Menu
Zorgverzekering

Wat is de beste zorgverzekering voor mij?

Wat is de beste zorgverzekering voor mij?

Zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en op basis daarvan de verzekering die het best bij jou past uitkiezen. Misschien niet het klusje waar je het meest enthousiast van wordt, waar je nu eens graag even lekker voor gaat zitten. Toch is het goed om dit jaarlijks wel even te doen. De beste zorgverzekering voor jouw situatie kiezen kan je namelijk heel veel geld besparen. Misschien ben je nu wel verzekerd voor kosten die je nooit zal gaan maken en betaal je meer premie dan nodig is. Of je situatie is precies andersom: je bent eigenlijk niet zo goed verzekerd als je eigenlijk zou moeten zijn, en krijgt daardoor nog wel eens onverwacht een rekening voor medische kosten op je deurmat. Ook dan kun je door slim te kiezen geld besparen.

Betaal niet voor kosten die je nooit maakt

Iedere Nederlander is via de basisverzekering verplicht verzekerd tegen een aantal zorgkosten die door de overheid als essentieel worden gezien, waar iedereen verzekerd tegen zou moeten zijn. Welke kosten dat zijn wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld, maar je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de kosten die je maakt bij een bezoekje aan de huisarts. Maar ook een groot aantal kosten die een bezoek aan of opname in een ziekenhuis met zich meebrengen zijn op deze manier gedekt.

Naast deze verplichte basisverzekering kiezen de meeste mensen ervoor om nog een zorgverzekering af te sluiten. Een aanvullende verzekering, die de kosten dekt die niet door de basisverzekering worden gedekt. Wel verstandig, want bijvoorbeeld de tandarts of de fysiotherapeut worden nauwelijks vanuit dit pakket gedekt. Aanvullende verzekeringen vergoeden vaak echter nog veel meer dan dit, en vaak gaat het ook om kosten die jij misschien nooit zal maken. Kijk daarom goed wat de dekking van jouw aanvullende verzekering precies inhoudt. Zie je er een hoop posten tussen staan waarvan je vrijwel zeker bent dat je er nooit mee te maken zal krijgen? Dan kan het zijn dat je zwaarder verzekerd bent dan nodig is, met alle extra premiekosten van dien.

Betaal niet voor kosten die je nooit maakt

Voorkom rekeningen door je voor de juiste kosten te verzekeren

Een te hoge premie betalen doordat je verzekerd bent voor allerlei zaken die voor jou niet relevant zijn, daar zit je niet op te wachten. Niet verzekerd zijn voor kosten die je juist wel maakt is echter ook niet de bedoeling. Daarom is het zaak om alle aanvullende pakketten goed met elkaar te vergelijken. Zoek de dekking die het best aansluit bij wat jij nodig hebt, met het liefst zo min mogelijk andere verzekerde zaken, maar ook zeker niet te karig als het gaat om de kosten die je wel vaak maakt. Het kan even een zoektocht zijn, maar zo vind je uiteindelijk wel de verzekering die het best bij je past.