Menu
Spaargeld & Pensioen

Is het verstandig om in zilver en goud te investeren?

Heeft u jarenlang gespaard? Op zich natuurlijk heel goed, maar de rentes op spaarrekeningen zijn de afgelopen tijd gedaald naar 0% rente. In sommige gevallen moet er zelfs betaald worden om het geld op een spaarrekening te zetten. Bent u op zoek om uw geld anders te gaan inzetten dan is het investeren in zilver of goud een goed idee.

Is zilver een goede investering?

Veel mensen zijn wel bekend met het investeren in goud, maar ook zilver is een goede en verstandige keuze. Door veel mensen wordt het op dit moment niet meer als een edelmetaal gezien, maar dit is het natuurlijk nog wel. Ook is de prijs van zilver de afgelopen tijd juist flink gestegen. Een goed moment om nu in te stappen, voordat de prijzen nog verder stijgen. De Beste Bank kan u hiermee verder helpen. Zij geven zelfs aan dat het niet ondenkbaar is dat zilver op gelijke voet kan komen met goud. Zij geven aan dat het gebruik van zilver in hoog technologische producten verder zal toenemen. Investeren in goud is ook goed, maar onderschat zilver niet.

Lange termijn investering

Wilt u uw geld goed, maar wel veilig investeren. Dan is het goed om nu te kijken naar de mogelijkheden om te investeren in zilver. Het is nu nog redelijk voordelig en u kunt gemakkelijk BTW-vrij kopen en inkopen bij The Silver Moutain of de Golf Republic. Het wordt dan veilig in Zwitserland opgeslagen.

Waar kan ik het beste zilver kopen?

Er zijn verschillende instanties waarbij het kopen van zilver mogelijk is. Het is het beste om het gespreid aan te kopen. Zo bent u niet afhankelijk van 1 instantie. Koop online BTW-vrije zilverbaren. Online of voor thuis in de kluis bij The Silver Mountain in Baarn, bij GoldRepublic in Amsterdam of BullionStar in Singapore. Bij deze organisaties worden uw aankopen in een verzekerde en beveiligde kluis opgeslagen. Dit wordt ook wel ‘zilver op rekening’ genoemd en is de meest voordelige manier om zilver te kopen en op te slaan. Bekijk wel altijd goed dat u bij de instantie waar u het zilver aankoopt ook aanspraak kunt maken op een onderpand. Dan loopt u minder risico.

Zilver kopen voor koopkracht behoud

We hebben op dit moment te maken met hoge inflatie. Het kopen van zilver kan er op termijn wel voor zorgen dat u uw koopkracht kan behouden. Zoals aangegeven zal zilver steeds meer ingezet gaan worden bij hoog technologische producten en hierdoor juist alleen maar in waarde stijgen. Wanneer u in zilver belegd heeft dan kan dit u uiteindelijk een mooie winst opleveren. Hierdoor heeft u een hoger besteedbaar inkomen en u behoudt hiermee uw koopkracht.