Menu
Gezondheid

Weg met vervelende hoestjes

Het is winter, onze weerstand gaat wat omlaag, openbare ruimtes worden slechter geventileerd; kortom het griepvirus verspreid zich sneller. We krijgen dus meer of vaker last van griep of verkoudheid. Last van de keel, vervelende hoestjes. Erg naar allemaal. Hoe komt u zo snel mogelijk van die vervelende hoest af?

Slijmhoest
Heeft u last van slijmhoest? Zoek dan naar een hoestmiddel dat slijmoplossend werkt. Ook door te stomen maakt u het slijm los. Hoest u erg veel slijm op? Ga dan eens langs bij uw huisarts om te kijken naar de mogelijkheden.

Kriebelhoest
De meest voorkomende en misschien wel de meest vervelende hoest. Het heeft verschillende oorzaken; Roken, een droge keel, een droge omgeving, verkoudheid, griep. Noem maar op! Zelfs maagklachten kunnen de kriebelhoest veroorzaken. Door brandend maagzuur raken de keel en slokdarm namelijk geïrriteerd. Is dat de oorzaak bij u? Probeer dan eens een maagzuurremmer. Houden de klachten als nog langer aan? Ga dan even naar uw huisarts. Het vervelende bij een kriebelhoest? Na een verkoudheid of luchtweginfectie kunnen de slijmvliezen nog een tijd overgevoelig blijven. Hierdoor kan de hoest nog weken aanblijven. Bij het inademen van koude lucht komt er vaak weer een hoestbui op zetten. Door het hoesten raakt uw keel meer geïrriteerd, waar u dus weer van moet hoesten. Enig hè?
Wat werkt is honing. Dit verzacht de keel en vermindert het hoesten (en de pijn). Een luchtbevochtiger kan ook wel eens werken.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.