Menu
Financieel

Eten met een klein budget!

Wilt u gezond leven, maar lukt dat niet zo goed omdat uw budget dat niet toelaat? Dan heb ik hier misschien een paar handige tips voor u die kunnen helpen.

Tips

  1. Dit is misschien een hele logische tip maar toch zet ik hem er bij. Houd de actie folders in de gaten! Probeer het avond eten te kiezen uit alle gezonde producten die in de actie folder staan. Maak vervolgens een boodschappenlijstje en probeer hier alleen maar actie producten op te zetten (dit lukt natuurlijk niet altijd maar het is het proberen waard). Wijk tenslotte ook niet af van uw boodschappenlijstje!
  2. Bent u in uw eentje of met zijn tweeën? Dan kunt u gerust is een keer een grotere pan maken, voor grote porties eten kopen is een stuk goedkoper! Stop het andere in bakjes en zet dit in de vriezer, dit scheelt u ook weer een avond koken.
  3. Kijk of er in de buurt boerderijen zijn die groenten en zuivel verkopen. Hier is het regelmatig stukken goedkoper dan in de supermarkt of winkels.
  4. Kies voor de groente en fruit die van het seizoen zijn. Dit scheelt u vele euro’s!
  5. U hoeft niet elke avond vlees of vis te eten. Peulvruchten zoals bonen en linzen zijn prima vleesvervangers en een stuk goedkoper. Ook eieren zijn een voordelig alternatief.
  6. Laat snoep en snacks liggen! Deze zijn in vergelijking duur. Neem een lekker stuk fruit tussendoor en drink gewoon water, thee of ranja in plaats van frisdrank. Dit is ook nog eens veel gezonder!

Ik hoop dat u hier iets aan heeft, ook al zijn dit de meest voor de hand liggende tips!