Menu
Familie

Een familieruzie oplossen met deze tips

Familieruzie

Zelfs in de beste families komen ruzies voor. Een ruzie kan over kleine of juist hele grote dingen gaan. Het af en toe oneens zijn met uw familie is natuurlijk helemaal niet erg maar wanneer de spanningen zo hoog oplopen dat u elkaar niet meer ziet wordt het tijd om er wat aan te doen. Tips voor het oplossen van een familieruzie.

Begin het jaar met een schone lei

Januari is de maand van goede voornemens. 1 van die voornemens kan ook zijn om uw familieruzie op te te lossen. Niemand vindt het leuk om ruzie te hebben. Met uw familie door 1 deur kunnen is wel zo fijn. Natuurlijk hoeft u geen beste vrienden te worden maar een goede band met uw familie is heel waardevol. Zet de eerste stap om uw conflict op te lossen zodat 2022 in alle opzichten een mooi jaar gaat worden.

Blijf met elkaar praten

Niemand wil ruzie met zijn of haar familielid. Toch kan er soms oud zeer zitten tussen mensen of sudderen kleine ruzies zo lang door dat contact met elkaar vermeden wordt. Blijf praten met elkaar. Communicatie is belangrijk en door met elkaar het gesprek aan te blijven gaan kunnen jullie gezamenlijk tot een overeenstemming komen. Sluit niemand buiten en luister naar elkaar. Wat is nu eigenlijk de reden voor de ruzie en hoe kunnen jullie er met elkaar voor zorgen dat er weer een gezellige sfeer ontstaat in de familie.

Wie heeft er schuld aan de familieruzie?

Ruzie heeft u niet alleen dus iedereen heeft een bijdrage aan de ruzie. Wees bereid ook een deel van de schuld op u te nemen. Vergeven is lastig maar probeer het geschil ook door de ogen van een ander te bekijken. Door vingertje te blijven wijzen naar een ander komt er geen oplossing. Spreek het uit en herken ook uw eigen fouten.

Komen jullie er samen niet uit dan kunt u altijd nog professionele hulp inschakelen. Het leven is natuurlijk veel leuker zonder ruzie dus probeer er samen uit te komen. Het is geven en nemen, ook binnen familierelaties.