Menu
Vitamine en Supplementen

De voordelen van supplementen in je voeding

Als 50-plusser wil je natuurlijk zolang mogelijk vitaal blijven. Je eet gezond, je beweegt voldoende en ook onderneem je diverse leuke activiteiten om je leven zo leuk mogelijk in te richten. Familie en vrienden zijn alles voor je. Wat kun je nu nog meer doen om niet alleen nu fit te zijn, maar ook gezond te blijven in de jaren die nog voor je liggen?

De waarde van voedingssupplementen
Voedingssupplementen kunnen juist voor oudere mensen ontzettend waardevol en nuttig zijn. Ze zijn natuurlijk niet bedoeld als vervanging van het gewone voedsel, maar ze kunnen wel een perfecte aanvulling zijn op je huidige dieet. Voedingssupplementen zitten namelijk bijvoorbeeld vol vitamine B12.

Het nut van glucosamine
Wat zijn nu de voordelen van supplementen in je voeding? Als 50-plusser kun je niet ontkennen dat je lijf niet meer zo aanvoelt als 20 of 30 jaar geleden. Je botten zijn wat brozer, je hebt sneller last van ontstekingen en bovendien kun je ook eerder moe zijn.

Glucosamine is een belangrijk eiwit dat te vinden is in het kraakbeen, bindweefsel en in de vloeistof van je gewrichten. Je lichaam maakt dat automatisch aan, maar naarmate je ouder wordt, gaat dit niet altijd even goed. Je kunt het daarom innemen in de vorm van een supplement. Dit eiwit helpt trouwens ook bij reumatische klachten of als je last hebt van artrose.

Gedoseerd voedingssupplementen nuttigen
In alles geldt dat je voedingssupplementen met mate moet innemen. Tegenwoordig worden mineralen en vitamines toegevoegd aan eten en drinken. Overmatig innemen is niet verstandig en kan verschillende lichamelijke bijwerken teweeg brengen. Lees daarom vooraf het etiket en ontdek wat je al binnenkrijgt via je huidige dieet of eetpatroon. Bewaar voedingssupplementen op een koele en donkere plek en zorg dat vocht geen kans krijgt. Daardoor blijven ze langer houdbaar.

Wil je lang gezond en vit blijven? Zorg er dan voor dat je voldoende glucosamine binnenkrijgt. De supplementen kun je kopen bij de apotheek of online bij diverse winkels. Soms kom je in aanmerking voor een vergoeding bij je zorgverzekeraar. Informeer vrijblijvend naar de voorwaarden.

No Comments

    Leave a Reply