Menu
Uiterlijke Verzorging

Nagelverzorging voor senioren

Voor jong en oud is nagelverzorging een belangrijk onderdeel van je persoonlijke hygiëne. Je nagels beschermen de uiteinden van je zenuwen in je vingers en tenen. Als een soort harnas beschermt de nagel je vingertoppen en tenen tegen het stoten en andere onhandigheden die je pijn kunnen opleveren. Daarom is het van belang dat je nagels zo gezond mogelijk zijn, om zo de meest ultieme bescherming te bieden. Bij jongeren zijn de nagels nog volop in ontwikkeling, maar bij ouderen kunnen klachten over de nagels in de loop der jaren toenemen. De huid rondom de nagels is minder veerkrachtig en ook de nagels zelf herstellen minder eenvoudig.

Veel voorkomende klachten

De nagel ontspringt als het ware aan de nagelriem. Dit is een flexibel maar stevig stukje huid dat je vinger met je nagel verbindt. Als hier scheurtjes in ontstaan, dan is je nagel vatbaar voor infecties. Ook kan het gebeuren dat je nagel niet een gezonde doorzichtige kleur heeft, maar een meer gele kleur. Hierbij kan de nagel zelfs wat gaan afbrokkelen. In dit geval is er sprake van een kalknagel. Los van klachten, kan het voor senioren ook moeilijker worden om de nagels van een mooie look te voorzien.

Pedicure of nagelstudio

Een pedicure of een nagelstudio kan senioren helpen bij de nagelverzorging. Een pedicure richt zich puur de verzorging van voeten en daarmee ook de voetnagels. Een nagelstudio wordt ook wel een manicure genoemd en richt zich met name op de verzorging van de nagels aan de vingers. Hier kun je ook terecht voor een rustgevende verzorging van je handen en je nagels een mooie kleur te geven.

Pedicure

De pedicure richt zich op de gezondheid van je voeten. Dode huidcellen worden verwijderd voor en je nagelriemen worden op de juiste wijze verzorgd. Waar nodig kunnen je kalknagels worden verholpen en krijg je advies om deze in de toekomst te voorkomen. Ook voor het professioneel lakken en anderzijds mooi maken van je nagels kan de pedicure je helpen. Voor iedereen is er wel een pedicure in de buurt te vinden, wat met name voor senioren erg behulpzaam kan zijn. Alle pedicures en hun contactgegevens vind je op Pedicure.nl.

Nagelstudio

De nagelstudio is gespecialiseerd in je handen. Zowel je handen als je nagels worden goed verzorgd door de nagelstudio, of manicure. Met behulp van speciale baden en lotions kunnen je handen en de huid rondom je nagels rustig gemaakt worden. Je nagelriemen worden zo goed mogelijk verzorgd en samen met je nagels zelf op de juiste manier gevijld. Ook bij serieuzere klachten kan de nagelstudio senioren helpen bij nagelverzorging. Veel mensen zoeken de nagelstudio op voor een versiering van de nagels. Vind hier een nagelstudio bij jou in de buurt!