit handen te geven. Dit scheelt veel stress en alles wordt netjes geregeld.

Spullen opslag

Kleiner wonen betekent ook dat niet alle spullen mee kunnen naar de nieuwe woning. De kleinere ruimte dwingt om een hoop spullen weg te doen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er spullen tussen zitten die niet mee kunnen naar de kleinere woning maar nog niet weg kunnen. Een opslagruimte huren kan hierbij dan de oplossing bieden. Neem gerust een kijkje bij de opslagruimtes in Amsterdam van Huureenbox. Een veilig onderkomen voor al je waardevolle spullen.