Menu
Kleding en accessoires

Tips om uw witte sneakers weer wit te maken

witte sneakers

Tijdens het voorjaar en de zomer zijn witte sneakers ongekend populair. Niets is zo besmettelijk als wit en dat geldt helaas ook voor uw schoenen. Na een seizoen kunnen de witte sneakers vies worden met moddervlekken, gras vlekken of ze laten een grijze waas zien. Tijd om uw sneakers weer als nieuw te maken. Gebruik onderstaande tips om uw witte sneakers weer wit te maken.

Maak gebruik van een water- en vuilafstotende spray

Wanneer u uw nieuwe witte schoenen uit de doos haalt durft u ze bijna niet buiten aan te doen. Voor het eerste verbruik is het verstandig uw schoenen in te spuiten met een water- en vuilafstotende spray. De spray brengt een soort laagje aan op de schoen waardoor het vuil niet in de schoen trekt en u ze gemakkelijker kan afnemen. Voorkomen is beter dan genezen dus neem de tijd om uw sneakers goed in te spuiten.

Welke schoonmaakmiddeltjes kunt u gebruiken

Een middeltje dat iedereen wel in huis heeft: Afwasmiddel of shampoo. Maak een sopje van lauw water en shampoo of afwasmiddel en maak zo zachtjes uw schoenen schoon. Erg effectief en gemakkelijk zijn de babydoekjes. Babydoekjes zijn van zichzelf vochtig, ideaal dus om snel uw schoenen schoon te maken. Hardnekkige vlekken kunt u het beste verwijderen met schuurmiddel, tandpasta (ideaal in combinatie met een oude tandenborstel) en azijn. Let op niet alle schoenen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal dus kies uw schoonmaakmiddel zorgvuldig uit.

De veters van uw witte sneakers

Nu uw schoenen mooi schoon zijn kunnen de veters er erg grauw uit zien. Veters kunt u het beste uit de schoenen halen en ze in een waszakje laten meedraaien in de wasmachine. Eventueel kunt u de veters ook even laten weken in een sopje. Het vuil goed uitknijpen en uw veters zijn weer als nieuw. Sommige witte sneakers zijn ook geschikt voor de wasmachine, dit is een snelle manier om uw schoenen weer wit te krijgen.

Geniet deze zomer van uw witte sneakers.