Menu
Gezondheid

Waarom regelmatig naar de sauna?

U heeft vast wel eens van een sauna gehoord, dus ik hoef vast niet uit te leggen wat het is. Maar ik ga u wel uitleggen waarom u beter een paar keer per maand naar de sauna zou kunnen gaan.

Sauna vermindert stress
Niet verrassend, sauna’s hebben het meeste effect om stress te verminderen, en is daarom ook het grootste voordeel. Medische onderzoeken hebben al vaak vastgesteld dat stress in het dagelijks leven onze gezondheid negatief beïnvloed. De grootste oorzaak van ziektes is voor een deel door stress.

Maar nu vraagt u zich waarschijnlijk af, hoe helpt een sauna dan?

Het is een warme en stille plek zonder afleidingen van de buitenwereld. De hitte van de sauna ontspant de spieren, verbetert de bloedsomloop, en stimuleert om de stof endorfine vrij te laten. Endorfine zorgt voor een natuurlijke “feel good” reactie in uw lichaam.

Sauna’s ontspannen de spieren, en verlicht de pijn in zowel de spieren als gewrichten
Zoals u net gelezen heeft, komt de stof endorfine vrij. Deze stof heeft de vaardigheid om de pijn te minimaliseren. Lichaamstemperatuur stijgt natuurlijk ook door de hitte, dit zorgt er weer voor dat de bloedvaten verwijderen, waardoor de circulatie wordt versneld. Deze versnelde circulatie zorgt er weer voor dat het helingsproces wordt versneld.

Sauna kan voor een diepere slaap zorgen
Uit onderzoek blijkt dat een diepe, en rustige slaap d.m.v. het gebruik van een sauna kan komen. Grote hoeveelheid sauna gebruikers kunnen dit bevestigen.

Sauna’s kunnen ziektes bestrijden
Uit een Duits onderzoek blijkt dat de sauna in staat is om een duidelijke verbetering te maken, als het gaat om ziektes zoals de griep o.i.d. Als uw lichaam namelijk is blootgesteld aan de hitte en stoom, maakt uw lichaam meer en sneller witte bloedcellen aan, en de witte bloedcellen helpen nou net met het vechten van virussen.

Hier boekt u leuke sauna arrangementen !

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.