Menu
Eigen woning

Lukt het jou ook niet meer om al het onderhoud aan je woning uit te voeren?

onderhoud aan je woning

Een van de lastigste dingen van het ouder worden, is dat je moet accepteren dat je niet alles meer kunt. Je lichaam wordt minder en daardoor loop je een steeds groter risico op ongelukken. Gelukkig zijn er goede manieren beschikbaar om onderhoud aan je woning uit te besteden. Zo kun je zo lang mogelijk thuis blijven wonen en genieten van je oude dag. Wij laten je graag zien welke verzekeringen je kunt afsluiten om te zorgen dat het onderhoud aan jouw woning door een specialist gedaan wordt, zonder dat jij daar forse bedragen voor hoeft neer te tellen. 

Let op de brandveiligheid

Oudere mensen hebben soms de neiging om het onderhoud aan hun woning uit te stellen. Dat kan soms vervelende gevolgen hebben. Een van de dingen die we vaak zien, is het het schoorsteenvegen wordt uitgesteld. Dat kan grote risico’s met zich meebrengen want niet zelden branden huizen volledig af als gevolg van een schoorsteenbrand. Dat had eenvoudig voorkomen kunnen worden wanneer tijdig een schoorsteenveger in de buurt ingeschakeld was om het rookkanaal te vegen. Wil je geen werk hebben van het vinden, bellen en laten overkomen van een schoorsteenveger, sluit dan een verzekering af bij Univé. Met deze verzekering ben je er zeker van dat je nooit meer achter komt te lopen op je schoorsteenonderhoud en dat je heel veel vervelende risico’s uitsluit. 

Wat mag je van de schoorsteenveger verwachten? 

Als je een verzekering afsluit waarmee je je schoorsteen vegen  kunt laten, hoef je vervolgens nooit meer bij te houden wanneer het weer tijd is om de schoorsteen een beurt te geven. De specialist neemt namelijk zelf contact met jou op wanneer het weer tijd is om het dak op te gaan. Jij hoeft dan enkel de deur even voor de specialist open te doen, zodat deze binnen de boel in gereedheid kan brengen. De schoorsteenveger zal het rookkanaal schoonmaken en zorgen dat je pijp weer een goede trek heeft. Mocht tijdens het vegen blijken dat er andere problemen zijn opgetreden aan je schoorsteen, dan zal hij dit jou meteen laten weten. Hierdoor kun je voorkomen dat kleine mankementen uitgroeien tot grote problemen. Dit kan je veel geld besparen. Het complete onderhoud aan jouw schoorsteen valt niet onder jouw verzekering, wees je daarvan bewust wanneer je jouw verzekering afsluit. Wij raden je daarom ook aan om de polisvoorwaarden even goed door te nemen. 

Meer Veilig Wonen verzekeringen 

De schoorsteenveegverzekering valt onder de Veilig Wonen verzekeringen van Univé. In deze categorie vind je meer verzekeringen die je veel onderhoud uit handen kunnen nemen. Heb jij vaak vieze dakgoten, maar weet je niet hoe je deze moet reinigen? Sluit dan een verzekering af zodat er jaarlijks een schoonmaker bij je langskomt om de boel weer op orde te brengen. Het enige wat jij hoeft te doen, is je maandelijkse premie betalen.