Menu
Hobby / Tuinieren

Kunstgras eenvoudig te onderhouden

Wilt u de aanblik van echt gras maar er verder geen onderhoud meer aan hebben? Denk dan eens aan kunstgras. Maar ook dit gras is niet helemaal onderhoudsvrij. Voor een zo lang mogelijke levensduur moet u op de volgende punten letten:

Schoonhouden
Maak het gras regelmatig schoon om te voorkomen dat onkruid en zaden die erop gewaaid zijn ontkiemen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een harde bezem of bladblazer. Dit zorgt er ook voor dat het gras mooi rechtop blijft staan en dat er geen verstopping (waterafvoer) plaats kan vinden.

Wanneer er onverhoopt toch onkruid groeit, kunt u dit met de hand of met een hark verwijderen. Uitwerpselen kunt u, na verwijdering, eenvoudig wegspoelen met wat water.

Zand bijstrooien
Als het instrooizand inklinkt, kunt u er wat zand bijstrooien. Tevens kunt u dit één keer per jaar bijstrooien op de delen waar vaak gelopen wordt.

Onderhoudsbeurt
De fabrikant kan periodiek een onderhoudsbeurt verzorgen om het kunstgras zo lang mogelijk mooi te houden. Deze werkt het gras bij en strooit het eventueel in.

Af en toe een keer de bezem erdoor is dus eigenlijk al voldoende om lang plezier te hebben van uw kunstgrasmat. Dat betekent dat u, in plaats van bijna wekelijks uw gras te maaien in de zomer, lekker in het zonnetje kunt genieten van uw mooie grasmat.