Menu
Strandvakanties / Vakantie

Ontspannende vakantie Curaçao

Tijdens uw vakantie op Curaçao kunt u heerlijk ontspannen op de heerlijke stranden, variërend van witte zandstranden met toeristische faciliteiten tot rustige strandjes die tussen de rotsen en baaien verborgen liggen. Een bezoek aan de hoofdstad Willemstad mag zeker niet worden overgeslagen. Hier vindt u een rijke historie, mooi gerestaureerde huizen en een mengeling van Nederlandse en tropische kenmerken. Op Curaçao worden veel activiteiten aangeboden, zoals duiken en snorkelen, maar ook zwemmen met dolfijnen, zeevissen, catamarancruises en autohuur. Er is genoeg te beleven tijdens deze vakantie!

Beste reistijd
De beste tijd voor een vakantie naar Curaçao is eigenlijk het hele jaar door. In de maanden oktober tot en met januari valt gemiddeld meer neerslag dan de overige maanden van het jaar. Het komt zelden of nooit voor dat het dagen achter elkaar regent. Curaçao heeft een heerlijk tropisch klimaat. De beste reistijd is dan toch de Nederlandse winterperiode; van december tot en met april, dan valt er minder regen en lopen de temperaturen op tot wel dertig graden.

Must-do

 • “Ga overdag naar de stranden waar u leuke strandtenten heeft zoals ‘Zanzibar’ en ‘Mambo Beach’. Ook worden er leuke tochten georganiseerd vanuit Jan Thiel Beach.
 • Klein Curaçao is een klein eiland dat ten noordoosten ligt van Curaçao, dit is een echt bounty-eiland die u met de catamaran kunt bereiken. Daar kunt u fantastisch snorkelen, met wilde schildpadden zwemmen of maak een mooie wandeling over het strand.
 • U kunt ook fantastisch snorkelen en duiken op Curaçao.
 • Ga ook zwemmen met dolfijnen in SeAquarium, een groot complex aan het strand met grote lagunes waar dolfijnen in zwemmen.
 • Erg leuk om te doen is een auto huren en de landhuizen van Curaçao bezoeken. Veel landhuizen zijn verlaten of omgetoverd tot galeries en restaurants. Deze landhuizen zijn allemaal in 1 dag te bezoeken en is een hele leuke activiteit om te doen tijdens een strandvakantie.
 • Curaçao heeft ook schitterende baaien en in het zuiden heeft u de Christoffelberg, een natuurgebied waar u goed kunt wandelen en veel mooie flamingo’s kunt zien.”

Reistips van de reisspecialist

 • “Tijdens het rondje westpunt is het een must een lunchstop te maken bij restaurant Jaanchies, waar je met de warme Antilliaanse gastvrijheid wordt onthaald. De specialiteit van het huis: leguaan. Te exotisch?
 • Bezoek de prachtige baaistranden zoals Grote en Klein Knip, Porto Mari maar breng ook een bezoek aan het strand van Cas Abou. De laatste genoemde behoort de mooiste stranden van wereld en de kans op het spotten van wilde dolfijnen is hier aanwezig.
 • Restaurant tip Willemstad; reserveer een tafeltje op het balkon met uitzicht op de St. Anna Baai bij restaurant de Gouveneur. Dit internationale restaurant serveert internationale gerechten en met het fantastische uitzicht op de Pontjesbrug maakt de avond compleet!
 • Nog een restaurant tip: Gezellig uit eten in het Argentijnse restaurant Tinto, bij Jan Thiel Beach. Hier kun je fantastisch tafelen met de voeten in het zand.
 • Eén van de populairste happy hours is op zaterdag tussen 17:00-18:00 uur bij Zanzibar, bij Jan Thiel Beach. Geniet van de prachtige zonsondergang onder het genot van een drankje en de lokale band die voor het vertier zorgt.”

Kijkt u hier voor meer informatie over uw Vakantie Curaçao!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.