Menu
Cruise

De mooiste cruises vanuit Arnhem over de Rijn naar de Donau

Riviercruises op de Donau

Terwijl het riviercruiseseizoen van 2023 langzaam tot een einde komt, kijken wij alweer uit naar volgend jaar. Er zijn veel nieuwe reizen opgenomen in het programma van 2024. Omdat de Donau extreem populair was het afgelopen seizoen, komt deze uiteraard volgend seizoen weer terug in het programma maar nu met meer beschikbaarheid. Van Arnhem via Wenen tot Passau of vanaf Passau richting Budapest, een ding is zeker: deze 12- tot 15-daagse spectaculaire reizen wilt u niet missen. Deze reizen worden doorgevoerd door het luxueuze schip Johann Strauss waar u geniet van een volledig verzorgde reis.

Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek. Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste gedeelte van het zonnedek is lager dan het achterste gedeelte en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.

De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid.

Ontdekkingsreis naar Beieren & Oostenrijk

Tijdens deze cruise ontdekt u in één reis drie prachtige rivieren, elk met een uniek karakter. Ook op cultureel gebied zijn er grote verschillen te ontdekken. Schitterende steden als Würzburg, Regensburg en Wenen maken uw vakantie zeer afwisselend en onvergetelijk.
Ontdekkingsreis Beieren en Oostenrijk Ontdekkingsreis Beieren en Oostenrijk

Würzburg is een kleurrijke stad aan de Main en is een bezoek meer dan waard. Architectonisch meesterwerken uit verschillende tijdperken bepalen het stadsbeeld. Een stad met een levendige sfeer, waar kunst, cultuur en Frankenwein bij het leven horen. Halverwege het Main-Donau-Kanaal ligt Nürnberg. Duik in de indrukwekkende geschiedenis van de op één na grootste stad van Beieren en ontdek het samenspel van historische gebouwen en moderne architectuur in de oude stad. Geniet van de culinaire hoogstandjes van een stad met een eeuwenoude bier-, worst- en peperkoektraditie. Onderweg naar Regensburg passeren wij het hoogste, per schip bevaarbare, punt van Europa. We varen eigenlijk over een berg, geholpen door de imposante sluizen.

In de afgelopen jaren is Wenen uitgegroeid tot een moderne stad met een fantastisch aanbod aan musea, en evenementen. De prachtige architectuur en de verfijnde Weense keuken maken een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad tot een hoogtepunt van deze reis. Ga op ontdekkingsreis langs de vele erfenissen van de Habsburgers en bezoek het beroemde kasteel Schönbrunn.

An der schönen blauen Donau

Deze speciale 12-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. We kunnen ons geen beter schip voorstellen dan de Johann Strauss om u mee te nemen over de mooie Blauwe Donau. Dat klinkt toch als muziek in de oren!

An der schonen blauen Donau An der schonen blauen Donau

De twee hoogtepunten naast Wenen, zijn op deze reis Bratislava en Budapest. Tijdens een rondrit richting de burcht gecombineerd met een wandeling door de stad leert u Bratislava echt kennen. U kunt er ook voor kiezen om vanaf het schip naar het in barokstijl gebouwde centrum te wandelen. De klim naar de hoog boven de stad gebouwde burcht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. De Donau scheidt de hoofdstad Budapest in twee delen: het hoger gelegen Buda en het wat lager gelegen Pest. In de loop van de middag moet u ervoor zorgen dat u op het zonnedek aanwezig bent wanneer wij het Parlement en de Vissschersbastei passeren en onder de indrukwekkende Kettenbrücke door de stad binnen varen. Naast gebouwen uit de Middeleeuwen in het Burchtkwartier en paleizen in barokstijl heeft Budapest meer dan 100 badhuizen en is daarmee de grootste spa-stad van Europa.

De keizerlijke Donau & bourgondisch Beieren

Of men het nu over de Donau of over de Rijn heeft, beide rivieren zijn een begrip. Niet alleen door de lengte, maar vooral door het prachtige natuurschoon en de interessante aanlegplaatsen langs deze twee levensaders van Europa. De rivieren worden door het Main-Donaukanaal en de smalle rivier de Main met elkaar verbonden. Op de eerste dag reist u per touringcar naar Zuid-Duitsland waar u dineert en overnacht in een viersterrenhotel. De tweede dag is het nog maar enkele uren rijden naar Passau (Lindau) waar u vóór de lunch welkom wordt geheten aan boord van de Johann Strauss.

De keizerlijke Donau De keizerlijke Donau

Zoals te zien is op de kaart, lijkt deze reis op de ontdekkingsreis naar Beieren & Oostenrijk. Echter is de route omgekeerd. Deze gaat dus de Rijn af, in plaats van op. Naast de voorheen genoemde hoogtepunten, komen wij in Duitsland ook langs het meest romantische gedeelte, de romantische Rijn. We passeren onder meer de vermaarde Loreley, het onderwerp van de bekende legende: de zingende nimf langs de Rijn. Een wandeling door het stadscentrum van Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland, voert u langs het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. Een stadswandeling is de ideale manier om kennis te maken met alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft.

Wat kunt u naast volpension verwachten op onze reis?

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Eén keer lokaal entertainment
  • High Tea
  • Farewell Dinner