Menu
Uiterlijke Verzorging

Tips tegen statisch haar

statisch haar

Een lage temperatuur en een gebreide trui is de ideale combinatie voor statisch haar. Uw haar plakt aan uw hoofd en het originele model is ver te zoeken. Ik geef u een aantal tips tegen statisch haar. Geniet van de winter en van uw kapsel de komende maanden.

Wat is de oorzaak?

Uw haar wordt statisch door wrijving van uw haar met een ander voorwerp. Zo geeft een borstel, winterjas, sjaal en ballonnen de meeste kans op wrijving. Door de wrijving geeft het voorwerp elektronen af waardoor er een elektrische lading ontstaat. Wanneer uw haar en de lucht (door bijvoorbeeld de verwarming) droog is treed statisch haar snel op.

Tips tegen statisch haar

Statisch haar komt het meest voor bij droge lucht en droog haar. Uw haar gezond houden begint al bij de verzorging. Was uw haar met een shampoo en een goede hydraterende conditioner. Was uw haar niet te vaak om te voorkomen dat het droog wordt. Uw haar in model brengen met een kam of borstel is niet handig. Metalen borstels maken uw haar snel statisch. Het beste kunt u kiezen voor een borstel gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Merkt u tijdens het kammen al dat uw haar statisch wordt, spuit dan wat haarspray op de borstel.

Pas uw kleding keuze aan

In de winter kan het heerlijk zijn om een warme gebreide trui aan te trekken. Een gebreide trui kunt u beter even links laten liggen. Katoenen items helpen het beste, deze zijn minder droog en laten uw haar met rust. Wanneer u gaat fietsen en u graag een muts draagt kunt u het beste de muts ook even inspuiten met haar spray. Dit klinkt misschien gek maar door uw muts ook in te sprayen ontstaat er minder wrijving en is er minder elektrische lading.

Statisch haar blijft vervelend. Zorg goed voor uw haar en laat uw stijltang of föhn in de winter even links liggen om het verder uitdrogen van uw haar te voorkomen.