Menu
Inrichting & Wooncomfort / Nachtrust

Bent u toe aan een nieuwe slaapkamer?

Gordijnen in de slaapkamer

De slaapkamer is de ruimte in huis waar u tot rust moet komen. Het is daarom belangrijk dat de slaapkamer een fijne en comfortabele ruimte is. Bent u toe aan een nieuwe slaapkamer? Dan is het belangrijk om voor comfortabele meubels en de juiste raambekleding te zorgen.

Comfortabele meubels

Het belangrijkste meubel in de slaapkamer is natuurlijk het bed. Een gemiddeld bed gaat ongeveer 15 tot 20 jaar mee en een matras zo ongeveer 10 jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van het matras. Vaak vervangen mensen pas hun matras nadat zij last krijgen van rug-, heup-, schouder- of nekklachten. Het is beter om dit soort klachten te voorkomen en al eerder het matras te vervangen. Wanneer uw matras vervormt, bijvoorbeeld wanneer er een zichtbare kuil in het matras vormt, dan is dit vaak een teken dat het vervangen moet worden. Let hier dus eens op, want wanneer u het matras preventief vervangt bent u alle klachten voor. Hetzelfde geldt voor het kussen dat u gebruikt. Een goed kussen gaat gemiddeld 5 jaar mee en is daarna toe aan vervanging om klachten te voorkomen. Bekijk naast het bed ook of u andere meubels mist in de slaapkamer of juist meer ruimte vrij wilt maken. Een rustige slaapkamer zorgt voor een rustig hoofd en een fijne nachtrust.

Juiste raamdecoratie op maat

De raambekleding die u kiest voor in de slaapkamer is allesbepalend voor de nachtrust die u krijgt. Houdt u ervan om gewekt te worden door het daglicht? Dan kunt u kiezen voor linnen gordijnen. Inbetween gordijnen geven sfeer aan uw slaapkamer en zijn een mooie combinatie tussen privacy en lichtinval. Ook shutters passen mooi binnen een slaapkamer en deze kunt u handmatig verstellen naar de hoeveelheid lichtinval die u wenst.
Wordt u liever in een donkere ruimte wakker? Dan zijn zonwerende rolgordijnen een goede keuze. Verduisterende overgordijnen zijn een sfeervolle optie voor in de slaapkamer. Deze zijn ook makkelijk te combineren met vitrage voor als u overdag veel lichtinval wilt hebben, maar ’s avonds de ruimte compleet donker wil maken. Ook rolgordijnen en plisségordijnen kunnen in een verduisterende stof besteld worden. Dit soort raamdecoratie is makkelijk te bedienen en ze passen bij ieder type raam. Heeft u lastige ramen zoals een draai-kiepraam of een dakraam? Dan zijn plisségordijnen de beste optie.