Menu
Vakantie

Tips tegen zakkenrollers op vakantie

zakkenrollers

De vakanties periode is weer begonnen. Veel mensen gaan er komende maanden lekker op uit. Een vakantie met de camper of caravan, een city trip naar een mooie stad of een strandvakantie in een warm oord. Foto’s maken met uw mooie camera of in contact blijven met het thuisfront via uw nieuwe smartphone, we nemen ongemerkt veel waardevolle spullen mee op vakantie. Waardevolle spullen zijn prooien voor zakkenrollers. Een smartphone, portemonnee of paspoort kan binnen enkele seconden worden gesloten. Tips tegen zakkenrollers op vakantie.

Wees alert en val niet te veel op

Op vakantie zien we er al snel uit als toerist. Toch kunt u er zelf ook voor zorgen dat u niet te veel opvalt. Loop net contant met uw waardevolle spullen in het zicht. Laat dure sieraden thuis en zorg ervoor dat andere niet kunnen zien hoeveel contant geld er in uw portemonnee zit. Maak van u zelf geen doelwit. Veel zakkenrollers zijn actief op drukke plekken, denk hierbij aan stations, marktpleinen en terrassen. Ook bij toeristische bezienswaardigheden slaan zakkenrollers vaak toe. Wees alert op uw omgeving. Draag uw spullen dicht bij u en pas op voor afleidingstrucjes.

Berg uw spullen bewust op

Kies voor tassen met een goede ritssluiting. Tassen die gemakkelijk open kunnen worden gemaakt zijn een ideaal doelwit voor de dieven.  Verdeel uw cash geld over meerdere plekken en laat nooit zien hoeveel geld u bij u heeft. Wissel geen geld met vreemden want zo weten ze direct wat u bij zich heeft en waar u uw portemonnee opbergt . Lekker en terrasje pakken in de zon? Leg uw smartphone niet los op tafel en uw tas niet op de stoel naast u. Zakkenrollers hebben maar een paar seconden nodig om uw spullen mee te nemen. Bewaar waardevolle spullen zoals uw paspoort en creditcard in een kluisje op uw hotelkamer.

Toch slachtoffer geworden van zakkenrollers?

Blokkeer zo snel mogelijk uw bankpassen en creditcards. Op het lokale politiebureau moet u aangifte doen van diefstal. Zorg dat u zelf een kopie krijgt van uw aangifte, dit kan belangrijk zijn voor uw verzekering. Uw paspoort gestolen? Vraag zo snel mogelijk een tijdelijk of noodpaspoort aan om verder te kunnen reizen. Is uw smartphone gestolen? Dan moet u deze ook zo snel mogelijk blokkeren. Voor android  en Apple telefoons zijn er mogelijkheden om op afstand via uw persoonlijk account uw apps op de smartphone te blokkeren