Menu
Films en series

Die andere serie over het Britse koningshuis: The Royals

De Britse Royals

Het Britse koningshuis roept veel associaties op en biedt ook inspiratie voor veel regisseurs en scenarioschrijvers. The Crown is een succesvolle serie in dit genre, maar vergeet het zeer sterk geacteerde The Royals niet. Spanning, humor, romantiek, intriges, corruptie, alle smeuïge ingrediënten zijn aanwezig. Vier seizoenen lang zit u op het puntje van uw stoel!

 

Ontspannen na een dag vol activiteiten

Na een intensieve dag is het heerlijk om op de bank plaats te nemen met een serie die zowel een lach op het gezicht tovert als een boeiende verhaallijn kent. Precies datgene wat u zoekt na een lange tocht op de e bike, een dagje op de golfclub of een fikse wandeling. Dan moet de avond vooral ontspannend zijn. Een bak koffie, iets lekkers erbij en dan The Royals. Het enige ‘nadeel’ aan deze serie is de steevast aanwezige cliffhanger, een wending in het verhaal net voordat de episode af is, opdat de kijker snel de volgende aflevering aanzet.

 

Onuitstaanbare zwager

In The Royals is Elizabeth Hurley de echtgenote van de Britse vorst die de monarchie eigenlijk graag afgeschaft ziet worden. Een actueel thema. In één van de eerste afleveringen wordt hij vermoord en begint niet alleen de zoektocht naar de dader die in rook lijkt opgegaan, maar ook de discussie over zijn opvolging. Een zwager (een briljante vertolking van Jake Maskall) wil aanspraak maken op de titel, terwijl de beoogde troonopvolger al een tijd vermist is na een vliegtuigcrash. De race gaat daarom voorlopig tussen de jongste zoon en de flamboyante maar onuitstaanbare Maskall.

 

Pikante taferelen

Het lijkt een parodie op de capriolen in het echte Buckingham Palace en dat is het soms ook. Zo passeert het ene schandaal na het andere en wordt de tijdgeest van nu er op subtiele wijze in verwerkt: de mening van het volk die via sociale media het paleis bereikt, bijvoorbeeld. De prinsen en prinsessen die zich aanvankelijk vooral te buiten gaan aan feestjes en drugs, de soms pikante taferelen binnen de paleismuren en de vele overdaad: het is wellicht overdreven of in ieder geval anders, maar de gedachte dat het allemaal zomaar eens zou kunnen dringt zich op. Langzaam maar zeker werkt de serie zich naar een moment van opluchting, want de spanning is vier seizoenen lang even ondraaglijk als verslavend. Niet dat de angst de kijker om de keel slaat – het is immers geen horrorserie. Er komen nog vele affaires, een volksopstand, aanslagen en constant is de publieke opinie een heet hangijzer. The Royals is te vinden op Fox en Amazon Prime.