Menu
Financieel

Geld verdienen voor uw kleinkind met een spaardeposito!

Opa’s en oma’s worden geacht de kleinkinderen een beetje te verwennen. Bij u mogen ze wél kiezen wat ze ’s avonds willen eten, mogen ze langer opblijven dan thuis en vervelen ze zich nooit.

Hoge rente
Ook wilt u ze nog wel eens iets extra’s toestoppen. Als u uw kleinkind graag iets meer wilt geven, denk dan ook eens aan een spaardeposito. Bij een spaardeposito zet u uw spaargeld vast voor een bepaalde periode. Het geld dat u op een spaardeposito zet is niet vrij opneembaar, maar hier staat tegenover dat u een hogere rente ontvangt.

Stel, u zet een geldbedrag vast voor een periode van tien jaar. De rente die u over dit bedrag ontvangt loop al snel op tot 3,5%. Bij een geldbedrag van 2500 euro ontvangt u na tien jaar bijna 900 euro aan rente. Dit geld kan uw kleinkind bijvoorbeeld gebruiken als hij of zij op zichzelf gaat wonen, een eerste auto gaat kopen of een laptop nodig heeft voor school.

Vergelijk spaardeposito’s
Op het moment verschillen de rentes die u bij een spaardeposito krijgt nogal. Het is daarom raadzaam om eerst spaardeposito’s te vergelijken, voordat u uw keuze maakt. Op www.spaardepositovergelijken.nl kunt u kijken waar u de hoogste rente ontvangt over uw spaargeld. Zo weet u zeker dat u het maximale uit uw spaargeld haalt!