Menu
Spanje

De 5 leukste plekken op de Canarische Eilanden

Afgelopen maandag was het Blue Monday. Dit schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Hier kunnen we in meegaan, maar we kunnen hier juist ook positief naar kijken. Hoe maak ik er samen met mijn partner of met vrienden toch een mooie tijd van. In Nederland is dit helaas op dit moment wel wat lastig, omdat hotels en horeca nog steeds voor een groot deel gesloten zijn. Wilt u toch genieten boek dan een vakantie naar een plek waar meer mogelijk is. Een tip van ons zijn de Canarische Eilanden. Met 4 à 5 uurtjes staat u op de luchthaven van één van de eilanden.

De Canarische Eilanden bestaan uit verschillende eilanden en allemaal hebben ze hun eigen aanraders. Wij hebben de 5 leukste plekken voor u verzameld. Bekijk ze snel en boek één van de vakanties naar Canarische Eilanden van FTI.

1. De hoogste berg van Spanje

Op het eiland Tenerife maakt u kennis met de hoogste berg van Spanje, namelijk de Pico el Teide. U vindt de berg in het nationaal park. Vanaf de grond al een prachtig aangezicht, maar op de top kunt u genieten van een adembenemend uitzicht. De berg is 3718 meter hoog, maar schrik niet dit hoeft u niet helemaal te voet af te leggen. Er gaat een treintje van de voet van de berg net iets onder de top. Hier kunt u uitstappen en genieten van het uitzicht en natuurlijk ook wat mooie beelden schieten.

2. Voor natuurliefhebbers

Bent u een zonaanbidder, maar ook een echte natuurliefhebber? Dan is La Gomera voor u de plek om naar toe te gaan. Het eiland beschikt over 600 km aan wandelpaden en u kunt zo van het ene in het andere landschap terecht komen. Prachtige ravijnen, palmen, maar ook oude bossen met hun eigen bronnen. Een ware ontdekkingsreis op een klein eiland.

3. Zon en Strand

Alle Canarische eilanden zijn in het grootse gedeelte van de seizoenen zonnig en beschikken ook over hun eigen stranden, maar wanneer u echt voor het strand gaat dan adviseren wij u om een vakantie naar Gran Canaria te boeken. Dit eiland beschikt over grote stranden en mooie boulevards. Wel goed om te weten. het zijn allemaal lava stranden dus de meeste stranden hebben donker zand. Na een heerlijk dagje strand kunt u dan op de boulevard of in de stad genieten van de heerlijke restaurantjes en natuurlijk de typisch Canarische gerechten.

4. Actief en Ongerept is Lanzerote

 

Voor een wat actievere vakantie op een ongerept eiland moet u op Lanzerote zijn. Het eiland onderscheidt zich van bijvoorbeeld Gran Canaria en Tenerife omdat het veel minder ontsierd wordt door hoge gebouwen. In sommige gevallen, is het moeilijk om de resorts te onderscheiden van de traditionele pueblo’s waarop ze gebaseerd zijn. U voelt zich zo net een bewoner van het eiland en minder een toerist.

5. Sterren kijken op La Palma

Het eiland La Palma is natuurlijk veel in het nieuws geweest door de langdurige Vulkaanuitbarsting. Het reizen naar het eiland is nog wel steeds mogelijk en zeker ook een aanrader. De grootste attractie van La Palma is de nacht: het uitkijkpunt ‘Mirador del Roque de los Muchachos’ bevindt zich op de top van het eiland, één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken! Dus mocht uw keuze op La Palma vallen dan moet u zeker een nachtje plannen om sterren te kijken.

Geniet van uw vakantie op de Canarische eilanden.