Menu
Inrichting & Wooncomfort / Wonen

De slaapkamer goed warm houden: dit zijn de beste tips

De slaapkamer goed warm houden dit zijn de beste tips

Nu de herfst er alweer aan zit te komen, kunnen de temperaturen flink gaan zakken. En dat betekent dat het ook in huis een stuk kouder kan gaan worden. Lukt het u maar niet om de slaapkamer warm te houden? Er zijn een aantal handige tips die u hiervoor kunt gebruiken. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het ook weer niet té warm wordt in de slaapkamer, want op deze manier kan het lastiger zijn om in slaap te komen. Benieuwd naar de tips om de slaapkamer tijdens de zeer koude dagen wat meer op te warmen? Wij zetten het voor u op een rij.

Gordijnen dicht

De kans is groot dat u gordijnen hebt hangen voor het raam. Als dit het geval is, is het aan te raden om deze tijdens koude dagen zo vroeg mogelijk al dicht te doen. Op deze manier zorgen de gordijnen namelijk voor een extra beschermlaag, waardoor de kou weinig kans krijgt om naar binnen te komen. Een hele simpele oplossing, maar zeker goed om in gedachten te houden als u de slaapkamer graag lekker warm houdt tijdens de koude dagen.

Dekens

Dekens: ze zijn nu eenmaal hard nodig tijdens de koude dagen. Het is dan ook aan te raden om deze in de slaapkamer te hebben. Kruip eronder of sla ze om u heen. Voor extra warmte zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld een deken van wol of fleece deken. Heeft u het hiermee nogal niet warm? Dan kan ook een elektrisch deken nog een goede optie zijn.

Ventilatorkachel

Waar u ook zeker aan kunt denken als u de slaapkamer graag warm houdt, is het kopen van een ventilatorkachel. Een ventilatorkachel kan er namelijk voor zorgen dat een bepaalde ruimte verwarmd wordt. En u raadt het al, tijdens de koude dagen kan dit een goede oplossing zijn. Een ventilatorkachel onttrekt lucht uit de omgeving en kan dit omzetten in warme lucht. Op deze manier kan het zo uw slaapkamer in worden geblazen en zo bereikt u sneller een aangename temperatuur in de slaapkamer. Een ander voordeel van deze ventilatorkachel is dat deze heel makkelijk verplaatst kan worden. Of u het nu koud heeft in de woonkamer, keuken of zolder: deze ventilatorkachel is overal goed voor te gebruiken.

Kaarsen

Wat ook kan bijdragen aan meer warmte in de slaapkamer, zijn kaarsen. Kaarsen produceren namelijk veel warmte en bovendien zorgen kaarsen voor een hoop meer sfeer in de slaapkamer. Zorg er wel voor dat wanneer u kiest voor kaarsen in de slaapkamer, u deze op een veilige plek zet.

Vloerkleed of tapijt

Vloerkleed of tapijt

Vindt u het ook zo vervelend om koude voeten te hebben? Dan kan het een aanrader zijn om een vloerkleed of tapijt aan de slaapkamer toe te voegen. Een tapijt of vloerkleed voelt namelijk zacht aan de voeten, waardoor u het automatisch wat warmer zult krijgen.

Kortom: er zijn best wat dingen die kunnen worden gedaan om een warmere slaapkamer te realiseren. Houd deze tips goed in uw achterhoofd, want hiermee kunt u al een flink eind komen!