Menu
Koken

Het is weer kreeftenseizoen: heerlijke recepten!

Het kreeftenseizoen loopt elk jaar vanaf de laatste donderdag in de maand maart tot en met 15 juli. Vorige week donderdag is het kreeftenseizoen dus officieel weer geopend! Dat betekent heerlijk smullen en lekker zelf een recept met kreeft klaarmaken. Bent u er klaar voor?

Wij begrijpen dat u misschien geen zin heeft om zolang op uw benen te staan en te koken. Daarom hebben wij voor u 3 makkelijke en snelle recepten met kreeft die u niet veel tijd en moeite kosten.

1. Kreeftensandwich

Wat heeft u nodig?
– 300 gram kreeft (gestoomd en schoon) (voor 2 personen)
– 1 eetlepel zout
– 3 eetlepels van uw favoriete saus
– Boter
– Aardappel chips
– Verse kropsla

 

Hoe maakt u het?
1. Zet water in de pan en voeg daar zout aan toe. Doe de deksel op de pan en laat het water koken.
2. Als het water eenmaal kookt, legt u de kreeft in de pan. Het is makkelijker als u de kop er eerst in doet. Doe de deksel op de pan.
3. Laat het stomen voor zo’n 15 minuten.
4. Verwijder de kreeft uit de pan en laat het afkoelen.
5. Wanneer de kreeft gekoeld is kunt u beginnen met het vlees eruit te halen.
6. Als u dit heeft gedaan, kunt u vervolgens het vlees snijden in kleine stukjes en zet het in een schaal.
7. Mix de saus met de kreeft en laat het een beetje koelen in de koelkast.
8. Neem 2 broodjes naar uw voorkeur en smeer een laagje boter. Vul de broodjes met verse kropsla en aardappel chips. En u bent klaar!

2. Spaghetti kreeft

Wat heeft u nodig?
– Tomatensaus
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
– ½ eetlepel rode peper (gemalen)
– Portie spaghetti
– 1 theelepel verse mint (fijngehakt)

Hoe maakt u het?
1. Zet water in de pan en laat het koken. Voeg daar de tomatensaus aan toe voor zo’n 30 seconden.
2. Pak een koekenpan en voeg daar olijfolie aan toe en zet het op laag vuur. Vervolgens voegt u daar de 2 teentjes knoflook aan toe en laat u het koken voor 3 minuten. Daarna voegt u de gemalen peper er aan toe en laat u het zo nog een minuut koken.
3. Voeg de tomatensaus terug in de pan, zodat het goed samenkomt met de specerijen. Wanneer de saus klaar is en lekker op smaak, zet u het aan de kant.
4. Vervolgens gaat u de kreeft koken voor zo’n 15 minuten.
5. Als de kreeft klaar is kunt u de spaghetti koken in de pan.
6. Wanneer de kreeft is afgekoeld kunt u het vlees eruit halen.
7. Voeg de tomatensaus aan de spaghetti in de koekenpan en laat de saus in de spaghetti intrekken.
8. U kunt nu gaan serveren! Leg de spaghetti met tomatensaus op uw bord met daarop de kreeft. Tot slot een snufje verse mint en peper om het helemaal af te maken.

3. Romige kreeftensoep

Wat heeft u nodig?
– 100 gram pure kreeftenvlees (voor 2 personen)
– 6 eetlepels boter
– 3 eetlepels bloem
– 3 kopjes room
– 25 ml Sherry wijn
– Paprika
– 1 theelepel zeezout
– Cayenne peper

Hoe maakt u het?
1. Smelt de boter in een pan en voeg daar het kreeftenvlees aan toe. Laat dit 3 minuten koken.
2. Voeg daar de bloem, de room en een snufje Cayenne peper aan toe en roer het goed door elkaar.
3. Roer constant totdat de soep dik en heet wordt.
4. Voeg tot slot de Sherry wijn eraan toe met een snufje paprika (gemalen).
5. U kunt nu serveren!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.