Menu
Huisdieren

Deze kattenrassen zijn geschikt wanneer je een allergie hebt

Allergisch zijn voor kattenrassen

Een huisdier geeft gezelligheid in huis. ’s Avonds lekker knuffelen op de bank met uw hond of kat. Veel van ons zullen dit herkennen en zouden echt niet meer zonder een dierenvriend in huis kunnen. Maar wat wanneer je allergisch bent voor honden of katten? Geen zorgen er bestaan rassen waarbij de allergie niet opspeelt.

Veel huishoudens hebben een gezelschapsdier

Er zijn in Nederland zo’n 4 miljoen huishoudens die 1 of meer gezelschapsdieren hebben. In de top 5 van huisdieren staan natuurlijk de hond en de kat. We hebben maar liefst 2,6 miljoen huiskatten in ons land.

Zoals aangegeven is het wel wat lastiger wanneer je een allergie hebt voor katten, maar ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben de kattenrassen waarbij de meeste mensen geen last hebben van hun allergie op een rijtje gezet.

Kattenrassen voor mensen met een allergie

Wanneer mensen allergische zijn voor katten kan dit liggen aan de huidschilfers van de kat, de haren, maar veel mensen zijn vaak ook allergisch voor het speeksel van de kat. Een kaal ras kan dan uitkomst bieden, maar er zijn ook nog andere rassen die geschikt zijn:

  1. De Sphynx
  2. De Devon Rex
  3. De Cornish Rex
  4. De Siberische kat
  5. De Peterbald
  6. De LaPerm
  7. De Bengaalse kat

Bij de kortharige katten zoals de Bengaalse kat zorgt de dichte ondervacht voor minder schilfers en doordat dit kattenras zich veel wast slikken zij een groot deel van de haren in en verspreiden ze zich niet door de kamer.

De Siberische kat is geen voorbeeld van een kat met weinig haar, maar zij verspreiden heel weinig van het eiwit waarvoor de mensen allergisch zijn.

Overleg eventueel met uw huisarts welk type kat het best bij u zou passen en de kans op allergie het kleinst is. Dan kunt u wellicht binnenkort ook lekker kroelen met uw kat!