Menu
Uiterlijke Verzorging

Zo kunt u het beste uw make-up verwijderen

make-up

Uw make-up moet u elke dag verwijderen. Het is natuurlijk heel verleidelijk om na een lange dag snel uw bed in te duiken. Toch is het voor uw huid veel beter om iedere dag uw make-up netjes te verwijderen. Wanneer u uw make-up niet goed verwijdert blijven er resten op uw huid achter die kunnen zorgen voor onzuiverheden. Met deze tips kunt u het beste uw make-up verwijderen.

Geef uw ogen extra aandacht

Begin bij het verwijderen van uw make-up met uw ogen. Uw ogen zijn gevoelig. De huid rondom uw ogen is wat dunner en kan daardoor sneller geïrriteerd raken. Producten zoals mascara en oogschaduw zijn hardnekkig. Door uw speciale remover te gebruiken en een wattenschijfje haalt u de oogmake-up er gemakkelijk af. Wrijf niet te hard en laat de remover met olie rustig inweken.

Verwijder alle make-up van uw gezicht

Het beste kunt u uw gezicht eerst afspoelen met lauwwarm water. Pak uw hele gezicht en hals mee. Vergeet ook uw haarlijn niet want juist daarin kunnen veel make-up resten zetten. Na het gebruik van water kunt u uw gezicht extra reinigen met een remover, doekjes of reinigingsmelk. Gebruik een product die goed bij uw huid type past. Klaar met de reiniging? Spoel dan nogmaals uw gezicht af met water om ook de resten van de remover te verwijderen. Zorg dat uw huid ’s nachts kan ademen om te herstellen voor een nieuw dag.

Uw huid extra laten herstellen

Make-up aan het einde van de dag verwijderen is belangrijk. Wanneer u zonder reiniging in bed gaat liggen kunnen poriën verstopt raken. Na een grondige reiniging kunt uw huid extra herstellen door het aanbrengen van een nacht crème. Geeft u gezicht een kleine massage en wrijf de nachtcrème mild in. Ieder huidtype is anders dus zorg er voor dat u een crème gebruikt die uw huid niet vet maakt. Eigenlijk is het gebruik van een nachtcrème net zo belangrijk als het gebruik van een dagcrème. Breng een beschermlaagje aan voor dat u aan de slag gaat met uw make-up.

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om make-up te verwijderen. De belangrijkste tip is dat u altijd voor het slapen gaan uw gezicht reinigt. Wordt wakker met een stralende en uitgeruste huid. Wat is uw avondroutine en verwijdert u altijd uw make-up voor het slapen gaan?