Menu
Cruise

Betoverende riviercruises met Feenstra Rijn Lijn in het voorjaar: een unieke reiservaring!

Het voorjaar is een magisch seizoen waarin de natuur ontwaakt uit haar winterse sluimer. Bloemen komen in bloei, bomen krijgen weer bladeren, en de zon werpt haar warme stralen over het landschap. Wat is er nu mooier dan dit prachtige schouwspel te ervaren vanaf het dek van een riviercruiseschip? In deze dit blog nemen we je mee op een reis over de rivieren langs de waterwegen die in het voorjaar extra betoverend zijn.

Bloesempracht langs de Rijn

Een van de meest populaire bestemmingen voor een riviercruise in het voorjaar is de Rijn. Terwijl het ijs smelt en de lente ontluikt, worden de oevers van de Rijn omgetoverd tot een sprookjesachtig landschap. Bomen en bloemen langs de Rijn staan in volle bloei en verspreiden een zoete geur die je zintuigen prikkelt. Vaar langs schilderachtige dorpjes en middeleeuwse kastelen, en geniet van de kleurenpracht die het voorjaar met zich meebrengt.

Bloemen

De volgende reizen zullen u de ultieme voorjaarsvreugde laten voelen: Paascruise Koblenz en Stedentrip Middenrijn

Tulpenvelden bij de Nederlandse wateren

Een riviercruise over de Nederlandse wateren in het voorjaar is een betoverende reis vol kleur en geur. Nederland staat wereldwijd bekend om zijn prachtige tulpenvelden. Breng een bezoek aan de Keukenhof-tuinen en laat je verwonderen door de eindeloze velden  rijen tulpen in alle denkbare kleuren.

Windmolen

In eigen land staan in het voorjaar alle bollen in bloei met deze reis van de Salvinia: Voorjaarscruise Nederland
Over het algemeen is in- of uitschepen in Arnhem, maar er zijn ook mogelijkheden in april en oktober om vanaf Rotterdam te vertrekken met de Horizon: Nederland & België

Kleurrijke landschappen langs de Maas

De Maas is een schilderachtige rivier die door Frankrijk, België en Nederland stroomt, en het voorjaar biedt vaak milde temperaturen en bloeiende landschappen. Het voorjaar biedt over het algemeen aangename temperaturen en een prachtig landschap, waardoor het een uitstekende tijd is om de Maas per schip te verkennen.

Gent

De Maas kan in het voorjaar met de Rembrandt van Rijn ontdekt worden: Lentecruise naar Limburg
Wellicht wilt u nog een stapje verder richting België en dat is mogelijk op 7 april: Bourgondisch België

Seizoensgebonden culinaire ervaringen

Een riviercruise in het voorjaar betekent ook genieten van de lokale seizoensgebonden gerechten. Proef de verse asperges in  Limburg en  Duitsland, de aardbeien in België en de delicatessen van de keuken langs de Nederlandse rivieren. De culinaire hoogstandjes aan boord van de cruiseschepen maken de reis compleet en laten je kennismaken met de smaken van de lente.

Culinair

Conclusie

Een riviercruise in het voorjaar is een onvergetelijke ervaring die de schoonheid van de natuur combineert met culturele ontdekkingen en culinaire hoogstandjes. Of je nu kiest voor de Rijn, de Maas, de IJssel of een andere schilderachtige rivier, je zult getuige zijn van de prachtige transformatie die plaatsvindt wanneer de natuur ontwaakt na de winter. Laat je betoveren door de kleuren, geuren en het serene landschap dat een voorjaarscruise op de rivier te bieden heeft. Het is een reis die al je zintuigen zal prikkelen en je hart met warme herinneringen zal vullen.

Boek nu uw volledig verzorgde reis bij Feenstra Rijn Lijn en geniet van een comfortabele reis over één van de grote rivieren. Voor welke reis u ook kiest, één ding is zeker; u zult genieten van uw reis. Met de cruiseschepen van Feenstra Rijn Lijn vaart u in sfeervolle ambiance langs prachtige plekken en historische steden. Bovendien maken de prettige en persoonlijke verzorging op het schip uw reis helemaal compleet.

Wat kunt u naast volpension verwachten op onze reis?

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Live muziek
  • High Tea of High Wine
  • Welcome Dinner
  • Farewell Dinner

Bekijk hier ons vlaggenschip de Johann Strauss: