Menu
Telefonie en technologie

Toe aan een nieuwe mobiele telefoon? Welke smartphone past bij u!

Smartphone

Nu we allemaal vooral thuis zitten is de mobiele telefoon voor vele nog belangrijker geworden. Zeker een smartphone. Hier kunt immers makkelijk mee Whatsappen, mailen, maar ook videobellen. Een mooie manier om met familie, vrienden en ook de kleinkinderen in contact te blijven zonder dat je elkaar echt hoef te ontmoeten.

Heeft u nog geen goede smartphone of bent u toe aan een nieuw toestel? Dan is het belangrijk u te verdiepen in de verschillende toestellen en ook belangrijk om een lijstje te maken welke zaken u belangrijk vindt om via het toestel te doen.

Gaat u de smartphone allen gebruiken om te bellen dan is een eenvoudig toestel prima, maar wordt het toestel ook veelvuldig gebruikt om online shops te bezoeken, diverse apps te installeren en inderdaad te videobellen dan is het beter om een wat luxere, uitgebreidere smartphone aan te schappen.

Ook de grote van het toestel is belangrijk. Voor de wat oudere doelgroep is een kleiner toestel vaak niet handig. Deze is lastig vast te houden en ook het omzetten van de tekst in een groter lettertype is dan niet handig. Dus kies voor een toestel met voldoende ruimte op het scherm.

De camera van je smartphone is bij bovengenoemd gebruik ook heel belangrijk. Wanneer u het toestel wilt gebruiken voor videobellen dan is het erg belangrijk dat het toestel over een goede frontcamera beschikt. De ander moet u natuurlijk goed kunnen zien en verstaan. De gewone camera is voor het videobellen misschien iets minder van belang, maar wilt u ook mooie scherpe foto’s maken dan moet ook deze camera over voldoende pixels beschikken.

Een senioren toestel

Bent u bang dat u met een gewone smartphone niet uit de voeten kunt dan bestaan er ook specifieke toestellen voor senioren. Deze zijn qua mogelijkheden vaak gelijk aan de gewone toestellen, maar op het scherm wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt voor grote pictogrammen. Duidelijker taalgebruik en zijn ze vaak net wat makkelijker in de bediening.

Er zijn verschillende Android smartphones die een speciale senioren uitvoering hebben.

Nieuwe telefoon – Krijgt  wel of geen BKR registratie

Heeft u het juiste toestel gevonden? Dan is het goed om te weten of er wel of geen BKR toets wordt gedaan bij het afsluiten van een abonnement met dit toestel. Wanneer de waarde van het gekozen toestel boven de € 250 ligt en u wilt dit financieren dan geldt er een BKR toets. Wanneer u al een BKR registratie heeft dan kan het zijn dat uw aanvraag wordt afgewezen. Het is dan beter om het toestel in 1 keer af te rekenen.

Een andere optie is dat, wanneer u in het bezit bent van een goede telefoon, dat u een abonnement afsluit zonder toestel. U krijgt dan een telefoonabonnement zonder BKR registratie.

Zorg dat u in contact blijft met uw geliefde met de juiste smartphone of het juiste telefoonabonnement!