Menu
Uiterlijke Verzorging

Wat doet u tegen statisch haar?

Statisch haar

Bij winter hoort vaak ook statisch haar. De temperatuur verschillen met binnen en buiten wordt steeds groter waardoor de het haar statisch kan worden. Je haar gaat de lucht in staan, plakken aan je gezicht of je krijg misschien wel een schok. Wat kunt u doen om dit tegen te gaan?

Droogtrommeldoekjes tegen statisch haar

Niet alleen zorgen deze doekjes ervoor dat de was lekker ruikt maar ook dat uw haar minder statisch wordt. Door alleen met het doekje over droog haar te wrijven zal dit al veel helpen. Zet bijvoorbeeld een doosje met deze doekjes in de gang zodat wanneer u binnen komt gelijk een doekjes kan pakken.

Niet te vaak wassen

Door uw haar vaak en warm te wassen kan dit sneller uit drogen. Uitgedroogd haar wordt sneller statisch dus het is belangrijk om uw haar goed te verzorgen. Gebruik dus niet te veel shampoo en douche niet te warm of te lang. Een goede crèmespoeling zorgt ervoor dat uw haar gevoed blijft en niet uitdroogt.

Draag geen wol

Wat u absoluut niet moet dragen is een wollen trui. Het haar wordt er ontzettend statisch van en bij het aantrekken van de trui zal het haar al overeind staan. Het zelfde geld voor synthetische kleding, dit kunt u bij koude dagen beter mijden. Pak dus beter een andere warmen trui die niet van wol is.

Handcrème voor statisch haar

Normaal is deze crème er voor om uw handen lekker zacht te maken echter kan ook gebruikt worden voor uw haar. Het is heel handig omdat u vaak een klein tube in uw handtas heeft zitten zodat u op elk moment statisch haar tegen te gaan. Doe simpelweg handcrème op uw handen en ga daarna even met uw handen door het haar.