Menu
Gezondheid

Langer leven

Niemand heeft het eeuwige leven. Wat we wel hebben, is de mogelijkheid om het verouderingsproces te vertragen. Gezond leven zorgt ervoor dat u langer van dit leven kunt genieten. De verouderingsziekten blijven namelijk (langer) weg. Hieronder een aantal tips om gezond door het leven te gaan.

Sporten
Voldoende lichaamsbeweging zorgt ervoor dat u zich beter voelt. Ook houdt het uw fysieke conditie goed. Daarnaast is het goed voor de bloedsomloop, de spieren en zelfs voor het libido. Waarom? Door sporten zit u beter in uw vel, wat ervoor zorgt dat u zelfverzekerder bent, beter gehumeurd en dus al sneller zin hebt om te vrijen. Dat laatste is trouwens ook een activiteit die u jeugdig en jong houdt!
Naast voldoende beweging is het verstandig om goed te eten. Te weinig, of te veel eten verstoort de balans en de stofwisseling in uw lichaam. Ondergewicht kan leiden tot een erg verzwakt immuunsysteem. Overgewicht kan leiden tot gewrichtsproblemen, hoge bloeddruk en een grotere kans op hart- en vaatziekten. Kortom, goed eten en daarnaast voldoende sporten zorgt voor een goede balans in uw lichaam!

Gezonde voeding
Om even door te gaan op het goed eten, gezonde voeding is erg belangrijk.  U heeft regelmatig groenten en fruit en andere voedingsstoffen nodig. Kijk maar eens op www.voedingscentrum.nl
Hier kunt u uitrekenen hoeveel van welke voedingsstof u elke dag nodig heeft. Dat helpt u een handje op weg!

Geen stress
Stress is tegenwoordig heel normaal. Iedereen is druk, het is één grote chaos in de samenleving. Maar goedendag, mogen we ook even een momentje voor ons zelf? We hoeven echt niet 24/7 druk te zijn, niemand houdt dat vol. Belangrijk is om eens even lekker wat tijd voor jezelf te nemen. Neem even afstand van dat drukke leventje. Even volledig ontspannen, dus ontstressen, is erg belangrijk om gezond te leven. Waarom? Stress zorgt voor adrenaline in uw lichaam. Dit stofje zorgt voor een ‘vecht- vluchtrespons’, oftewel uw lichaam is constant paraat om te reageren op bedreigingen. Duurt deze paraatheid te lang, dan kunnen uw cognitieve functies verstoord worden. Denk maar aan uw geheugen, coördinatie, of zelfs uw zichtvermogen. Zelfs uw immuunsysteem verzwakt. Is dat alles? Nee hoor. U kunt er ook angstklachten en/of depressiviteit van krijgen. Oftewel, tijd om even lekker te ontstressen, dan hebben we geen last van deze klachten!

Sociale contacten
Dit geldt net voor iedereen, sommige mensen zijn juist sterk in een sociaal isolement. Maar voor de meeste mensen geldt het toch zeker, blijf in contact met de mensen om u heen. Zodra u zich afgezonderd gaat voelen heeft u een vergrote kans op somberheid, lusteloosheid en daarbij depressie. Geen familie en vrienden om u heen waarmee u even kunt babbelen, of een drankje kunt doen? Dan loopt u toch gewoon een rondje door het dorp/de stad waar u woont? Even een babbeltje met de bakker, of de slager. Alles voor de gezondheid.

Alcohol/Medicijnen
Tegenwoordig is het heel normaal om medicijnen te nemen. Voor elk kwaaltje is er wel een medicijn. Logisch, ze zijn gemaakt om ziektes te genezen en symptomen te bestrijden. Maar, het zijn niet allemaal natuurlijke stoffen die u inneemt. Hoe meer medicijnen u inneemt, hoe meer uw lever en uw nieren op de proef worden gesteld. Belangrijk is dus om alleen medicijnen te nemen, als het écht nodig is.
Een overmatig gebruik van alcohol is ook niet goed. Wat wel goed is voor de gezondheid, is om één of twee glaasjes te drinken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit de kans op onder andere hart- en vaatziekten verkleind.

Genoeg tips en feitjes om gezond te kunnen leven. Op naar een gezond lichaam en een goed humeur!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.